Минфин - Курсы валют Украины

Установить
ivantsebak
Іван Цебак Адвокатський блог
Зарегистрирован:
11 сентября 2012

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:35
Подписчики (8):
30971602
Vladimir Volosyanko
ballistic
ballistic
3 года
72yurets
72yurets
sashakam
Александр Каминский
42 года, Тульчин
Feygin
Юрий Фейгин
75 лет, Керчь
stas6ka
stas6ka
pointOFview
pointOFview
Schagane
Schagane
Іван Цебак — Адвокатський блог
адвокат
9 июня 2015, 20:42

Спосіб не використовувати РРО ФОПами (ПП) на спрощеній системі оподаткування

Вже мабуть всі знають що із 01 липня та 01 січня ФОПи що перебувають на спрощеній системі оподаткування зобовязані використовувати Реєстратори розрахункових операцій (РРО), що є накладно при його прибанні (від 5000 грн. вартість) та веденні (книги, звіти, чеки, і тд).

В статті "Використання РРО ФОПами на спрощеній системі" ми розказали, про теоритичну можливість не використовувати РРО ФОПами на спрощеній системі оподаткування.

Проте 01 липня не загорами, і є обєктивна потреба знати що і як далі робити і розуміти, який ризик (штраф або пеня) за це існує.

Отже, пропоную скористатись можливостями передбаченими податковим кодексом у такій не визначеній ситуації (описана вище та у попередній статті).

Ст. 52, 53 ПКУ описує поняття податкових консультацій та наслідки їх застосування.

Коротко цитати:

За зверненням платників податків контролюючі органи надають безоплатно консультації зпитань практичного використання окремих норм податкового законодавства протягом 30 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення даним контролюючим органом.

Податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

За вибором платника податків консультація надається в усній, письмовій або електронній формі.

Неможе бути притягнуто до відповідальності платника податків, який діяв відповідно до податкової консультації, наданої йому у письмовій або електронній формі, а також узагальнюючої податкової консультації, зокрема, на підставі того, що у майбутньому така податкова консультація або узагальнююча податкова консультація була змінена або скасована.

Від так, є можливість звернутись до ДФС за консультацією, як діяти у не визначеній ситуації та практично застосовувати законодавство.

Але запит на консультацію треба писати саме так, як є проблема із використанням тої інформації що вже є на сайті ДФС (див. вище вказану статтю)

Також варто її подати особисто, та просити надати відповідь у письмовій формі, що скоротить загальний час її розгляду та надасть можливість представити її іншим інспекторам або оскаржити до суду (така можливість передбачена ст. 53 ПКУ).

Варто не чекати, а діяти.

Можемо надати правову допомогу щодо:

— підготовки запиту на отримання податкової консультації,

— оскарження податкової консультації, з метою отримати від суду висновків, на підставі яких ДФС надасть повторну відповідь на запит саме таку, яка відповідає законним інтересам платника податків (не використання РРО за певних умов).

контакти 097 968 4667 або тут

Просмотров: 1305, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться