Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Igoc1975
Патріот України
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
1 мая 2024 в 23:30
Інколи модерую силою плюса Валютний форум.
17 декабря 2022, 20:59

Завдяки санкціям економіка раші скоротиться щонайменше на 20% до 2030 року

Економіка рф унаслідок зумовленими санкціями втратами фінансового і людського капіталу, зупинки інвестицій та обмеження імпорту напівпровідників скоротиться щонайменше на 20% до 2030 року — голова Офісу з питань координації санкцій Держдепартаменту США посол Джеймс О’Браєн.

«За нашими оцінками, впродовж наступних кількох років російська економіка скоротиться принаймні на 16%, ніж могла би бути без війни, а до 2030 року вона стане на 20% меншою», — зауважив представник адміністрації США.

У цьому зв’язку він зазначив, що санкції та інші обмеження, введені проти росії, реально діють, і це видно принаймні у трьох важливих секторах:

По-перше, за його словами, санкції шкодять рф на полі бою. «росії не вистачає сучасних засобів зв’язку, оптики, високоточних матеріалів, а також безпілотників, необхідних для активних боїв, і здебільшого через те, що рф залишається вразливою для експортного контролю та санкцій», — зазначив О’Браєн.

По-друге, через обмеження рф має менше грошей, щоби компенсувати фінансові втрати. «росія вступила в цю війну зі значним позитивним балансом на своїх банківських рахунках. Держава мала близько $640 мільярдів резервного капіталу, $300 мільярдів із них зараз заморожені й недоступні», — пояснив представник адміністрації.

Крім того, лише за перші місяці війни росія витратила значно більше $80 мільярдів. До цього треба додати поточні скорочення їхнього бюджету.

По-третє, рф продовжує втрачати інвестиції, а також людський капітал. За приблизними оцінками, щонайменше 900 тисяч росіян втекли з країни через війну, мобілізацію й санкції.

Загалом рф зараз набагато менше здатна виробляти вдома те, що їй потрібно для найбільш ефективного ведення бойових дій.

Джерело: Укрінформ

Просмотров: 880, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 1

+
+60
bonv
bonv
17 декабря 2022, 21:03
#
Нехай здохне вся економіка расєї і вся раша!
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться