Минфин - Курсы валют Украины

Установить
24 июля 2015, 14:12 Читати українською

Скандальный законопроект о кредитах направлен на третье чтение

Документ предполагает реструктуризацию валютных займов
по курсу 5-8 грн/$ 

Скандальный законопроект о кредитах направлен на третье чтение
Фото: unn.com.ua

Законопроект № 1558-1 «О реструктуризации обязательств по кредитам в иностранной валюте» направлен на третье чтение. На сайте Верховной Рады сменился статус проекта закона. 

Скандальный законопроект предполагает принудительную реструктуризацию обязательств физических лиц по кредитам в инвалюте по курсу на момент их получения. Сумма задолженности при этом не ограничивается. 

  • Верховная Рада проголосовала за его принятие в первом чтении 9 апреля, во втором – 21 мая. Законопроект получил поддержку 229 депутатов при 226 минимально необходимых. Примечательно, что сразу после голосования ряд депутатов решили отозвать свои голоса. 
     
  • Законопроект был внесен в Раду под давлением валютных заемщиков, заявляющих о невозможности обслуживать свои кредиты после девальвации гривны. Его принятие во втором чтении вызвало серьезную общественную дискуссию.  

Комментарии - 11

+
+24
SvobodaU
SvobodaU
24 июля 2015, 14:50
#
От Вам і обіцянки влади, як варвари-монголи дали останнім захисникам на Калці обіцянку за хоробрість не вбивати аби склали зброю, а потім задавили під дошками, перекрутивши обіцянку у те, що вони лише обіцяли не проливати крові. Влада визнала, що бомжів з позичальників робити не збирається, але ховає всі починання з реструктуризації валютних кредитів під артистизм, демагогію і голопуючу девальвацію гривні? Влада тільки зі своїм народом така хитра, чи має успіхи на міжнародному рівні? Самим позичальникам публічного слова не дають, доходить до смішного хтось обговорює того, кому слова немає. Блокаду проривають деякі ЗМІ. Що там банк не може і може мені відомо, на кожному стовбі і зараз обібраним людям пропонують взяти кредит з відверто брехливими умовами і нічого. От ми і вимушені спілкуватися на різних форумах, читати різні марення на сторінках у Фейсбуці чи то від людей чи то від програм («жадібні валютні позичальники хотіли халявних відсотків», «бажали спекулювати квартирами»).
+
0
Sivack
Sivack
25 июля 2015, 14:21
#
Жизнь сложная штука и хочешь не хочешь, но нужно признать, что многие из валютных позычальныкив «бажали спекулювати квартирами»
+
0
SvobodaU
SvobodaU
24 июля 2015, 15:07
#
Гріх боргового рабства тяжкий, а тому влада намагається скинути його з гілки на гілку (законодавча-виконавча-судова) або на народ, який теж влада, але може виражати свою думку, наразі, тільки на вулиці. Влада вирішила спілкуватися з народом у Фейсбуці, провівши в один день псевдореферендум може з людьми, а може з програмами. Виявилося, що «кращі люди міста» проти закону. У такому дусі можна багато цікавого почути від людей у черзі або на пляжі, якщо питати: Реструктуризація: а ви готові заплатити за чужі кредити? Милосердя: а ви полізете у воду рятувати потопельника? Чесність: а ви повернете власнику загублений гаманець? Память: а ви можете назвати тезиси політичної програми вподобаного вами кандидата у Президенти? Зарплатня у конверті і податки: Ви б могли надати банку, як позичальники, довідку про свої доходи з сумами значно вище мінімальної зарплатні? і, нарешті, Проінформованість: а що ви знаєте про кредити, хто вам казав, що саме ви будете платити за позичальників?
+
+26
yarg
yarg
24 июля 2015, 15:23
#
«Гріх боргового рабства тяжкий» — это правда.
Потому не нужно грешить. Нужно вернуть долги — и жить без греха и с чистой совестью.
+
0
PlatonUA
PlatonUA
24 июля 2015, 18:00
#
Згинь #банкобот
+
+26
yarg
yarg
24 июля 2015, 18:15
#
Одолжи мне тысяч 50 — а потом обсудим списание долгов. слабо?
+
0
Andrey M
Andrey M
27 июля 2015, 12:35
#
+12
+
0
Рыба Меч
Рыба Меч
28 июля 2015, 12:36
#
В исламе и христианстве осуждается дача денег в рост, то есть под ПРОЦЕНТЫ. Но это не значит, что можно вообще не отдавать долги (т.е. тело кредита). Далее, во времена зарождения мировых религий деньги были золотыми и подвергались инфляции только если царь начинал бадяжить золото чем-то еще. То есть «мы брали по 5» не прокатывает, т.к. современные обесцененные гривны и есть разбадяженные деньги.
+
0
MyEmiBow
MyEmiBow
24 июля 2015, 15:57
#
В таком случаи требую, чтобы мои гривневые кредиты реструктуризировали по курсу 40! (сарказм)
+
0
PlatonUA
PlatonUA
24 июля 2015, 18:01
#
Поіменне голосування про проект Закону про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті (№1558-1) — в третьому читанні та в цілому

В третьому читанні Карл! В цілому Карл!

Не нужно сидеть одной попой на 2 стульях!
+
0
allexpl
allexpl
25 июля 2015, 0:08
#
Что там направлять — они все равно его не читают.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться