Минфин - Курсы валют Украины

Установить
7 августа 2019, 12:06 Читати українською

Зеленский подписал закон о «зеленом» тарифе для домашних СЭС

Президент Зеленский подписал закон №10357, который позволяет до 2030 года устанавливать домашние солнечные электростанции (СЭС) мощностью до 30 кВт на земельных участках и получать «зеленый» тариф на электроэнергию, отпущенную в энергосистему. Об этом сообщается на сайте парламента.

Президент Зеленский подписал закон №10357, который позволяет до 2030 года устанавливать домашние солнечные электростанции (СЭС) мощностью до 30 кВт на земельных участках и получать «зеленый» тариф на электроэнергию, отпущенную в энергосистему.
Фото: epravda.com.ua

Что это даст

  • Данный документ должен устранить несогласованности в законе об альтернативных источниках энергии и предоставляет возможность строить СЭС как на земле, так и на крышах и фасадных конструкциях.
  • Закон предусматривает порядок расчета «зеленого тарифа» для всех домашних солнечных электростанций независимо от размещения и установленной мощности.

Читайте также: Зеленский подписал закон о зеленых номерах для электрокаров

Проблема предоставления ЗТ для наземных дСЭС (не только для будущих, но и для уже построенных) возникла после принятия закона о «зеленых» аукционах для инвесторов возобновляемых источников энергии.

Данный документ должен устранить несогласованности в законе об альтернативных источниках энергии.

Комментарии - 7

+
+43
laa1999
laa1999
7 августа 2019, 12:21
#
Интересно - за чей счет будет этот банкет, плюс еще Зе подписал закон о снижении тарифов для водоканалов...Откуда столько денег, при невыполнении бюджета по доходам?
+
0
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
7 августа 2019, 13:24
#
А это уже финальная подпись? Там ничего ещё от рады и кого-то ещё не надо?
Сорь, не держу процедуру в памяти, и гуглить - лень
+
0
Andrey M
Andrey M
7 августа 2019, 16:02
#
Вітаю таку ініціативу! Тим паче що він діє для невеликих сонячних електростанцій, що мають потужність до 30 кВт, що не буде мати такого величезного впливу на ціну електроенергії та розміру компенсацій як по «зеленому тарифу» для попередньої злодійської схеми Порошенко-Ахметова!

А то Порошенківський «зелений тариф» передбачав таку можливість лише для великих СЕС, власниками яких є олігархат (більшістю володіє його поплічник по корупційному Ротердам + Ахметов). При цьому Порошенко і ко обмежили можливість таких компенсацій для приватних осіб та невеличких СЕС.
+
+12
locustsucol
locustsucol
7 августа 2019, 16:59
#
Неправда про «порошенсковський зелений тариф». Зелені тарифи треба скасовувати, тому при порошенко нарешті його скасували, але не змогли скасувати ті, які побудовані за інвестиційні кошти по договорам на мінімальний строк роботи для окупності, щоб не порушвути міжнародні домовленості із інвесторами.
Скасувати треба і те і те, щоб не сталася така криза як у Іспанії.
+
0
Andrey M
Andrey M
7 августа 2019, 17:06
#
Що неправда???!!!
Саме при Порошенку, цієї весни продовжили можливість ввести в експлуатацію до кінця 2019 року нові СЕС під дію гарантованих виплат згідно «зеленого тарифу»!
Читайте та насолоджуйтесь:
https://is.gd/L7rN3m
https://is.gd/GkYgQv
+
0
locustsucol
locustsucol
7 августа 2019, 17:25
#
Це вимога ЄБРР, я ж кажу - це вимога інвесторів, під тиском погроз судових заяв.
+
0
Andrey M
Andrey M
8 августа 2019, 11:45
#
ЕБРР не вимагала Закону що пролонговував період введення до кінця 2019 року  в експлуатацію нових СЕС для отримання Зеленого тарифу + обмеження отримання компенсацій по ньому дрібних та приватних виробників. Це був договорняк порошенківської + ахметівської команди депутатів. Подивіться хто за нього голосував і все стане ясно - шістки порошенка + шлюшко з командою що утримуються Ахметовим + трішки докупили «чесних депутатів» з інших фракцій
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться