Минфин - Курсы валют Украины

Установить
8 июня 2024, 5:00

Обсуждение валютного рынка 8–9 июня 2024

Вы можете следить за дискуссией с помощью переговорной.

Июнь 2024
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Вс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Комментарии - 122

+
0
Admin
Admin
10 июня 2024, 5:00
#
Продолжение обсуждения
+
+135
Патріот України
Патріот України
9 июня 2024, 19:27
#
У травні спостерігався справжній бум «дарування» автомобілів.

Минулого місяця український ринок вживаних легковиків досягрекордного показника за останні 10 років. Зокрема, цього вдалося досягти завдяки спрощеним процедурам переоформлення та впливу нового законодавства про мобілізацію.

Кількість перших реєстрацій і внутрішніх перепродажів авто з пробігом склала 182,2 тисячі одиниць, що на 79,1% більше порівняно з травнем 2023 року.
Левову частку цього рекордного результату забезпечили внутрішні продажі вживаних легковиків — 162,2 тисячі операцій, що майже вдвічі більше, ніж торік.

Експерти оцінили, що справжня кількість фактичних купівель-продажів між незалежними сторонами становила близько 80−85 тисяч.
Решта угод, майже половина від загальної кількості, відбувалися між членами сімей чи родинами. Ймовірно, це пов’язано з намаганням українців випередити окремі норми нових законів про мобілізацію.

У зв’язку з цим багато українців почали переоформлювати свої транспортні засоби на членів сім'ї або дарувати їх, що також пояснює різке зростання кількості «дарування» автомобілів.

У травні було офіційно подаровано 9569 легкових машин, 1489 вантажівок, 31 автобус та інша техніка…

https://news.finance.ua/ua/u-travni-sposterihavsya-spravzhniy-bum-daruvannya-avtomobiliv
+
+15
sledopitgrom
sledopitgrom
9 июня 2024, 18:50
#
Ситуація з постачанням електроенергії для хлібної галузі на сьогоднішній день критична. Це відіб'ється і на кінцевій ціні для споживача.

Про це в коментарі AgroPortal.ua говорить президент «Всеукраїнської асоціації пекарів», директор ТОВ «Київ Хліб» Юрій Дученко.
Хліб в Україні суттєво подорожчає. Ціни на хліб зростуть до 30%
+
+105
bonv
bonv
9 июня 2024, 16:19
#
Мешканка Києва звинуватила працівників ТЦК у викраденні її чоловіка, коли родина разом з маленькими дітьми приїхала на відпочинок до Закарпаття. Свою історію жінка на ім'я Оксана Сом виклала у Фейсбуці.
Жінка розповідає, що разом з чоловіком, двома дітьми (7 і 4 років), мамою (68 років) та племінницею (7 років) приїхали на Закарпаття поїздом «Київ-Солотвино». Чоловіка одразу затримали співробітники прикордонної служби ʼʼза перебування в 5-кілометровій прикордонній зоні без належного документаʼʼ.
В коментарі ТСН Оксана Сом розповіла, що у дітей сталася істерика, коли прикордонники намагалися забрати її чоловіка. «У старшої дитини почалася панічна атака, менша дитина тримала тата за ногу та не відпускала його», — згадує жінка.
За словами жінки, її чоловік мав при собі військовий квиток, який засвідчував, що він стоїть на обліку в ТЦК і не є ухилянтом. Однак це не допомогло.
Чоловіка тримали в прикордонному пункті кілька годин, а потім направили до Хустського ТЦК «із застосуванням фізичного та психологічного тиску». Адвоката у військкомат не пустили.
«В РТЦК міста Хуст замість телефона йому видали номерок і близько 72 годин він перебував у підвалі, де вони тримають всіх. В підвалі холодно, чоловіка як затримали в шортах і футболці, так він там і сидів. Наверх виводили тільки поїсти і покурити», — пише жінка.
+
+195
bonv
bonv
9 июня 2024, 15:17
#
Марʼяна Безугла влаштувала атаку на «Суспільне» і погрожувала забрати фінансування. Чому? Бо це чи не єдиний острівець правди та обʼєктивних новин в рамках єдиного телемарафону.
Коли ти бачиш низку виписок, де шарашкіни контори для схематозу створювали під 23.02.2022 або під смертельні ракетні удари, — як компанію Кірющенка для торгівлі електрикою, — під блекаут — це дуже сильно переконує, що у перші хвилини після скасовання воєнного стану Зе-команда буде тікати за кордон із награбованим.
Цілком, можливо, багато хто готує собі запасні аеродроми у вигляді маєтків по сусідству з Шарієм чи на Кіпрі з російськими айтівцями, які заробляють на онлайн-казино.
Припускаю, що коли перша леді обмовилась, що мріє, що вони з чоловіком «почнуть новий проєкт» — це і був проєкт вчасної втечі з понівеченої війною країни.
Не здивована, що Зеленський думав про переговори з Путіним навіть після Бучі, про що писав його улюблений уже в минулому журналіст Саймон Шустер.
Зеленський не відчуває болі країни та народу, які переживають критичний момент свого існування. Однак його цікавить все живе, що може освоїти його голодна сарана.
Марина Данилюк-Ярмолаєва, журналістка
+
+180
bonv
bonv
9 июня 2024, 15:14
#
Український політик Олег Рибачук, колишній віцепрем'єр із питань європейської інтеграції, співзасновник руху ЧЕСНО, в інтерв'ю ведучому програми «Студія Захід» Антону Борковському зазначив, що Захід не буде давати більше грошей, ніж мінімально потрібно для країни, яка не вміє і не хоче правильно урядувати.
«В червні ми очікуємо початок переговорів про набуття членства в Європейському Союзі. Всі ці речі, про які ми говоримо, це ж не тільки позиція американців, це в принципі позиція і Європейського Союзу. Незалежний суд — це вимога ЄС і зобов’язання української влади, ефективне урядування — те саме. Якщо ми почнемо переговори про набуття членства, то перед нами будуть стояти дуже чіткі задачі із дуже жорстким моніторингом. І це все злилося в одне єдине, тому не вдасться тут розвести окремо американців, окремо ЄС. І не вдасться на упряжці президента із п’ятьма-шістьма радниками заїхати не те що в Європейський Союз, а зрушити з місця, тому це треба буде міняти, чи хоче цього наша влада, чи не хоче», — зауважив політик.
За його словами, цілком логічна і виправдана вимога від ЄС і Заходу щодо певних змін і реформ в урядуванні України. Захід не буде давати більше грошей, ніж мінімально потрібно для країни, яка не вміє і не хоче правильно урядувати.
+
+216
Патріот України
Патріот України
9 июня 2024, 13:50
#
Верховна Рада знехтувала Конституцією, щоб багаторазово штрафувати ухилянтів, — адвокат.

Адвокат Руслан Бабенко зазначив, що Конституція України забороняє державі двічі карати громадянина за те саме правопорушення. При ухваленні нового закону про мобілізацію Верховна Рада вирішила обійти цю норму. У законі продубльовано вимогу для військовозобов'язаних оновити дані у ТЦК та СП після набуття чинності указу про мобілізацію.

Термін мобілізації в Україні становить 90 днів, після чого президент видає новий указ та розпочинається новий призов.
Бабченко каже, що таким чином штрафувати ухилянтів держава зможе до чотирьох разів на рік. Отже, сума штрафу може перевищити 100 тисяч гривень за рік.

https://enovosty.com/uk/news-ukr/news_society-ukr/full/0906-rada-znextuvala-konstituciyeyu-shhob-postijno-shtrafuvati-uxilyantiv-advokat
+
+173
Qwerty1999
Qwerty1999
9 июня 2024, 13:14
#
Интересное наблюдение за дискуссиями на Валютном форуме.

Если «слить» в обменку всего-лишь тысячу баксов, а полученную гривну забросить
на банковский счет и купить безналичную валюту, через пару дней получив в кассе
банка наличную валюту синими баксами в той же сумме плюс 400 грн навара — все
валютчики форума в один голос смеются с таких доходов от одной сделки.

В то же самое время эти же валютчики бьются в истерике из-за роста тарифов
на электроэнергию в результате которых месячная стоимость потреблённой
ими электроэнергии возрастёт не более чем на 400 грн.

Оказывается, что заработанные мною одноразово 400 гривен вызывают смех,
а потраченные валютчиками раз в месяц 400 гривен вызывают у них только истерику.

А ведь сумма одна и та же — какие-то смешные 400 грн.
+
+189
Nostradamus 24
Nostradamus 24
9 июня 2024, 11:01
#
Уявляєте товариство, все що сьогодні відбувається/приймається є поза Законом!
Ст. 65 Конституції «Захист Батьківщини військовозобов'язаними громадянами згідно Закону! Запит в апарат ВР: Закону про збройні сили України не приймалися!
Свідотство про Державну реєстрацію МО закінчилося 2008 року! Нового немає!
МО створено Постановою Кабінета Міністріа! Не Законсм, про що говорить ст65. Конституції!
ТЦК підпорядковується МО і регулюється діяльністю «Законом про працю»! Працю! Тобто в ТЦК не військовослужбовці а працівники ЗСУ! Працівники!
Ст. 17 Конституції «Стаорення на території України збройних формувань не утворених Законом заборонено!
Ст 260 ККУ «Приймання участі у збройних формуваннях непередбачених Законм карається позбавленням волі!
Положення «Про військовий стан» Указом Президента вводиться на 30 днів згідно Конституції України, потім скасовується! Скасовується! Про продовження «Військового стану» в Конституції нічого немає!
Укази Президента підписом і Гербовою печаткою, також Головою В Р не завірені по Закону!
Повертаємось до самого початку ст 65 Конституції «Про захист України військовозобов'язаним громадянами згідно Закону!
Якого Закону? Немає Закону і військові утворення, Постанови, Укази всі незаконні! Тобто все, що вони генерують є порушенням Конституції!
Мда, що думаєте за ось це все?
+
+260
Патріот України
Патріот України
9 июня 2024, 10:40
#
Вперше в історії. на росії уражений найсучасніший багатоцільовий винищувач Су-57 — ГУР.

У суботу, 8 червня, на території аеродрому Ахтубінськ в Астраханській області рф було уражено багатоцільовий винищувач Су-57.

Аеродром Ахтубінськ знаходиться за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення, Су-57 ― найсучасніший винищувач Москви, який може використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69.

https://gur.gov.ua/content/vpershe-urazheno-su-57.html
+
+75
bonv
bonv
8 июня 2024, 23:18
#
Про яку суму готівки потрібно подбати на випадок блекауту: відповідь банкіра.
Під час блекауту електронні системи розрахунків можуть не працювати. Готівка буде єдиним способом розрахуватись Тому бажано заздалегідь подбати про наявність потрібної суми.
Необхідну суму готівки слід визначати, враховуючи особисті потреби людини. Це означає, що бюджет має відповідати витратам особи або сімʼї на певний період часу. Про це «24 Каналу» розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса.
«Я вважаю за приклад треба взяти 2022 — 2023 роки. Та сума, яку ви витрачаєте в середньому на тиждень, буде достатньою під час блекауту», — зазначив експерт.
Фурса додав, що українська банківська система готова до випробувань, і населенню хвилюватися не варто. Також він навів приклад минулого року, коли фінансові установи продовжували працювати попри відключення електроенергії. Зняти готівку під час блекауту можливо декількома способами: на касі у магазинах де пропонується зняття готівки у межах певної суми або у відділенні банку, або ж у касі банку.
+
+264
bonv
bonv
8 июня 2024, 22:11
#
Президент України Володимир Зеленський відреагував на слова російського диктатора Володимира Путіна про нібито «нелегітимність» глави Української держави, зауваживши, що в Україні президента обирає народ, а в Росії народ — це декорація.
Про це Зеленський сказав під час спільної прес-конференції із президентом Франції Еммануелем Макроном.
«Легітимність президента Зеленського визнає виключно народ України. Обирає — народ України. І я дуже дякую за підтримку. Народ у нас вільний, свободний. Ми за це, якщо чесно, і воюємо. Я йому дякую за цю підтримку», — підкреслив Зеленський.
«Захворів на владу та робить усе, щоб правити довічно»: Зеленський — про вибори путіна.
«Зеленський захворів на владу та робить усе, щоб правити довічно».
21 травня 2024 року кінець каденції 6-го.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 
Страницу просматривают 90377074, bonv, raswan.
Главная / Курс валют 📈 / Обсуждение валютного рынка