Минфин - Курсы валют Украины

Установить
26 ноября 2013, 20:00 Читати українською

Россия из-за скидки на газ недополучила от Украины свыше 10 млрд долларов

Россия недополучила свыше 10 миллиардов долларов из-за скидки на газ для Украины, предоставленной в обмен на продление пребывания Черноморского флота РФ в Крыму, заявил Президент РФ Владимир Путин. 

Россия из-за скидки на газ недополучила от Украины свыше 10 млрд долларов.
Фото с сайта скидки на газ

«Газпром» уже подписывал несколько дополнений к этому контракту. Одно из них касается размещения российского флота в Крыму и оплаты через снижение цен на газ. Снижение было 100 долларов с тысячи кубов, и на сегодняшний день со времени подписания контракта Россия недополучила, а эти деньги остались на Украине, в объеме свыше 10 миллиардов долларов", — сказал Путин на пресс-конференции по итогам российско-итальянских межгосконсультаций.

Как отмечает российское агентство, Украина уже не первый год пытается пересмотреть газовый контракт с РФ, называя цену завышенной. Премьер-министр Украины Николай Азаров сказал 24 ноября, что «по большому счету» от российской стороны получено обещание пересмотреть контракт.

Однако сегодня Путин заявил, что Россия не обсуждала с Украиной возможность пересмотра газового контракта.

В апреле 2010 года Россия и Украина подписали в Харькове соглашение, продлевающее пребывание Черноморского флота РФ на Украине после 2017 года на 25 лет с возможностью последующего продления на пятилетние периоды по взаимному согласию сторон. В обмен Украина получила скидку на российский газ в размере 100 долларов за тысячу кубометров.

Комментарии - 5

+
+9
ballistic
ballistic
26 ноября 2013, 20:14
#
Т. е. если Украина вдруг (не приведи Господь!) вступит в ТС, то Путин будет рассказывать, что Россия недополучает от Украины $25 млрд. из-за тайожных скидок?!
От такого шулера нужно держаться подальше.
+
+4
vasia2
vasia2
26 ноября 2013, 21:00
#
Похоже, что у Путина Украина должна России по жизни?
И это он еще дореволюционные долги не посчитал.
+
0
sertrpmailru
sertrpmailru
26 ноября 2013, 22:03
#
Колхозники решили жить в долг и работу в колхозе забросили. Все расселись по офисам, изучают творения Стуса, Сковороды, пьют каву и мечтают о сытой жизни в Европе. В 1992 году внешний долг был 0,3 млрд долларов, сегодня он уже в 7 раз превысил валютный резерв и составляет 140 млрд долларов. Пора начинать отрабатывать!
+
0
ballistic
ballistic
26 ноября 2013, 22:39
#
Это был голос из юрты?
Путиновизор на ночь посмотрел?
+
0
Andrey M
Andrey M
26 ноября 2013, 22:56
#
Адміни, що за свинство?
образливі коментарі українофоба це нормально а вирізка зі статті про россію видаляється?

Невже так сильно вектор поміняли що і Мінфін розвернуло???

«Сильна Росія?

« Захід не хоче, щоб Росія була сильною! » — Такий наш відповідь вічного Чемберлену, який по-русски все одно не розуміє.

Сильна Росія? Ні, вона зараз слабше, ніж за Єльцина. Багатшими, « стабільніше », але слабкіше. При Єльцині Росію Захід авансом зараховував в розряд « своїх». Сьогодні аванс вичерпаний і Росія «своїм » Заходу не стала, навпаки. Стала ближче іранським аятолам.

У ринку більше зацікавлений не покупець, а продавець. Покупець може знайти інший ринок, може добути потрібний, нарешті, вкрасти. А продавцю, якщо ринку його позбавити — банкрутство. Куля в лоб.

Росія має тільки нафту і газ, а значить залежить від ринку більше, ніж усі московські азербайджанці разом узяті. Весь цей « газовий роман», який закрутив голову Москві, ми вже проходили з країнами Перської Затоки в першій половині 70 -х років. Якщо ти підвищуєш ціну на нафту, я підвищу ціну на бур, яким ти її здобуваєш і на комп'ютер, яким ти обчислювати доходи. Якщо Захід адекватно підвищить для Росії ціни на західну технологію і західну життя, як таку, Росія швидко перетвориться на султанат Оман, правда без теплого моря і султана. Ще раз: покупець -Захід диктує умови в магазині, а не продавець.

Коли Захід наполегливо повторює про порушення принципів демократії в Росії, це означає тільки одне: Росія не стала Заходом, тобто «Своїм», «рідним», а залишилася стороннім тілом, як скалка і осколок в дупі, від якого всі прагнуть позбутися. Якщо Кремль увійшов до елітного клубу, треба виконувати його умови і зняти брудні чоботи у порога. Так ні, знову махає « булавою » і повертає потоки вин і боржому назад. При цьому Москва всерйоз вважає, що подібний чобіт повинен викликати захват у старих членів клубу! І ображається, коли її просять вийти геть.

Ветеринар Онищенко стверджує, що люди гинуть від грузинського вина і мінералки, а не від бесланської паленої горілки. Відставний підполковник КДБ Путін всерйоз намагається шантажувати Європу новим БАМом — газопроводами в Китай, які ще треба побудувати. Генерал КДБ Іванов запевняє, що до 2030 року ніякої астероїд не вдарить територію країни, а його конкурент в майбутній президентській гонці Медведєв дістає всіх « національними проектами», переспівувати Інтернаціонал. І всі ці товариші хочуть, щоб їх любили, жаліли, а головне — боялися.

Днями віце -президент США Дік Чейні, виступаючи у Вільнюсі на форумі президентів країн регіонів Чорного і Балтійського моря, заявив, що Росія не тільки відступає від принципів свободи, демократії та прав людини, а й використовує свій енергетичний потенціал для тиску на сусідів. «Не переслідується жодних законних інтересів, коли нафта і газ стають інструментами залякування чи шантажу для маніпуляції поставками або монополізації транзиту », — заявив Чейні.

Дуже м'яко сказано! У Росії процвітає расизм і ксонофібія — чи не кожен день у цій країні вбивають іноземців. Згідно з нещодавно опублікованою доповіддю Freedom House, Росія за рівнем свободи ЗМІ займає 158 місце з 194 можливих. Новини на російських телеканалах перетворені на базарні лубки з розрізання стрічок, що навіть телеведучий Першого каналу Володимир Познер визнав: « Телеканали обалванівают населення, оскільки населення не знає, що відбувається в країні насправді ». Партій в Росії не стало, губернського та місцевого самоврядування теж. Культ особистості президента зашкалює. Рівень корупції, криміналізації бізнесу, гебізаціі влади та бюрократичного Собакевича не знає аналогій в історії людства. Кремль активно підтримує сепаратизм і тероризм в Грузії та Молдові, топить у крові свободу народу Чечні, всього Кавказу. Мораль сучасної Росії — це мораль бандитського пахана й плутані, мізки молоді засмічені цинізмом, шовінізмом, беззвітній ненавистю і дурью. Попса у всьому, включаючи молебні ієрархів кремлівської церкви… Список красот сучасної Росії можна продовжити, але чи потрібно?

Не самотній Дік Чейні і не оригінальний у своїй критиці найбільшої країни планети. Трохи раніше ЄС закликав США (? !) Приєднатися до тиску на Росію з тим, щоб остання зробила енергетичний ринок відкритим і розвивала демократію. Про це на трансатлантичному форумі в Брюсселі заявив голова Єврокомісії Жозе Мануїл Баррозу. За його словами, Москва повинна створити вільні ринкові умови і законодавчу прозорість для забезпечення енергопостачань. « Ми більше не можемо ні дозволити собі, ні прийняти непередбачуваність енергетичного ринку », — сказав Баррозу.

У відповідь на пропагандистський хід президента Путіна, який заявив про таку собі «енергетичної безпеки » світу, Захід сьогодні заговорив про «енергетичну загрозу» з боку Росії! І все це напередодні саміту G- 8 в рідному для президента Пітері!

Росія — бідна країна. Її економіка знаходиться на 14 місці в світі і поступається таким країнам як Китай, Бразилія, Індія і Мексика. За рівнем ВВП на душу населення, тобто за якістю життя, Росія займає 60 — е місце, поступаючись згаданому Оману, Трінідаду і Тобаго, Сейшелах, Екваторіальній Гвінеї, Габону і Ботсвані, і тільки до 2010 року цей показник в Росії досягне радянського рівня ( 1989 року). Про рівень свободи ми вже говорили.

Від того, що ціни на нафту і газ тимчасово піднялися, сильніше Росія не стала, бо сила нації в її духовно- інтелектуальних надрах, а не земних. Як Радянський Союз при рекордної виплавці горезвісного чавуну не зміг утриматися від тотального розпаду, так і Росії впаде, якщо буде триматися за один « Газпром», тобто за газову субстанцію. Якщо вже комуністичний СРСР, володіючи «єдино вірним вченням » і доктриною підкорення Заходу, був цим Заходом феєрично підкорений, то як сучасна « капіталістична » Росія мислить свій прогрес, будучи у Заходу підмайстром?

Сьогодні фашиствуючі глашатаї неіснуючого «російського переваги », якими сповнена Дума і газпромівські телеканали, є найлютішими ворогами Росії. Вони вбивають імідж країни, а імідж як відомо « все». Він іде першим у будь-якій політиці та економіці.

Перша реакція Росії на критику — визвірився і огризнутися. Реакція тупа і шкідлива як будь атавізм. Зрозуміти критику хоча б на рівні спинного мозку — це шанс на те, щоб уникнути великої ганьби. На жаль, немає сьогодні в Росії акцептора критики, немає рецептора, який би її прийняв. Вимер політичний небосхил і височіють на ньому тільки бурові вишки да вавилонські вежі всіляких гонорів.

Як у радянські часи, країна знову стоїть перед дилемою: ситуацію треба міняти, але немає ким і нічим. Навіть помаранчевої революції тут як в Білорусії або Туркменістані бути не може — у суспільства відняли імунітет боротися з хворобами. Поки як при совку не відвалиться ніс і ноги з руками, все буде думати хворий про планетарної своєї привабливості і вселенської значущості.

При всіх гріхах єльцинського періоду був у ньому один очевидний плюс: надія. І в Росії і про Росію думали як про потенційну імперії добра. На жаль, лаври генералісимуса Сталіна спокою не дають; все хочеться лякати світ своєю відмінністю від нього, своїми каліцтвами і убозтво.

Дуже шкода.»
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться