Минфин - Курсы валют Украины

Установить
15 января 2020, 8:17 Читати українською

Дефицит торговли товарами Украины составил $9,3 миллиарда

Отрицательное сальдо внешней торговли за январь-ноябрь 2019 года составило $9,37 миллиарда. Об этом говорится в данных Госстата.

Отрицательное сальдо внешней торговли за январь-ноябрь 2019 года составило $9,37 миллиарда.
Фото: ukrinform.ru

Данные по экспорту и импорту

  • За январь–ноябрь 2019 года экспорт товаров составил $45,96 млрд, что на 6,3% больше по сравнению с январем–ноябрем 2018 года, импорт – $55,33 млрд, 6,2% больше по сравнению с аналогичным периодом в 2018 году.

  • Отрицательное сальдо составило $9,37 млрд, отметим, что за январь–ноябрь 2018 года этот показатель также был отрицательным – $8,86 млрд. В целом показатель отрицательного сальдо вырос на 5,6 %.

Читайте также: Украина вошла в тройку крупнейших экспортеров агропродукции в ЕС

  • Также сообщается, что внешнеторговые операции проводились с партнерами из 225 стран мира.

Ранее сообщалось

Дефицит внешней торговли товарами Украины за январь-октябрь 2019 года составил $8,463 млрд, что на 5,8% больше дефицита за аналогичный период предыдущего года.

Читайте также: Кто покупает украинскую агропродукцию в мире (фото)

Комментарии - 27

+
+96
Васян Васькин
Васян Васькин
15 января 2020, 9:09
#
В целом показатель  сальдо вырос на 5,6 %.   

Ну вот , а вы говорите , что Зе ничего не делает , а только корчит их себя балаганного шута . Может же , когда хочет ! Делов то ,  просто убрать одно слово «отрицательный» .
+
0
bonv
bonv
15 января 2020, 9:42
#
Таке відчуття що владі плювати на експортерів...
+
+75
GRNG
GRNG
15 января 2020, 10:47
#
Торговельне сальдо це всього лиш показник, не більше, не менше. Як влада вбиває експорт, якщо Україна ввійшла в топ 3 країн найбільших експортерів агропродукції, де зріст склав понад 40%, що дуже багато? То може не все так погано з експортом, як багато хто кричить? Якби влада душила експортерів, то жодна сфера не змогла б так прирости. Тому, не потрібно говорити за весь експорт, маючи на увазі лобіювання металургійного експорту.
+
+57
GRNG
GRNG
15 января 2020, 10:47
#
Як я вже тут писав. Давайте перш за все зрозуміємо через що можливе позитивне сальдо в Україні? Через високу конкурентоздатність продуктів експортерів, чи всього лиш через низьку купівельну спроможність населення (бідність), і як наслідок, низький попит на імпорт? За даними GfK купівельна спроможність українців найнижча в Європі, як у 2018, так і у 2019. Проте, у 2018 це було 1318 євро, а у 2019 - 1830 євро, тобто зміна на 39%. Скажете це тільки через те, що курс євро змінився? Але ні, курс змінився на 17%, тобто, причина не лише в ньому. Як тільки у населення підвищилась купівельна спроможність - так відразу для всіх це стало погано. Треба досягати позитивного сальдо за рахунок бідного населення, яке не може собі дозволити імпорт? Вигідно, щоб українці були бідними?
Зросла купівельна спроможність українців, зріс попит на імпорт і починають «вилазити» реалії експортерів. Говорите, що європейські країни тримають баланс в плюсі чи невеликому мінусі? А як же ж їм це вдається, при середній купівельній спроможності населення в десятки разів вищій, ніж в Україні? Так от, можливо, відповідь у високій конкурентоздатності їхнього експорту. А яку конкурентоздатність можуть запропонувати наші металурги, окрім демпінгу ціною?
+
+30
GRNG
GRNG
15 января 2020, 10:47
#
Підсумовуючи, все далеко не так однозначно, як кричать направо і наліво експортери та їхні лобісти, що вина у всьому зміцнення гривні. Необхідно підвищувати конкурентоздатність продукції експортерів, а не кричати, що зміцнення гривні, зростання купівельної спроможності населення це зло. Необхідно стимулювати розвиток таких напрямків експорту, які будуть давати цю конкурентну перевагу, додану вартість, а не тупий експорт сировини.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
15 января 2020, 16:46
#
Добавили експорту на лярд, а імпорту на два. Експорт ріс, але імпорт ріс швидше. Баланс стає ще гіршим, ніж був. Але убиті експортери ще по інерції продавали, подивимося наступного року, коли додасться падіння виробництвп. Чи може влад486 і тут знайде аргумент, що краще позичити бабла? Адже чим більше в держави боргів, тим більше в її народу благ. Такого брєду ще не чув.
+
+15
bonv
bonv
15 января 2020, 11:55
#
В АМКУ заявляли, що закупівельні ціни на бензин і дизпаливо впали на 20%, а на заправках — тільки на 5%. Опускати ціни потрібно не на 0,5 — 1 грн а на 4 - 5 грн… Це підтримка така наших агровиробників?
Владі пофіг на експортерів.
+
0
GRNG
GRNG
15 января 2020, 12:51
#
Я й не кажу, що хтось когось підтримує, а лиш те, що торговельне сальдо це всього лиш показник. 
«За січень–листопад 2019 року експорт товарів становив $45,96 млрд, на 6,3% більше порівняно із січнем–листопадом 2018 року». Експорт збільшився. Завдяки зміцненню гривні виросла купівельна спроможність населення, як наслідок, зріс імпорт, бо появилось більше попиту на нього. І це нормально. Ненормально те, що багато нашого експорту це сировина, а не додана вартість. І судячи з тих, хто кричить, що зміцнення гривні це погано - все так і хочуть залишити на своїх пригрітих місцях, а не розвивати інші напрямки із створенням експорту орієнтованого на більшу додану вартість і конкурентоздатність.
+
0
bonv
bonv
15 января 2020, 13:06
#
Промисловість падає  саме при зе-владі і то загрозливими темпами..
Крім ОВДП більше нічим похвалитися не можуть.. І Український експорт це не тільки сировина.
+
+15
bonv
bonv
15 января 2020, 11:47
#
Україна ввійшла в ТОП продавців на експорт чи тих хто заробив на експорті? Експорт зріс за рахунок рекордних врожаїв - але чи багато заробили агроекспортери? 
Увесь експорт влада нагнула штучно зміцненою гривнею. При цьому ціни на пальне не впали за падінням валюти..
+
0
GRNG
GRNG
15 января 2020, 12:54
#
Ну так, експортери тепер не мають такої величезної маржинальності, як раніше, проте купівельна спроможність пересічного українця зросла
Якщо говорите про рекордні врожаї аграріїв, то чому не говорите про падіння металургійного напрямку вцілому по світу?
+
0
bonv
bonv
15 января 2020, 13:03
#
Я говорю про те що через недолугу зе-владу, через штучне зміцнення гривні - будуть закриватися підприємства або переходитимуть на 3-ох денний графік роботи (вже переходять і закривають) і явно працівники не будуть заробляти більше..
Аграрії не мали великих прибутків а тепер взагалі ледве зводять кінці з кінцями - з надією на кращі часи..
+
+15
GRNG
GRNG
15 января 2020, 14:35
#
Звідки інфа, що зміцнення гривні штучне, окрім популістичних закликів і гри цифрами для «підгонки» під це твердження? А, можливо, саме зараз вона така, якою мала б бути, але була попередньо знецінена? Чи, можливо, є інфа про скорочення працівників в металургійному чи аграрному секторах через недостатні доходи саме через експорт?
А рік тому, коли гривня не була така «знецінена», чи пересічні працівники металургійного та аграрного сектору отримували більшу зарплату ніж зараз? Чи, можливо, лише власники отримували наддохід, а не їхні працівники? Чи ті ж власники через цю велику маржинальність вкладали в модернізацію виробництва, чи піднімали зп своїм працівникам? Мені видається, відповідь очевидна.
+
0
bonv
bonv
15 января 2020, 14:45
#
А тепер коли гривня ще зміцнилась - працівники стали отримувати більші зарплати, особливо коли переводять на трьохденку?
Одне точно - при попередній владі був ріст промисловості навіть до 12,5% а тепер постійне падіння,, і вже  до 7,5% а буде в цьому кварталі і більше 8% - ось показник недолугості штучного зміцнення гривні.
Чому при зміцненні гривні ціни/тарифи/штрафи не опускаються а ростуть? Відповідь очевидна?
+
+15
GRNG
GRNG
15 января 2020, 16:54
#
Підсумовуючи ваші слова - єдина причина падіння промисловості у штучному зміцненні гривні? В мене зустрічне питання, а чи модернізовувалась промисловість, чи збільшувала свою конкурентну перевагу тоді, в ті часи, коли вона зростала? Бо якщо б модернізовувалась, то такі речі, як ринкова зміна курсу на неї так не впливали б. Чи мені одному видається, що ви не зовсім усвідомлюєте причинно-наслідкові звязки?

Я з вами згоден, що ціни на певні товари мали б активніше знижуватись, але от такі речі як штрафи - не бачу жодного звязку із зміцненням гривні до їхнього зменшення, на мою думку певні штрафи мають ще більше зрости
+
0
bonv
bonv
15 января 2020, 17:01
#
Арселор Мiттал модернізовується? Модернізується! Для чого зе-влада наїхала на інвесторів, які почали виводити інвестиції а не залишати їх в більшій кількості?
Усвідомлюєш причину і наслідок?
Тільки в дуже немудрих розумах треба піднімати штрафи…
Потрібно регулярно штрафувати за наявними штрафами і не дивлячись на обличчя. Тоді і потреби піднімати штрафи не буде.
+
0
GRNG
GRNG
15 января 2020, 17:39
#
Нажаль не знаю, чи він модернізовується. Мене цікавить, а яка його частка в сукупному експорті?
+
0
Andrey M
Andrey M
15 января 2020, 14:45
#
GRNG, навіщо задаєте йому такі складні питання?:)
Він все рівно на них лозунгами чи копіастом не в тему буде відповідати.
Він же не знає що таке ріст ВВП і що по ньому орієнтуються чи є зростання економіки чи стагнація чи взагалі падіння.
+
0
GRNG
GRNG
15 января 2020, 16:35
#
:)
+
0
nepodarok
nepodarok
15 января 2020, 16:08
#
А може ти зараз з укріпленою гривнею можеш більше купити в магазині товарів чи продуктів харчування, чи може квартплата зменшилася? Долара більше купиш, щоб потратити закордрном - згідний. Але більшість українців купляє в Україні і за гривну, при укріпленні якої цінники в магазинах нашиш чомусь тільки лізуть вгору!
+
+15
GRNG
GRNG
15 января 2020, 16:48
#
Не все так однозначно. Як і більшість речей немає єдиної «правильної» відповіді на питання. Так, багато товарів, продуктів харчування не те, що не подешевшали, а й здорожчали, проте, з іншої сторони, я бачу навколо багато людей, які раніше навіть не думали про власне авто - вони вже кермують, нехай це користована бюджетна малолітратражка, але все ж таки, це пересічні люди, які працюють на доволі звичних роботах, а не ТОП-менеджери на преміум авто. Також я спостерігаю працівників середньої ланки, які вже можуть дозволити собі іпотеку, нехай на скромну «однушку», але все ж таки. Це і є збільшення купівельної спроможності.
До чого я це все. Так, продукти не подешевшали, але наша купівельна спроможність все ж таки зросла і це не завжди означає, що ця купівельна спроможність вилиється лише для закордонних подорожей.
+
0
nepodarok
nepodarok
15 января 2020, 16:04
#
А затвердженою новою сіткою зарплат і премій для безбідного і гідного існування себе і своїх сімей ще раз показала, що какають вони на простих українців і тим більше на тих, хто їх обрав, *** ненажерливих.
+
+30
bonv
bonv
15 января 2020, 10:15
#
Негативне торговельне сальдо зростає щомісяця, і сьогодні вже складає мінус 9 мільярдів доларів. Експорт влада вбиває штучним зміцненням гривні.  
Промисловість падає вже  сьомий місяць поспіль, причому доволі високими темпами.... 7,5%  По прогнозам на перший квартал 2020 року падіння досягне  8,2%
Хоча ще в березні динаміка була позитивною - зростання 12%. (найвище 12,5%)
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
15 января 2020, 11:44
#
В Украине подешевела водка. Об этом свидетельствуют данные Госстатистики, передает .
Так, в декабре 2019 года стоимость 1 бутылки водки обьемом 0,5 л составляла в среднем 92,25 грн, тогда как в ноябре – 92,30 грн. Таким образом, за месяц водка в Украине подешевела в среднем на 0,05%.

Ещё одно достижение Зеофилов
+
0
nepodarok
nepodarok
15 января 2020, 16:12
#
)))ха, реально повеселився...
+
0
bonv
bonv
15 января 2020, 11:49
#
В грудні минулого року було зареєстровано трохи понад 15 тисяч нових фізосіб-підприємців, при цьому в грудні 2018 року — майже 20 тисяч. Згідно з повідомленням, така динаміка викликана насамперед низкою нових законів: про реєстраторів розрахункових операцій (РРО), про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг, про збір та облік ЄСВ, про подання єдиної звітності з ЄСВ та податку на доходи фізосіб.
«Реєстрація нових підприємців – це один з показників розвитку економіки. Якщо в Україні не реєструються нові компанії та підприємці, це означає, що українці бояться створювати бізнес і йдуть у тінь», — цитує прес-служба засновника OpenDataBot Олексія Іванкіна.
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/finance/10827635-ekspert-rozpoviv-chomu-v-ukrajini-stalo-menshe-novih-fopiv.html
+
0
bonv
bonv
15 января 2020, 11:50
#
За 11 месяцев 2019 года,  из-за укрепления курса гривны, украинские металлургические предприятия, которые специализируются на экспорте своей продукции, понесли убытки на около 4,4 миллиарда гривен. Об этом сообщают в пресс-службе Национального банка Украины.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться