Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2019, 12:30

В НБУ розраховують отримати згоду МВФ надати кредит до кінця 2019 року

Місія МВФ відзначає прогрес у спільній роботі Офісу президента, Кабінету міністрів і Національного банку щодо нової програми співпраці. Про це повідомила в інтерв'ю LIGA.net перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Місія МВФ відзначає прогрес у спільній роботі Офісу президента, Кабінету міністрів і Національного банку щодо нової програми співпраці.
Фото: epravda.com.ua

Що відомо про переговори

Відповідаючи на питання, які складні моменти залишилося вирішити з МВФ, Рожкова сказала: «Особливих складнощів я вже не бачу: закон про незаконне збагачення прийнятий, бюджет – теж, анбандлинг Нафтогазу підписаний президентом. Наскільки я знаю, скоро будуть сформовані нові незалежні наглядових рад держбанків. Навіть у найскладнішому питанні – поверненні грошей, витрачених на банки-банкрути, – теж останнім часом є прогрес».

Читайте також: Україна з подачі МВФ збирається змінити правила банкрутства банків

Рожкова заявила, що базовий сценарій – Staff Level Agreement (принципову згоду Фонду прокредитувати країну - ред.) Укрїна отримає до кінця року.

Раніше повідомлялося

  • Місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду приступила до роботи в Києві 14 листопада. Завершити роботу планує у п'ятницю, 22 листопада.
  • 15 листопада прем'єр-міністр Олексій Гончарук і міністр фінансів Оксана Маркарова зустрілися з членами місії.
  • У Національному банку оцінювали потенційний обсяг нової програми в $5-10 мільярдів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.
  • Як заявляла міністр фінансів Оксана Маркарова, Україна має намір завершити співпрацю з МВФ в 2023 році. Вона сподівається, що програма співпраці з МВФ, за якою зараз ведуться переговори, стане для України останньою.

Читайте також: Гончарук бачить величезний прогрес у переговорах з МВФ

Коментарі - 8

+
+30
oll18
oll18
21 листопада 2019, 12:46
#
Тётя уже должна бать под следствием и кандидат на посадку.А она всё с оптимизмом смотрит в будущее!Следующий транш придёт ей прямо в следственный изолятор.
+
+15
QGS
QGS
21 листопада 2019, 13:02
#
А сам МВФ об этом знает?;)
+
+27
QGS
QGS
21 листопада 2019, 13:04
#
Что-то я пропустил по Привату есть прогресс?;)
+
0
bonv
bonv
21 листопада 2019, 14:14
#
20 грудня 2017 року прес-служба «Приватбанку» повідомила, що Високий суд Англії 19 грудня видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать на суму понад 2,5 мільярда доларів. За повідомленням, суд ухвалив рішення за позовом «Приватбанку» проти своїх колишніх власників і керівників – Коломойського і Боголюбова. Суд також встановив ліміт і на особисті витрати – 20 тисяч фунтів стерлінгів на тиждень для кожного.
Все без змін:)))
+
+23
QGS
QGS
21 листопада 2019, 13:05
#
Все видят прогрес только сам МВФ что-то молчит.
+
+12
bonv
bonv
21 листопада 2019, 14:12
#
Як мантру читають про те що буде обов"язково співпраця з МВФ:)).. Та ми не проти - ми тільки за але МВФ проти.. Коломойський 5,5 млрд не повернув..
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
21 листопада 2019, 14:52
#
Саме так. Декількох затримали, відпустили під заставу... це не досягнення, 7,5 лярдів Коломойському вже майже пробачили, це факт, все остальне то поки що інсенуації.
+
0
bonv
bonv
21 листопада 2019, 16:14
#
МВФ на три буквы послали — ничего страшного… и так везде у зе, ничего страшного...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися