Минфин - Курсы валют Украины

Установить
9 декабря 2022, 10:01 Читати українською

США готовят новый пакет военной помощи для Украины на $275 миллионов — Reuters

Соединенные Штаты готовятся направить Украине новый пакет военной помощи на сумму $275 млн, предусматривающий новые возможности для борьбы с беспилотниками и укрепления противовоздушной обороны. Об этом сообщает Reuters со ссылкой на соответствующий документ, имеющийся в распоряжении журналистов.

Соединенные Штаты готовятся направить Украине новый пакет военной помощи на сумму $275 млн, предусматривающий новые возможности для борьбы с беспилотниками и укрепления противовоздушной обороны.
Фото: pixabay.com

Подписывайтесь на «Минфин»вInstagram: главные новости об инвестициях и финансах

Подробности

Новый пакет может быть объявлен уже в пятницу. Ожидается, что Пентагон также предоставит ракеты HIMARS, 155-мм снаряды, военные автомобили Humvee и электрогенераторы.

При этом отмечается, что содержание и размер пакетов помощи могут изменяться до того, как они будут подписаны президентом.

Читайте также: США заложили в свой оборонный бюджет $800 миллионов в помощь безопасности Украины

$275 млн будут покрыты за счет президентских полномочий на сокращение вооружений (PDA), позволяющих Соединенным Штатам быстро передавать оборонные товары и услуги по запасам без одобрения Конгресса в ответ на чрезвычайную ситуацию.

Комментарии - 3

+
+30
bonv
bonv
9 декабря 2022, 11:50
#
США найпотужніший стратегічний партнер України.
+
+15
bonv
bonv
9 декабря 2022, 11:51
#
США вдарять по Путіну новим пакетом санкцій — WSJ.
Санкції заморозять будь-які активи, що знаходяться під юрисдикцією США, і накладуть заборону на поїздки в США і на ділові відносини з ними.
Як зазначається в матеріалі, санкції заморозять будь-які активи, що знаходяться під юрисдикцією США, і накладуть заборону на поїздки в США і на ділові відносини з ними. Крім того, санкції будуть застосовані до підприємств Російської оборонної промисловості, пов'язаних з передачею іранських військових безпілотників для використання по цілях в Україні.
Також США підготували санкції проти Центральної виборчої комісії Росії, яка управляє системою виборів, що вважається на Заході шахрайською.
Основна частина запланованих санкцій буде введена відповідно до глобального «Закону Магнітського». З його допомогою США притягують до відповідальності високопоставлених урядових, військових і ділових чиновників, звинувачених у порушенні прав людини та корупції.
+
+15
bonv
bonv
9 декабря 2022, 11:57
#
США ввели санкції проти компаній, які ризикнули обійти нафтове ембарго.
США ввели санкції проти мережі міжнародних компаній на чолі з турецьким бізнесменом Сіткі Аяна, які торгували іранською нафтою в обхід міжнародного ембарго.
Як зазначається в повідомленні Мінфіну США, Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США включило до підсанкційного переліку чотирьох фізичних та 26 юридичних осіб.
Крім того, заблоковано майно одного судна, пов’язаного з операціями в обхід санкцій.
Як зазначається в повідомленні, в партнерстві з високопоставленими іранськими чиновниками мережа компаній Аяна сприяла поставкам іранської нафти в Китай і Росію.
Компанії Аяна укладали міжнародні контракти з іноземними покупцями на продаж іранської нафти, організовували поставки нафти та допомагали відмивати доходи, приховуючи іранське походження продукції, а також те, що вигоду від цього отримували Корпус вартових ісламської революції.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться