Минфин - Курсы валют Украины

Установить
3 октября 2023, 12:36 Читати українською

В Украине военным увеличили доплаты. Кто будет получать по 100 тысяч гривен

Министерство обороны Украины увеличивает перечень военнослужащих, получающих дополнительное вознаграждение. Среди прочего увеличены выплаты раненым, инструкторам учебных центров, срочникам и курсантам. Об этом сообщает пресс-служба Минобороны.

Министерство обороны Украины увеличивает перечень военнослужащих, получающих дополнительное вознаграждение.
Фото: slovoidilo.ua

Читайте «Минфин» в Instagram: главные новости об инвестициях и финансах

В ближайшее время дополнительное вознаграждение поступит на счета следующих категорий военнослужащих:

100 000 грн — военнослужащие ракетных войск, артиллерии и противовоздушной обороны, которые осуществляют огненное поражение противника, без условия пребывания в районе ведения боевых действий (ранее они получали 30 000). Начисляется с 29 сентября;

100 000 грн — военнослужащие, которые разминируют в районах ведения боевых действий (ранее они получали 30 000). Начисляется с 29 сентября;

50 000 грн — военнослужащие из состава командования и штабов (в том числе вне районов ведения боевых действий), осуществляющих управление частями и подразделениями, ведущими боевые действия (ранее они получали 30 000). Начисляется с 29 сентября;

30 000 грн — военнослужащим за выполнение боевых задач по разминированию вне районов ведения боевых действий. Начисляется с 29 сентября.

Раненые военнослужащие, находящиеся в распоряжении более двух месяцев и по состоянию здоровья, не имеют возможности выполнять обязанности военной службы по соответствующим должностям, будут получать дополнительно 20 100 грн. Начисляется с 1 июня.

Инструкторы учебных центров будут получать дополнительно от 15 000 до 30 000 грн. Начисляется с 1 июня.

Срочники — 6 000 грн. Начисляется с 1 июня.

Курсанты — 2 350 грн. Начисляется с 1 июня.

Указанные военнослужащие получат соответствующие доплаты в ближайшее время.

Обновленное денежное довольствие военнослужащие начнут получать с 29 сентября.

Выплаты бойцам, воюющим на переднем крае, сохранены на том же уровне — 100 000 грн. Это же касается военнослужащих, получивших ранение (контузию, травму, увечье), связанное с защитой Родины и находящихся на стационарном лечении, а также семей пленных и пропавших без вести.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор ленты новостей Роман Мирончук
Пишет на темы: Экономика, финансы, банки, криптовалюты, инвестиции, технологии

Комментарии - 15

+
+175
SkeptikUA
SkeptikUA
3 октября 2023, 12:43
#
Правильне рішення, ще би зняли доплати по 30 000 для полюціянтів та ТЦК.
+
0
foma123
foma123
3 октября 2023, 13:06
#
С чего ты взял что тцк получают)?
+
+74
Kharakternyk
Kharakternyk
3 октября 2023, 13:19
#
Мабуть подумав, що раз купують вілли за кордоном, то значить отримують доплати:)
+
+88
SkeptikUA
SkeptikUA
3 октября 2023, 13:47
#
А з чого Ви взяли що не отримують?
+
0
yarg
yarg
3 октября 2023, 20:17
#
Всі хто отримують — перелічені.
Поліція сюди взагалі відношення не має.
а ТЦК і справді потрібно доплачувати — мати справу з мажористим бидлом — важка робота…
+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 октября 2023, 14:16
#
Ви якщо не орієнтуєтесь — не стверджуйте. Поліція точно отримує, як і ТЦК напевно. До цієї поправки так було, тому цей перелік ні до чого.

«а ТЦК і справді потрібно доплачувати — мати справу з мажористим бидлом — важка робота…»

Ви я бачу геть далекі від світу… і якщо в дебатах по економіці я Вам робив поблажку на вік, то тут оправдань немає. ТЦК ганяють роботяг на зупинках громадського транспорту, до чого тут мажори? Вже різноробочих на будову не знайдеш — всіх ТЦК позабирали «з доставкою». Менше телемарафон дивіться, там мабуть досі розказують про черги добровольців. Нехай ТЦК їдуть на нуль якщо в тилу така важка робота і недоплачують.
+
0
yarg
yarg
4 октября 2023, 14:41
#
«ТЦК ганяють роботяг на зупинках громадського транспорту, до чого тут мажори»

серйозно? а я чомусь бачу сотні відосиків по всьому інтернету, де мажори плюють в лице працівникам ТЦК, лають, обзивають, погрожують «папой-депутатом» і т.п. І відразу набігають адвокати і проча срань…
то мабуть роботяги у нас такі.
Якщо ТЦК на нуль підуть — хто мобілізацією буде займатися? ти?

поблажку на вік він мені робив :)
+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 октября 2023, 15:58
#
Людина бачить тільки те, що хоче бачити, я абсолютно не здивований.
До ТЦК таке ставлення не просто так, а через те що вони собі дозволяють за мовчазного сприяння влади та правоохоронних органів, бо во «війна все списує», навіть викрадення людей серед білого дня з подальшим увязненням та катуваннями.

«Якщо ТЦК на нуль підуть — хто мобілізацією буде займатися? ти?»

Та хоча б я, точно більше користі з мене буде у цьому ніж на нулі. А цих 32 роки кормили, одягали, обували й забезпечували на випадок війни — війна вже 9 років, а ці далі відправляють людей, які навіть не «служили» замість того щоб відробляти те що у них вклав народ і для чого їх узагалі там тримали. Але ж ніт, вони отримають УБД, навіть не нюхаючи пороху, вийдуть на пенсію в 45−55 і будуть далі сидіти на шиї у держави і народу. А Ви їх захищайте далі! У Вас далі совок, вибачте.
+
0
yarg
yarg
4 октября 2023, 16:05
#
У ТЦК э завдання — роздати повістки.
У нас населення за 30 років звикло до безкарності і невиконання ніяких законів. Це сумний факт. Хвилину назад дивився відео в reels — мордатий власник автосервісу кричить що це його земля і він сам тут має право повістки роздавати і ніякий ТЦК йому не указ. Таке ніде в світі і уявити не можна. лише Україна :(
+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 октября 2023, 16:34
#
«У ТЦК э завдання — роздати повістки.»

Саме так, роздати повістки у визначений законом спосіб, заздалегідь заповнені та підписані воєнкомом. А не бити та пакувати людей у буси з криками «УХИЛЯНТ» без суду і слідства, а полюціянти їм ще й допомагають цим займатись. А потім ще й утримувати в неналежних умовах, без забезпечення базових прав ЛЮДИНИ! Є норми які прописані в міжнародних угодах, але нашій «правовій європейській» державі байдуже, бо у нас «вільний народ» і робить що хоче якщо феодал дозволив. Це мабуть по стандартах НАТО так проводити могилізацію.

Про які закони Ви тут розказуєте? ПРОКИНЬТЕСЬ!

Бачу у Вас у всіх бідах винуваті ФОПи. Совок головного мозку.
+
0
yarg
yarg
4 октября 2023, 17:15
#
А у громадян є обовьязок повістки взяти — і прийти в ТЦК
а на практиці ?

до мене прийшли з военкомату , повістку дали , уточнили коли меня зручно прийти , я сказав дату — вписали саме її, сходив , дані уточнили , сказали що я їм не цікавий поки — і все.
Це мій реальній випадок. рік тому. Ніхто не бив , ніхто не пакував.

А кого били і пакували ? Тих . хто свій обовьязок не виконує , повістку не бере , військовослубдовців у військовий час намагається бити і ображати. Все це на відосиках є.
«по стандартах нато могилізація» — це ви в якому телеграм-каналі вичитали ?

+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 октября 2023, 17:57
#
«А у громадян є обовьязок повістки взяти — і прийти в ТЦК
а на практиці ?»


А ще є у громадян є чітко визначена відповідальність передбачена законом, а також процес притягнення до відповідальності у випадку порушення процедури обліку в ТЦК, а не викрадення на зупинці та побиття. Ви ж так «топите» за дотримання законів, але чомусь лише тих яких Вам хочеться.

Ви певно вже «старий і кволий», тому нецікавий =) Ваш особистий досвід не доводить того, що іншого не буває.

Не хочу опускатися в дебатах до банальних лозунгів типу «нехай спочатку Кошовий та 95 квартал їдуть на нуль», але це одна з основних причин чому у нас люди не хочуть йти в ТЦК, бо закон не «один для всіх» ніразу.

«А кого били і пакували? Тих. хто свій обовьязок не виконує, повістку не бере»

О-о-о, от і поліз совок із Вас. Ви мабуть ще й розстріл на місці на очах у дітей полюціянтом в Дніпрі підтримуєте, без суду і слідства, за порушення ПДР. Ось це «порядочєк» про який у нас люди мріють, «сильна рука» і т.д. То для чого тоді воювати? Он у східних сусідів уже все так як Ви хочете.
Певно довбень у Самборі Ваш герой, бо дав по заслузі ухилянту, той ще й кордон перетнути хотів незаконно. Краще б мабуть розстріляли прямо на кордоні?

Дуже легко розказувати про ЧУЖІ обов’яки, або якщо вони Вас особисто не стосуються з якихось причин. Саме тому найбільше прихильників «воювати до останнього українця» не на нулі, а у різни
+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 октября 2023, 17:58
#
Саме тому найбільше прихильників «воювати до останнього українця» не на нулі, а у різних кабінетах державних установ.

Гидко навіть продовжувати діалог з Вами, бо саме через таких людей ми зараз у такій ситуації, більше того — саме тому у нас не може бути іншого майбутнього, бо люди самі противляться цивілізації та розвитку.
+
0
yarg
yarg
4 октября 2023, 18:07
#
Та ясно.
«але це одна з основних причин чому у нас люди не хочуть йти в ТЦК, бо закон не „один для всіх“ ніразу.»

і це ясно. Аргументи — «я не буду платити податки поки корупціонери не перестануть красти» я чую багато років. звик.
удачі вам.

п.с. «Ви мабуть ще й розстріл на місці на очах у дітей полюціянтом в Дніпрі підтримуєте, без суда і слідства, за порушення ПДР»

А його застрелили за порушення ПДР ? ви впевнені ? Не за те , що він кидався на поліцію і бив поліцейських ?
Ану розкажіть мені - що буде в США якщо хтось так себе вести буде ? не знаєте ? ви ніколи нічого не знаєте…
там поліція викличе підкріпленні і машину з цим розумником , дітьми і всім іншим розстріляють здалеку. І все. Бо напад на поліцію , - «неприпустимий гріх». за нього прощення немає.
Саме тому за кордоном наші бидломажори ніколи не верещать поліції «какая пречіна астановкі». НІКОЛИ.
+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 октября 2023, 18:39
#
«Аргументи — „я не буду платити податки поки корупціонери не перестануть красти“»

Ще раз Вам пояснюю — за неявку в ТЦК законом передбачена відповідальність, так само як і за несплату податків. Нехай притягують по закону, якщо ми хочемо в Європу, бо зараз це совок в найгіршому його прояві.

Його застрелили саме за порушення ПДР, так. Він керував машиною, нікого не чіпав. І якби полюціянти не включили «биків» і не почали бити його жінку — був би живий здоровий.

Я проти порушень ПДР, але якщо за це будуть розстрілювати людей — нехай краще порушують, я оберу «менше зло». Мій батько теж їздив напідпитку, я не хочу щоб його розстріляли. Ми не на «Дикому Заході» щоб поліцейські так діяли, це не шерифи (які виконували у тому числі і роль судді). «Задвігаєте» оце про США, я навіть не буду це коментувати, бо це себе не поважати. Хай би викликали підкріплення, а не ламали жінці руки.

Далі не буду з Вами вступати у діалог, так я остаточно зрозумів з ким маю справу. Хай щастить.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться