Минфин - Курсы валют Украины

Установить
uainvestor
uainvestor Рефлексії
Зарегистрирован:
22 сентября 2011

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:17
uainvestor — Рефлексії
Блог «Рефлексії»
22 июня 2020, 14:06

Неплатникам хочуть списати борги за комуналку: сенсаційний законопроєкт пройшов комітет Верховної Ради

https://www.ar25.org/article/neplatnykam-hochut-spysaty-borgy-za-komunalku-sensaciynyy-zakonoproyekt-proyshov-komitet

Списання заборгованості населення за спожиту електроенергію здійснюється коштом Державного бюджету України. Дивовижно, але факт: одні наповнюють бюджет і нічого з нього не отримують, інші не наповнюють і отримують навіть за свої борги. Проєкт закону №3323 «Про списання заборгованості населення за постачання природного газу, централізоване опалення та постачання гарячої води, постачання електричної енергії, що сформувалась станом на 1 січня 2020 року» пройшов схвалення комітету ВР.

Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики на засіданні дійшов висновку, що проєкт закону №3323 відповідає вимогам чинного законодавства і не містить корупційних ризиків. Відповідне рішення ухвали у Раді 16 червня, передає «Главком».

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєктом передбачається списання заборгованості населення за наступні види послуг:

— за природний газ перед постачальниками природного газу для потреб побутових споживачів, що сформувалась станом на 1 січня 2020 року;

— за централізоване опалення та постачання гарячої води, що надаються населенню суб’єктами господарювання, які є надавачами цих послуг, станом на 1 січня 2020 року;

— за постачання електричної енергії для кожного класу споживачів перед відповідними постачальниками послуг, що сформувалась станом на 1 січня 2020 року.

Списання заборгованості відповідно до цього Закону здійснюється у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Списання заборгованості населення перед відповідними суб’єктами господарювання, що здійснюють постачання природного газу для потреб побутових споживачів, а також централізованого опалення та постачання гарячої води здійснюється шляхом взаємозаліку за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України».

Зазначається, що списання заборгованості населення за спожиту електроенергію здійснюється коштом Державного бюджету України.

Раніше ми писали про надання населенню субсидій як про соціальну бомбу, яку закладає на десятиліття вперед нерозважлива політика влади.

Але цей законопроект перевершив всі норми здорового глузду і розбещує безвідповідальне населення, яке буде й надалі чекати подачки від держави, а держава буде купувати своїми подачками їхню електоральну прихильність.

Наші інтереси:

Розуміти, що нинішня влада заради популярності серед охлосу буде йти на непродумані і навіть абсурдні кроки. Отже, треба чинити їй спротив всіма доступними, в першу чергу, інформаційними зусиллями й показувати некомпетентність і недолугість цієї влади.

Підписуюсь на новини

В тему:

Як змусити українців відмовитися від популізму

Ідентифікація середнього класу і Три арійські закони життя (+аудіо)

Просмотров: 100, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 3

+
0
Andrey M
Andrey M
22 июня 2020, 14:58
#
Популізм чистої води.
В черговий раз держава показує що тих хто платить податки, комунналку і т.д. — вона вважає дурнями.
Люмпенізація населення, одним словом…
+
0
uainvestor
uainvestor
22 июня 2020, 15:25
#
Можна жахнутись таким рішенням ВРУ, можна поглазувати над ним, але влада все робить серйозно:
- олігархам більше не треба судитись з неплатниками, - все своє вони спокійно заберуть з державного бюджету;
- боржники зрадіють черговому хабару за люяльність до провладних партій на наступних виборах;
- популісти ще раз похизуються своєю показною любов'ю до народу;
- доброчесні українці (в першу чергу, середній клас) отримують наступного за карантином ляпаса за свою незгоду з напрямом руху України.

Мені нічого сказати ні владі, ні його прирученого електорату (і ті, і інші непогано пристроїлись), але є питання до себе і своїх друзів з середнього класу, чиєю працею саме існує бюджет тієї держави, котра не викликає до себе поваги ні від власного етносу, ні від інших, що проживають на планеті Земля.

Так, ми лише етнос, що не зусів згроманджуватись у структуровану націю з власною державою, тому і годуємо чуже і вороже нам олігархо-охлотне чудище.

Питання просте: доки? Над ним і буду розмірковуватись найближчим часом.

Ось така у мене рефлексія, а що скажуть інші?
+
0
ballistic
ballistic
22 июня 2020, 15:29
#
Зеко.мaндa таким чином вбиває двох зайців — догоджає виборцям, які чекали на зниження тарифів, та олігархам-постачальникам послуг, яким закриває борги.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться