Минфин - Курсы валют Украины

Установить
15 декабря 2022, 12:37 Читати українською

Куда не следует инвестировать во время войны? Прогноз курса (видео)

В этом видео финансовый эксперт Алексей Козырев говорит: Куда не стоит инвестировать во время войны? Прогноз курса доллара и евро на период с 15 по 21 декабря.

Комментарии - 9

+
+83
teodor220
teodor220
15 декабря 2022, 14:21
#
Олексій рекомендує зберігати до 50% заощаджень у гривні.
Дуже сумнівна стратегія під час війни в країні та повній залежності економіки від міжнародної допомоги.
+
+38
matroskin
matroskin
15 декабря 2022, 17:00
#
Ну все залежить від сумми. Звісно якщо у Вас є мільйон $, то надо буть повним дурнем, щоб його половину тримати в грн. А от якщо хтось відкладає на Ланос чи хабар за вступ дитини до ВУЗу то може Олексій і правий. Грн має бути, оскільки вдруг чё, то міняли перші пятами накивають, банки слідом за ними, а жити за щось буде потрібно.
+
0
xapyga
xapyga
16 декабря 2022, 21:52
#
Вот это верно, да хоть 100к и стабильный доход, все в валюте. Стратегия Алексей Козырев, подходит далеко не всем, думаю это для семьи с небольшим доходом, не имеющим сбережений, или не большое их количество
+
+15
Алексей Козырев
Алексей Козырев
15 декабря 2022, 19:51
#
Для teodor220. Саме тому, що Ви в Україні, то Вам і потрібна гривня для забезпечення своїх потреб для життя в умовах зростаючих цін на всі основні продукти та товари. Тому частину коштів необхідно зберігати в гривні, щоб за рахунок депозитів та ОВДП і військових облігацій хоча би частково компенсувати собі наслідки інфляції.
+
+15
matroskin
matroskin
15 декабря 2022, 22:49
#
Ця Ваша відповідь, не враховує ключового (як на мене) моменту в назві самої статті, а саме «під час війни». Я не згідний з тим що під час війни варто розраховувати на те що будеш жити з % чи то самих депозитів і т.п. Це все дуже відносно і непередбачувально, від банального блекаута до потрапляння місця проживання під окупацію + ще є куча факторів які можуть кожного з нас залишити не тільки без депозитів, а й взагалі без безготівки.
На початку грудня в нас вирубили світло на декілька днів (включали по 1−2 години з інтервалом в 8), то скажу мусив міняти $, так як банкомати ніхто не заряжав, та вони й не працювали, в магазинах тільки кеш. Тому «для забезпечення своїх потреб» гривня має бути готівковою, все інше-спроби заробітку, при чому під час війни я не бачу жодних гарантій того, що ті ж ОВГЗ не автопролонгують або т.п.
+
+8
alexkush
alexkush
15 декабря 2022, 16:40
#
З огляду на те, що саме в зимовий перірд рашисти будуть активно знищувати енергетичну інфраструктуру, що дуже негативно скажеться на бізнесі, поповненні бюджету, робочих місцях, тому дуже сумнівна рекомендація стосовно зберігання коштів в гривні. оскільки ймовірність ризиків девальвації набагато вищі, аніж ревальвації. Чому тоді банки і держава розміщує облігації під 17−19% річних, якщо очікується ревальвація? впевнений, що експертам поставлені завдання заспокоювати населення, щоб не скуповувало іноземні валюти.
+
+15
Алексей Козырев
Алексей Козырев
15 декабря 2022, 19:59
#
Для alexkush. Я заказухою не займаюсь, завдань мені ніхто не ставить Можу собі таке щастя мати. Тому говорю так, як думаю. Частину коштів потрібно тримати в гривні. Там зараз і дохідність більша ніж у валюті і на життя Вам потрібна гривня. Дійсно, в умовах війни по гривні девальваційні тенденції значно сильніші, ніж ревальваційні, про що теж відверто говорю в свої роліках, але й хоронити гривню також не потрібно. Після війни, на фоні значного притоку іноземних коштів на відновлення України — будуть фактори і на підтримку укріплення позицій нацвалюти. Основне, щоб в той момент Нацбанк не перестарався з «друком» додаткової гривні на фінансування дир бюджету.
+
0
Uuu123
Uuu123
15 декабря 2022, 23:40
#
В любое дело стрёмно инвестировать во время войны. Главное чтобы после войны действительно был денежный приток на восстановление экономики, а наши казнокрады на верху и на местах не смогли перенаправить их в свои карманы. Алексей Козырев, иногда вы немного ошибаетесь, но всегда правильно реагируете на критику и в целом Ваши размышления всегда интересны. На сегодняшний день у Вас более высокий уровень знаний среди финансовых экспертов, и прогнозы более точные
+
0
matroskin
matroskin
15 декабря 2022, 23:58
#
Главное не забывать то что уже было, причем не до н.э., а не так давно, хорошо задокументировано и ещё есть много живых людей которые подтвердят как это было после войны…великой отечественной. Так вот тогда фин. систему «причесали» по курсу 1 новый к 10 старым, причем времени на обмен дали аж неделю, ну чтобы «ждунов по 26» прокатить по полной. Кстати там тоже были «военные облигации», которые после войны индексировали 1:3.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться