Минфин - Курсы валют Украины

Установить
10 апреля 2020, 15:50 Читати українською

Открытый рынок земли: зрада или перемога (видео)

Сегодня челендж #залишаюсьвдома поддержал Анатолий Мирошниченко (профессор, доктор юридических наук, преподаватель на кафедре земельного и аграрного права КНУ им. Т. Шевченко, старший партнер в EUCON Legal Group).

Главные темы

Эксперт ответит на болезненные вопросы относительно рынка земли, а именно:

  • Хорошо ли, что закон принят хотя бы в такой редакции, или лучше было бы вообще не принимать его и надеяться на изменения за несколько лет.

  • Насколько обоснованные оговорки, что в случае открытия рынка земли одновременно и для физических и для юридических лиц мелкие фермеры не смогли бы конкурировать с холдингами и всю землю купили бы большие компании.

  • Ограничения на приобретение 10 тыс. га земли «в одни руки» в украинских реалиях это мало или наоборот слишком много.

  • Какой минимальный объем земли должен быть у фермера для того, чтобы его работа была рентабельной.

  • Закон не разрешает продажу земли, находящейся в государственной и коммунальной собственности. Сколько сейчас в Украине такой земли? Как регулируется ее аренда, сколько на этом зарабатывает государство и местные общины?

Комментарии - 7

+
+15
Все буде Україна
Все буде Україна
10 апреля 2020, 16:14
#
Зрада
+
0
bonv
bonv
10 апреля 2020, 16:18
#
Розпродати все і звалити на ростов..
+
+40
bonv
bonv
10 апреля 2020, 16:18
#
Антиколомойський закон: зрада чи перемога
+
+29
Alvin Todoro
Alvin Todoro
10 апреля 2020, 16:56
#
Каждому вменяемому человеку очевидно что это правильно. А все кто бузит что нельзя продавать, так это те, у кого земли той и нету.
+
0
bonv
bonv
10 апреля 2020, 17:20
#
Народний депутат України, Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець вважає, що криза в енергетиці спровокована діями глави енергетичного комітету ВР Андрія Геруса. За словами депутата, Герус за півроку знищив енергобезпеку країни, а пролобійований ним імпорт російського вугілля і електроенергії остаточно зруйнували вітчизняний енергетичний комплекс. Все для бені…
А земля для кого? Чому так поспішно приймали цей закон і підкуповували депутатів — якщо все для народу?
Може з законів та судів розпочнемо спочатку а потім — землі? Чи зелебоби прийшли на один термін все розграбувати і чухнути з країни?
+
0
bonv
bonv
10 апреля 2020, 17:16
#
Завершення прийняття законодавства щодо врегулювання банківського сектора є «лакмусовим папірцем» для України у багатьох сенсах. 
Як пише «Європейська правда», про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів посол ЄС в Україні Матті Маасікас.
«У серці цього є одне питання. Якщо я не помиляюся, $15 млрд з грошей українських платників податків було спрямовано останніми роками на врегулювання банківського сектора для латання дірок у банківському секторі. Хочеться бути впевненим, що ця ситуація не виникне більше ніколи, й буде ухвалено закон про врегулювання банківського сектора», - сказав Маасікас.
«Але також хтось може запитати, якщо таку кількість грошей платників податків було спрямовано в банківський сектор, чи не хоче уряд, Центральний банк вимагати повернення цих зниклих у банках грошей, дипломатично висловлюючись»
, - додав він.
Маасікас також зазначив, що від ухвалення цього закону залежить передання 500 млн євро для державного бюджету України відповідно до програми макрофінансової допомоги у вигляді позики з низькими відсотками.
«І в цьому плані пов'язаний з МВФ, і навіть більше пов'язаний з Україною, українським суспільством, закон про врегулювання банківського сектора є життєво важливою перевіркою», - пояснив дипломат.
+
0
lika197
lika197
10 апреля 2020, 17:24
#
Главная проблема с этим законом - юрлица и 10000 га с 23-го года.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться