Минфин - Курсы валют Украины

Установить
correspondent
correspondent
Зарегистрирован:
25 февраля 2016

Последний раз был на сайте:
13 марта 2023 в 09:35
Подписчики (10):
044blog
044blog
36 лет, Киев
987
987
oriolik
oriolik
Днепр
correspondentZE
correspondentZE
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
Novichok777
Novichok777
Кривой Рог
Anko
Anko
semenvekselberg
semenvekselberg
Н. Петрівці - форпост и столица евроинтеграции (бывший Киев)
vista1
vista1
70059242
Дмитрий Кожух
20 декабря 2018, 23:54

Что меморандум с МВФ нам готовит?

https://www.documentcloud.org/documents/5638678-IMF.html#document/p58 или https://assets.documentcloud.org/documents/5638678/IMF.pdf

А и правда, что?

Для створення достатнього фіскального простору для витрат, пов'язаних з безпекою, та необхідних інвестицій в інфраструктуру, заробітна плата державних службовців залишатиметься на рівні 2018 року, а середнє зростання заробітної плати працівників бюджетного сектору в 2019 році буде обмежене 9,4 відсотками, тоді як мінімальну UKRAINE 4 INTERNATIONAL MONETARY FUND місячну заробітну плату було підвищено на 12% до 4 173 грн.

Ми вжили заходів з метою подальшого вдосконалення адресності субсидій на житлово-комунальні послуги, щоб забезпечити, щоб вони залишалися в межах, запланованих в бюджеті, у тому числі шляхом скорочення соціальних норм для обчислення субсидій на житлово-комунальні послуги в середньому на 11 відсотків (включно із скороченням обсягу субсидованого споживання газу з4,5 куб. м до 4,0 куб. м на один квадратний метр опалювальної площі та відповідного зменшення норми централізованого опалення, які введені в дію з 1 травня 2019 року). Схвалення Верховною Радою та введення в дію цього бюджету є попереднім заходом. На початку 2019 року ми приберемо обмеження з бази для нарахування ЄСВ. Якщо протягом 2019 року стане очевидним, що скорочення соціальних норм виявиться недостатнім для забезпечення того, щоб субсидії на житлово-комунальні послуги залишалися в межах бюджету, ми будемо додатково зменшувати ці норми або зробимо необхідні зміни у формулі для розрахунку субсидій.

Починаючи з 1 січня 2020 року НАК «Нафтогаз» буде продавати газ для побутових споживачів та компанійвиробників теплової енергії за переважаючими ринковими цінами, а постачання за спеціальними обов’язками (PSO) буде скасовано до 1 травня 2020 року. Ми скасували схему, яка дозволяла здійснювати оплату рахунків за опалення протягом 12 місяців («у розстрочку») домогосподарствам, які не отримують субсидії (постанови Уряду № 630 та № 357

Приватизація. Ми ввели в дію новий закон про приватизацію, а Уряд затвердив розсортування всіх ДП. Ми вже розпочали підготовку до продажу відповідно до найкращих міжнародних практик шести великих державних підприємств за сприяння авторитетних консультантів та до кінця грудня 2018 року розпочнемо тендер на продаж ПАТ «Центренерго». Після цього будуть проведені тендери на продаж вугільної компанії «Краснолиманська», підприємств «Індар» та «Президент-Готель-Київ» у першій половині 2019 року.

Ринок землі. Ми продовжимо нашу підготовку до створення прозорого ринку землі сільськогосподарського призначення. Робоча група, до складу якої увійшли відповідні міністерства, у співпраці зі Світовим банком підготувала проект закону про обіг земель, який має на меті дозволити продаж землі за умови дії адекватних запобіжників, і ми розпочали кампанію з інформування громадськості для пояснення переваг цієї реформи.

J. Інші постійно діючі критерії ефективності 23. Впродовж періоду дії угоди Стенд-бай Україна (i) не впроваджуватиме і не посилюватиме обмежень на здійснення платежів або переказ коштів для поточних міжнародних операцій; (ii) не вводитиме і не змінюватиме практики використання кількох обмінних курсів; (iii) не укладатиме двосторонніх угод про здійснення платежів, що не відповідатимуть положенням Статті VIII Статей Угоди Фонду; а також (iv) не вводитиме і не посилюватиме обмеження на імпорт для цілей платіжного балансу

38. НБУ надаватиме МВФ на щоденній основі дані про валютні надходження від експорту та обсяги обов’язкового продажу іноземної валюти; дані про операції з імпорту товарів та послуг; дані про суми переказів у іноземній валюті з-за кордону на користь фізичних осіб – резидентів та нерезидентів – що мають виплачуватися готівкою без відкриття рахунку; дані про валютні перекази з України за кордон в рамках поточних валютних неторговельних операцій на основі розпоряджень фізичних осіб; дані про продаж та купівлю готівкової іноземної валюти фізичними особами (у т.ч. через банки, обмінні пункти та Укрпошту); підсумкові дані про імплементацію системи перевірки Т+n (де n визначається згідно з останньою постановою Правління НБУ), а саме: загальна кількість та обсяг перевірених операцій та загальна кількість та обсяг заблокованих операцій, із окремим поданням інформації про імпорт. НБУ надаватиме МВФ на щотижневій основі дані про обсяги закупівлі безготівкової іноземної валюти за дорученнями клієнтів банків та банками із розбивкою за обґрунтуванням покупки (форма № 538).

40. НБУ надаватиме МВФ на щоденній основі окремо по кожному з 35 найбільших банків та агреговані для банків з державною часткою, іноземних банківських груп, груп І та ІІ окремо (включаючи всіх, крім банків, у яких введена тимчасова адміністрація) дані про коефіцієнт ліквідності, готівку та готівкові еквіваленти, наявні кошти на рахунках у НБУ (за винятком обов’язкових резервів), кореспондентських рахунках у добре відомих іноземних банках (за винятком обтяжених рахунків), та депозити клієнтів. НБУ також щоденно надаватиме на індивідуальній основі для банків із державною часткою, банків іноземних банківських груп і групи І та на агрегованій основі для банків групи ІІ дані про сукупні активи та пасиви, позики та вимоги (у розрізі домогосподарств, юридичних осіб та банків) та чисту відкриту валютну позицію. Дані будуть надаватися у розрізі вітчизняної та іноземної валюти. Дані про депозити подаватимуться у розрізі домогосподарств та юридичних осіб, а також строковості (поточні рахунки, ощадні рахунки та строкові депозити). Додатково, як для банківського сектору в цілому та і для груп банків, НБУ надаватиме ці дані про депозити і кредити, за вирахуванням інформації банків, що знаходяться в процесі ліквідації від початку 2014 року.

F. Міністерство соціальної політики 93. Міністерство соціальної політики на щомісячній основі збиратиме і подаватиме спеціалістам МВФ і Світового банку дані про субсидії і пільги на оплату комунальних послуг, пов’язаних з енергоспоживанням. Для кожної з програм дані, що будуть представлені в узгодженому форматі excel, включатимуть (a) кількість домогосподарств, які подали заявку про надання субсидії, (b) кількість затверджених заявок про надання субсидій, (c) кількість домогосподарств, які отримали субсидії і пільги у звітному місяці, (d) загальна сума трансфертів, (e) кількість відмов заявникам, (f) дохід на одну особу учасників програм субсидій і пільг, (g) кількість членів домогосподарства, (h) основні підстави для відмови в участі в програмі субсидій (напр., відсутність інформації про місце проживання) і мають бути представлені сукупно, а також в розбивці за областями і для міських/ сільських регіонів.

Просмотров: 394, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться