Минфин - Курсы валют Украины

Установить
AndreyM
Зарегистрирован:
29 ноября 2012

Последний раз был на сайте:
19 февраля 2024 в 09:36
Подписчики (211):
044blog
044blog
36 лет, Киев
20388156
Kyleta 12
Полтава
viktory2001
viktory2001
18 лет
987
987
notslave
notslave
Харьков
bonv
bonv
Калуш
jurius
jurius
24 года
Zukker
Zukker
Kharkivcity
Kharkivcity
dix7888
dix7888
pysarev
Олексій Писарев
Tolk96
Tolk96
все подписчики
Andrey M — Умом кацапов не понять, Аршином общим не измерить. Лавров сказал: «Дебилы, бляТь». И в это надо, только верить.
21 сентября 2014, 11:33

Екс-глава Адміністрації Президента пояснив, чому «здали Крим»



Щоб утримати Крим та протистояти Росії, Україна тоді не мала силового механізму.

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів народний депутат та колишній тимчасово виконуючий обов’язки глави Адміністрації Президента Сергій Пашинський.

«В Крим ввійшли 27 тисяч російських військовослужбовців. Вони там були по угоді щодо Чорноморського флоту, а частково зайшли з Керчі. Я просто хочу, щоб всі зрозуміли і почули цифру – 27 тисяч», — заявив він.

За словами Пашинського, російським військам Україна могла протипоставити «українську армію, яка була деморалізована, розбита».

«І я офіційно заявляю, що ми підняти бойове ядро армії (коли бойова тривога, натискаєш кнопку, і якась частина військ вступає в дію миттєво – це і є бойове ядро). На той момент це було 5 тисяч чоловік», — розповів екс-голова АП.

Він також відзначив, що у нас армія велика, але дуже неповоротка і нездатна оперативно реагувати на загрози.

«Військово-повітряні сили Норвегії налічують 3700 осіб, а наші – 46 тисяч чоловік. Але по ударній міці, по можливості завдавати ракетно-бомбові удари у нас співставна авіація. Також у нас в армії сотні тисяч людей, але на той момент ми могли підняти 5 тисяч – це було так зване бойове ядро», — розповів депутат.

Пашинський також наголосив, що влада стояла перед вибором, куди посилати цих 5 тисяч – в Крим чи боронити Київ.

«Ми знали про бойове угрупування Росії у Криму і ми не знали планів Путіна. Зупиниться він на Перекопі в Чонгарі чи піде далі. Біля Чернігова стояло 5 батальйонно-тактичних груп – це більше 100 танків. Їм іти до Києва 2 години (140 кілометрів). Що ми могли протиставити? І коли починають розповідати, що „злили Крим“, ну чому „злили“? Ми могли взяти наших 500 самооборонців з бейсбольними битами, в балаклавах. І сказати „Ну що хлопці, помрете за Україну? Щоб ми попіарились“. Вони б пішли і померли», — наголосив Пашинський.

«У нас було в Криму угрупування військ. Десь 6,5 тисяч чоловік. 70% з них – це уродженці Автономної республіки Крим. Половина з них потім пішли служити в російську армію. Ми дали їм команду стріляти у російських окупантів. От ви хочете вступити в російську армію, а я вам говорю стріляйте. Ви ж не станете стріляти. У нас не було силового механізму утримати Крим», — пояснив він.

Кстати, еще о Крыме:

Опубликовали проект керченского моста:
Просмотров: 332, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 2

+
0
vitpobeda
vitpobeda
21 сентября 2014, 16:44
#
Що це за фокуси: Путін'а, Чонгар'і? Невже Пашинський — англійський щпигун?
+
+7
CoffeeMan
CoffeeMan
21 сентября 2014, 19:25
#
После драки кулаками не машут. Болтун этот Пашинский, как и все остальные. Их Путин на понт взял. Просто не было человека, который бы отдал приказ обороняться. Одеяло на себя потянул Турчинов, типа «и.о. президента», и, как главнокомандующий, должен был приказ отдать. Понятно, он такого оборота не ждал, и думал, если «не провоцировать», оно само собой рассосется. Те 500 человек, которых они типа уберегли от смерти в борьбе с гипотетически превосходящими силами противника, все равно полегли в котле под Иловайском. И что, где теперь военные РФ? И, вообще, если РФ такая необъятная, зачем нам тогда обороняться, их ведь намного больше? И Киев от границы с РФ дальше не стал?
P.S. Проект хорош.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться