Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2020, 16:03

МВФ не домовився з Мінськом про фінансування на боротьбу з пандемією

МВФ не зміг узгодити з владою Білорусі супутні умови надання Мінську екстреного фінансування на $940 млн для боротьби з поширенням коронавірусу. Про це повідомляє Інтерфакс.

МВФ не зміг узгодити з владою Білорусі супутні умови надання Мінську екстреного фінансування на $940 млн для боротьби з поширенням коронавірусу.
Фото: 24tv.ua

Передісторія

Білорусь на початку квітня звернулася в МВФ з проханням надати $ 940 млн в рамках інструменту швидкого фінансування на боротьбу з наслідками поширення коронавірусу.

При цьому президент Лукашенко 19 червня заявив, що країна не буде виконувати додаткові умови МВФ, нав'язувані при кредитуванні і які не стосуються фінансової частини угоди.

Читайте також: У МВФ поки не можуть назвати дату перегляду програми

«МВФ продовжує вимагати від нас: давайте карантин, ізоляцію, комендантська година. Що за дурість? Ми ні під кого танцювати не будемо », — коментував Лукашенко.

Читайте також: Україна поділили на нові зони карантину. Київ потрапив у «помаранчеву» зону

Що кажуть в МВФ

«У березні Білорусь звернулася до МВФ з проханням обговорити можливу екстрену допомогу, але угода не була досягнута, ми не знайшли способу подолати значні розбіжності з приводу належної реакції влади на цю проблему (антиепідемічні заходи — ред.)», — заявив прес-секретар МВФ Джеррі Райс.

«У відношенні Білорусі ми не вимагали карантину, ізоляції, але ми очікували гарантій вжиття заходів щодо стримування пандемії відповідно до рекомендацій ВООЗ, що є нашою стандартною робочою процедурою у всіх країнах», — наголосив Райс.

Свіжі дані щодо поширення коронавірусу

Нагадаємо

  • 1 вересня Мінськ направив в уряд РФ офіційну заявку на рефінансування держборгу Білорусі перед РФ в 2021 році. Сума зобов'язань становить $ 600 млн.

Коментарі - 5

+
0
Кино Индустрия
Кино Индустрия
11 вересня 2020, 16:19
#
Ага))) На борьбу с коронавирусом, как же)))
+
0
PELE1987
PELE1987
11 вересня 2020, 16:23
#
Що саме смішне-коли допомогу від Заходу просити,то на Заході нормальні хлопці.А потім розказують,що на них хтось хоче напасти.Смішно!?
+
+15
Maleficarum
Maleficarum
11 вересня 2020, 16:24
#
Сочувствую  тем  кто    белрубля  набрался   Зависон    и  без  вариантов...
+
+60
spread
spread
11 вересня 2020, 18:10
#
В марте Беларусь обратилась к МВФ..... и в сентябре МВФ решил ответить
+
0
VAAA
VAAA
11 вересня 2020, 18:13
#
Забавно )
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися