Минфин - Курсы валют Украины

Установить
43101370
Віталій Андарак
Зарегистрирован:
16 ноября 2018

Последний раз был на сайте:
30 апреля 2024 в 21:06
7 июня 2022, 2:50

Розвінчання маніпуляції Путіна стосовно незначної кількості зерна, заблокованого в українських портах

Владімір Путін заявив, що проблема з українським зерном перебільшена. За його словами в українських портах заблоковано «всього лише» 22 мільйони тон зерна, що становить 2,5% від світового виробництва пшениці і 0,5% від світового продовольства.

Влідімір Путін — великий підрахуй. По перше, він сильно округлив числа. 22 мільйони тон — це 2,84% світової пшениці врожаю 2021 року. По друге, некоректно співвідносити цей об‘єм пшениці з річним врожаєм, так як його мали експортувати приблизно до кінця липня, тобто за півроку, його коректно порівнювати з половиною минулорічного врожаю. Тобто цей об‘єм становить 5,68% світового ринку зерна за півроку і 1,13% світового продовольства за цей період. Здається небагато. На жаль, ринок не працює так, що кожен стане їсти на 1,13% менше в ці півроку. Жителі багатих країн їстимуть стільки ж, як завжди. А мільйони найбідніших будуть змушені скорочувати свій раціон досить помітно. Населення світу вже досягло 8 млрд. ООН і The Economist прогнозують, що голодуватимуть від 250 до 400 млн. людей.

Припустимо, що якраз 5,68% або 450 млн. населення будуть змушені скоротити своє споживання хліба. З них половина або 225 млн. більш ніж вдвічі. Це співвідноситься з даними ООНі The Economist. Я сам прожив понад 3 роки в бідній африканській країні і бачив, що хліб становить близько половини раціону у мільйонів найбідніших. І таких людей в світі сотні мільйонів. За моїми відчуттями до 50 мільйонів людей ризикують померти з голоду. І в основному це будуть діти. Так вже склалося, що в країнах найбільшого ризику багатодітні сім‘ї і діти в них не в пріоритеті, батьки будуть годувати в першу чергу себе.

Але для людожера Владіміра Путіна десятки мільйонів дітей це ж незначно, менше 1% населення планети. Подумаєш, які дрібниці.

Просмотров: 211, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться