Минфин - Курсы валют Украины

Установить
25 сентября 2020, 8:18 Читати українською

Карантин: Безработица в Украине выросла почти до 10%

Количество работающих за второй квартал сократилось почти на 1 млн человек. Об этом свидетельствуют результаты обследования рабочей силы Государственной службы статистики Украины.

Количество работающих за второй квартал сократилось почти на 1 млн человек.
Фото: ru.slovoidilo.ua

О занятом населении

Количество занятого населения в возрасте 15 лет и старше во II квартале 2020 года составило 15,7 млн человек, а в возрасте 15-70 лет – 15,6 млн человек.

По данным статистического ведомства, уровень занятости населения в возрасте 15 лет и старше составлял 49,0%, а среди населения в возрасте 15-70 лет – 55,2%.

О безработном населении

Количество безработного населения в возрасте 15 лет и старше и в возрасте 15-70 лет составило по 1,7 млн человек.

При этом уровень безработицы среди рабочей силы в возрасте 15 лет и старше составил 9,8% (в первом квартале – 8,5%), а среди лиц в возрасте 15-70 лет – 9,9% (в первом квартале – 8,6%).

Читайте также: Помощь по безработице теперь могут получать и ФОПы без наемных работников

Напомним

По данным Госстата Украины, в I квартале 2020 года количество безработных в составляло 1,5 млн человек. Количество работающих – 16,6 млн человек

Национальный банк ухудшил прогноз безработицы в Украине в 2020 году по методологии Международной организации труда до 10%. Ранее прогнозировалось, что безработица составит 9,5%.

Комментарии - 2

+
0
bonv
bonv
25 сентября 2020, 8:30
#
У першому кварталі 2020-го в Україні до 31% зріс рівень тіньової економіки.
Бізнес прагне зменшити ризики втратити ресурси в умовах поширення коронавірусу та значної невизначеності, свідчать розрахунки Міністерства розвитку економіки.
Ділова та інвестиційна активність як усередині країни, так і за її межами зменшилася. Це завдало збитків економіці.
Торік рівень тіньової економіки становив 28% від обсягу офіційного ВВП України.
+
0
bonv
bonv
25 сентября 2020, 8:54
#
Восени курс гривні залежатиме від надходження кредитів Міжнародного валютного фонду, попиту нерезидентів на ОВДП та обсягів експорту аграрної продукції.
«Усі чекають, як продовжиться співпраця з МВФ і Світовим банком. Це викликатиме не тільки економічний, але і психологічний вплив. Також це стане сигналом для експортерів, коли завозити в країну виручку. Це один з основних факторів, який впливатиме на курс як до кінця цього року, так і протягом наступного», - каже банкір.
«Також на курс впливає оголошення деякими іноземними банками виплати дивідендів. Це недраматичні суми, але після карантину ринок у принципі не дуже великий. Зараз він тільки відроджується. Тому навіть виплати декількох банків впливають на валютний ринок і невелике зростання курсу. Але у відсотках волатильність у гривні до долара менше, ніж у деяких інших валютних парах», - пояснює банкір Тетяна Попович.
За словами аналітиків, в Україні невизначена фіскальна політика уряду і монетарна політика Нацбанку. Це може впливати на погіршення інфляційних і девальваційних очікувань.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться