Минфин - Курсы валют Украины

Установить
7 октября 2019, 17:41 Читати українською

Украина выплатила МВФ 560 миллионов в сентябре

В сентябре 2019 года Украина погасила 560,9 миллиона долларов долга перед МВФ. Такие данные приводит НБУ.

В сентябре 2019 года Украина погасила 560,9 миллиона долларов долга перед МВФ.
Фото: finance.liga.net

Сколько было выплачено

В целом в течение сентября объемы выплат по валютным долгам государства составили 1,97 миллиарда долларов в долларовом эквиваленте.

«Из этой суммы 1 223,7 млн долларов направлено на обслуживание и погашение еврооблигаций, 560,9 млн долларов было уплачено по обязательствам перед Международным валютным фондом», — отмечают в НБУ.

Также добавляют, что траты из международных резервов удалось частично компенсировать за счет продажи новых облигаций в валюте на общую сумму почти 547 миллионов долларов.

Читайте также: Госдолг Украины: секреты и угрозы (видео)

Значительные выплаты по государственному долгу негативно повлияли на состояние международных резервов Украины — они уменьшились на 2,6% за месяц.

Что известно

  • В начале сентября Украина полностью рассчиталась по программе МВФ от 2014 года. Тогда выплатили транш на 156 миллионов долларов. Остальные сентябрьские выплаты по долгам перед МВФ Украина осуществляла по другим программам.
  • В августе 2019 года госдолг Украины уменьшился на 0,5 миллиарда долларов — до 81,92 миллиарда долларов.
  • Согласно проекту госбюджета на 2020 год, выплаты по госдолгу составят около 438,1 млрд грн, из которых обслуживание государственного долга – 145,2 млрд грн; погашение государственного долга – 292,9 млрд гривен.

Читайте также: Украинцам предлагают инвестировать в госдолг деньги «из-под матраса»

Комментарии - 12

+
+46
QGS
QGS
7 октября 2019, 17:53
#
На ети деньги можно было построить минимум 10 школ
+
+15
squeez
squeez
7 октября 2019, 20:10
#
То что беня украл , представьте сколько можно
+
0
vlad9486
vlad9486
7 октября 2019, 22:30
#
Деньги ничего не строят, строят люди. Когда банк дает деньги (например, на строительство школы), они сразу же возвращаются к нему назад, потому что единственное что можно сделать с деньгами - потратить, то есть вернуть опять в банк, но уже на другой счет. Потому может быть если бы не эти деньги, то в стране было бы построено меньше всего. Мы же не знаем. Банки вообще плохо приспособлены для стройки, они участвуют в стройке, но гораздо менее очевидным способом.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
8 октября 2019, 10:07
#
Ну напевне, не з банку держ гроші ідуть, а з бюджету, з казначейства і не всі ляжуть зразу на інші рахунки, значна частина піде на зарплати будівельників, постачальників будматеріалів, виробників будматеріалів і на кожному колі держава мала б свої мінімум 20 %. І в кінці кінців ці гроші повернулись би назад в казначейство. А так, стара приказка звучить на новий лад - чому бідний, бо кредит маю, а чому кредит береш, бо тупий. Це не стосується кредитів на розвиток бізнесу, де є чіткий бізнес план. Держава не будує заводів і не повинна, тому всі їх гроші завжди так чи інакше ідуть на проїдання, соцзахист, пільги тощо. Тому кредит Україна могла брати в 2013-14 максимум 2015... коли економіка різко падала і на армію треба було більше, а щараз треба віддавати. Нормальні люди так роблять. А зараз Україна як той Тарас, якому нармас... бере мікрокредит під 20%, щоб віддати більш-менш прийнятний кредит МВФ під 2 %. То з тих двох лохів в рекламі ми сміємося, а тут багато хто пише, кредити то світова практика. Якщо то так класно, то чому ж ми так живемо паршиво? Ми ж маємо купу кредитів, як у всьому світі, віддаємо 40 % бюджету на них. Мабуть мало, треба довести цей показник до 80%, логічно, жити стане мінімум вдвічі краще. У мене є знайомий колгоспник, який має 4 тис га землі і ні копійки кредитів. То він сказав, що коливання цін йому до дупи, бо найбільша стаття невиробничих витрат це кредит, йому армія народу, який паї йому здає дешевше обходяться, ніж кредит, але народ довольний.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
8 октября 2019, 10:18
#
Ми ж думаємо, як перехватити старі борги новими, але раніше хватало ума дурити МВФ, а зараз Голобородько повторив те, що в серіалі, послав МВФ, може не геть аж так, як в серіалі, а може й так, ніхто ж з нас там не був і от чудо, гривня рухнула за три дні на 3 %, так потім 1 % відіграли ціною 200 млн баксів, але МВФ до грудня не приїде, а до того часу лишилося 12 тижнів, за такою логікою це 2,5 лярди баксів, яких ми не маємо. Але це ж не стримає девальвацію, а лиш пригальмує. Але дайош 40 % росту з свободою для бізнесу... по факту посилення фіскальної дисципліни (це добре), але ріст буде пізніше, зразу може бути кака, коли зажимають гайки треба готуватися до просідання, треба буде декого підтримати... і вони підтримують, Порошенко себе і Косюка та ще декого, а Зе Коломойського... Але світову практику перекредитування мусимо продовжувати, адже ми бідні, бо...
+
0
vlad9486
vlad9486
8 октября 2019, 12:50
#
Всі гроші і навіть більше, всі цінні папери це чийсь кредит. Кожному фінансовому активу відповідає рівний за розміром пасив (кредит). Держава не може погасити свій борг бо тоді вона не зможе збирати податки, а вся країна не буде мати суверенних грошей. Ви, як і 99.9% населення абсолютно, повністю не розумієте що таке кредит і як працює фінансова система. А перекладаєте свій досвід на більший масштаб, де він повністю втрачає сенс.
+
+12
vlad9486
vlad9486
8 октября 2019, 13:10
#
А з фіскалізацією ситуація така: і у нас і в РФ бідний клас в союзі з багатим класом проти середнього класу (так ще з 1917го). Банально, олігархи можуть бідним більше запропонувати, бідні в долі з корупційної ренти. Олігархи мають 3 трильйона на рік, а бідні з того мають 1 трильйон соціалки, хабарів, пільг і субвенцій. А середній клас дуже малий і слабкий, тому захистити себе не може. В 2014-2016 середній клас перетягнув на свою сторону патріотично налаштовану частину бідних, в результаті бідні залишилися без підтримки олігархів, але середній клас отримав можливість рости. Звісно ж, це не могло тривати довго, за це бідні (яких 90%) зненавиділи минулу владу. Нова влада відновлює союз бідних з найбагатшими. Спочатку розправилися з парламентом, бо там відбувається політична конкуренція і там найбільше був представлений середній клас. А зараз розправляються з ФОПами - основою середнього класу. Бідні радіють, вони знову отримають свою долю в корупційній ренті.
+
0
vlad9486
vlad9486
8 октября 2019, 12:46
#
У нас 1.2 трильона гривень грошей, а готівки менше ніж 0.4 трильйона. Це значить що більшість грошей просто переходять між рахунками. Так всюди у світі. З державними витратами ви все не так розумієте. Коли держава збирає податки, ці гроші просто списуються, вони зникають, а коли витрачає, то гроші беруться з нічого. Державі не потрібно збирати податки щоб витрачати. Збирати податки потрібно не для того щоб десь взяти гроші, а навпаки, щоб грошей стало менше.

Кредит про який ця стаття - це не кредит уряду, це кредит НБУ. МВФ просто перекладає трохи валюти на рахунок НБУ в МВФ (гроші навіть не покидають МВФ) і  цим показує всім навколо що цей НБУ незалежний і йому можна довіряти. Саме в цьому сенс кредитів МВФ.

Кредит не можна брати чи не брати. Можна збільшувати чи зменшувати заборгованість. Ми не віддаємо 40% бюджету на них. Майже кожне ваше речення некоректне.
+
0
squeez
squeez
8 октября 2019, 21:25
#
Хорошо сказанно - ведь предплатные цены ему на закупку семян + сзр + удобрений дают тоже хорошие, чем кредитные ...
+
0
Андрей Иванов
Андрей Иванов
8 октября 2019, 10:42
#
Зачем строить школы ? Детей нет, на 100 умерших 46 рожденных. В селах наоборот нужно закрывать, в миллионниках уже сокращают классы. Возможно только Киев требует, но в Киеве денег на 1000 школ ежегодно можно построить. Мосты Кличко строят и памятники Илью Муромцу.
+
+15
Skpablo17
Skpablo17
7 октября 2019, 19:04
#
Республика Шкид.
+
0
AAAA2000
AAAA2000
7 октября 2019, 23:17
#
А у нас госдолг что в гривне номинирован???
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться