Минфин - Курсы валют Украины

Установить
27 февраля 2020, 13:15 Читати українською

Зеленский подписал закон об администрировании налогов

Президент Владимир Зеленский подписал закон №1209-1 о противодействии уклонению от уплаты налогов. Об этом свидетельствуют данные на сайте Верховной Рады. 

Президент Владимир Зеленский подписал закон №1209-1 о противодействии уклонению от уплаты налогов.
Фото: epravda.com.ua

Что улучшит закон

Закон вводит ответственность за штрафы или ущерб, причиненный налогоплательщику в случае нарушения его прав.

Читайте также: Названы 100 крупнейших налогоплательщиков 2019 года. Нафтогаз больше не лидер (рейтинг)

Документ содержит также ряд норм, направленных на противодействие уклонению крупного бизнеса от налогообложения.

Согласно им, усовершенствуют э-кабинет налогоплательщика и порядок электронного общения между налогоплательщиком и контролирующим органом.

Читайте также: Деофшоризация или демонизация: о спорных нормах законопроекта №1210

Закон вносит изменения в законодательные акты

Закон вносит изменения в 63 законодательных акта, которыми согласовывается вопрос распределения полномочий между органами налоговой и таможенной службы.

В частности, уточняется порядок направления требования об уплате недоимки по единому взносу.

Также изменен размер санкций за нарушение требований закона «О сборе и учете единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование».

Комментарии - 12

+
+41
bonv
bonv
27 февраля 2020, 13:21
#
Доїти а не допомагати.
Розвалити а не розвивати.
Бюджет хоч якось наповняти.
+
+26
Iryna Lev
Iryna Lev
27 февраля 2020, 13:41
#
«Закон вводит ответственность за штрафы или ущерб, причиненный налогоплательщику в случае нарушения его прав.»

Ахахах! Уже вижу, как вымогатели из налоговой садят себя в тюрму за то, что жмут бизнес )))

Только пикнешь, и увеличиваешь свои проблемы втрое ((
+
+8
Kanarej
Kanarej
27 февраля 2020, 16:15
#
И тут зрада :)
+
0
Iryna Lev
Iryna Lev
28 февраля 2020, 11:09
#
Читай спершу статтю, а не каменти. Зрада суцільна.

Документ містить також низку норм, спрямованих на протидію ухиленню великого бізнесу від оподаткування. - розширили повноваження податкової

Зокрема, уточнюється порядок направлення вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску.  - розширили повноваження поадткової

Закон вносить зміни до 63 законодавчих актів, якими узгоджується питання розподілу повноважень між органами податкової та митної служби. -  встановили ієрархію і заносити треба буде зразу у дві інстанції

Також змінено розмір санкцій за порушення вимог закону україни «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». - дали можливість вимагати більше на карман.
+
0
bonv
bonv
27 февраля 2020, 14:38
#
«Ми »доженемо« всіх корупціонерів і »тіньових схемарів«, де б вони не ховалися. Сьогодні уряд припиняє схематоз із ПДВ. Позавчора ми почали перезавантаження ДФС, учора - Центренерго, сьогодні - припиняємо оборудки з ПДВ. Уряд ліквідує всі тіньові схеми, зокрема нечесні тендери чи податкові схеми», - заявив прем'єр.
За його словами, ліквідація тіньового ринку ПДВ дозволить державі економити 1-2 млрд грн щомісяця.
"Майже щодня ми фіксуємо випадки, як хтось на місцях намагається збагатитися через оборудки.
Один із прикладів - торік система моніторингу зупинила реєстрацію податкових накладних на близько 10 млрд гривень (0,56%). Зареєстрували після їхнього розгляду накладних лише на 3,4 млрд. Решту 6 млрд гривень просто намагалися з бюджету вкрасти. Ми з цими схемами боремося", - написав Гончарук.
Прем'єр повідомив, що сьогодні податкова запустила оновлену систему моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкових накладних з ПДВ.
"Ті, хто не платять податки, зустрічатимуть опір від держави. Їм працювати точно не буде комфортно. Уся «тінь» на наших ринках до кінця вже цього року має піти в історію. Ще одна пуста обіцянка Гончарука.
При цьому, український уряд захищає чесний бізнес, який працює «в білу», – наголосив голова Кабміну. Популізм.
Він також пообіцяв, що «схематозники» на посадах у податковій в областях будуть звільнені. Обіцянки цяцянки.
+
+30
AlexZag
AlexZag
27 февраля 2020, 17:46
#
Давайте судить данные заявления по результатам. Обсудим например в конце года. Насколько помню Вы тоже кричали, что это популизм, когда Зеленский анонсировал программу «Кредит 5-7-9», но вот она заработала, желающих уже оказалось больше, чем предусмотрено бюджетом. За каждым анонсом следует Ваше «популисты», «зе-инициативы» и т.д. Но когда реально вводится в действие, то в этих новостях Вас не бывает.
+
0
nepodarok
nepodarok
27 февраля 2020, 22:54
#
В кінця року вже не буде що обговорювати, бо нічого не буде, і ні кого не буде. Досить цих заяв від неосвітчених прем'єра і його міністрів лоботрясів. В них все добре, згідний. А в народа — ні. А с *** бути тому добру? Від їхніх пустих заяв?
+
0
Andrey M
Andrey M
28 февраля 2020, 9:45
#
Ну щодо програми 5-7-9 у мене не таке сприйняття як у вас.
Я детально вивчас цю програму і навіть більше, ми серед тих банків які теж будуть приймати в ній участь, але там стільки вимог та обмежень для ФОПа — що реально по ній компенсацію отримають не більше 10% від бажаючих.
Також зауважу що бюджет 2 млрд грн це не сума кредитів, а сума на компенсації по ним. І якщо далі рухатися такими темпами як за перші 3 тижні — то цих коштів вистачить більше ніж на 5 років. Отже подумайте, чи має вона значний впли на економіку, якщо при сумі компенсацій в 2 млрд бізнес не може її осилити хоча б за рік.

Тільки прошу, не називайте мене «порохоботом», хоч я за нього і голосував. Я відношу себе до прагматиків діючої влади. причому відмічаю як позитивні дії, так і негативні.
Дану програму вважаю позитивом, але вона більш популістична ніж має реальний вплив на економіку. Те що це популізм — згадайте під яким гаслом вона взагалі запускалася (повертайся додому). Ще жоден з таких заробітчан не отримав погодження на такий кредит. Більше того, по причині що заробітчани що пробули більше ніж 185 днів за кордоном протягом минулого року не можуть в ній прийняти участь бо є нерезидентами!
+
0
AlexZag
AlexZag
28 февраля 2020, 14:38
#
Я отдаю себе отчёт, что цель, которую преследовали власти, когда запускали программу, достигнута не будет, но всё-таки я считаю, что это позитивный сдвиг, и кому-то поможет выйти на новый уровень предпринимательства. К тому же Вы сами утверждаете, что это позитивная программа, хоть и большого толчка и не даст экономике. Да, это не те шаги, на которые рассчитывали люди, когда голосовали за Зеленского, но это уже что-то, до него таких программ не было, которые помогали малому бизнесу выйти на уровень среднего.
З.Ы. Привычки вешать ярлыки на людей не имею, к тому же в Вашем посте ничего нету от тезисов порохоботов.
+
0
bonv
bonv
28 февраля 2020, 10:09
#
Банки видали бізнесу понад 30 мільйонів гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов у Facebook. При бажаючих у понад 1 млрд....
+
0
Andrey M
Andrey M
28 февраля 2020, 10:43
#
На жаль, такі реальності цієї програми...
Там дуже багато нюансів, починаючи від того що кошти не видаються готівкою а лише по перерахунку постачальнику устаткування, тощо, що в договорі стоїть звичайна ставка банку а не 5-7-9 і що розмір компенсації переглядається щоквартально, закінчуючи тим, що банки мають право на свій розсуд вимагати заставу.
+
0
zevs1
zevs1
28 февраля 2020, 22:22
#
"1. Банки під час відкриття рахунків зобов’язані отримувати відомості про платників єдиного внеску з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань для підтвердження їх взяття на облік у податковому органі як платників єдиного внеску. Під час відкриття рахунків особам, зазначеним у пункті 1 частини першої статті 4 цього Закону, відомості про яких не включені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, банки зобов’язані вимагати від таких осіб документи, що підтверджують їх взяття на облік у податковому органі як платників єдиного внеску
у пункті 2 частини дванадцятої слова «накладається штраф у розмірі суми єдиного внеску» замінити словами і цифрами «накладають на банки штраф у розмірі 100 відсотків суми єдиного внеску».


Есть доход или нет  это никого не волнует
Суть хочеш  открыть счёт плати ЕСВ.
Банки переложат штрафы на клиентов.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться