Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2019, 17:07

У Кабміні розповіли, чи подорожчає паливо через нові мита для РФ

В Україні немає підстав для зростання цін на дизпаливо і зріджений газ у зв'язку із введенням спецмита на постачання палива трубопровідним транспортом з Росії, оскільки наша країна істотно наростила поставки з інших напрямків. Про це повідомив в ході брифінгу представник президента в Кабміні Андрій Герус, передає Уніан.

В Україні немає підстав для зростання цін на дизпаливо і зріджений газ у зв'язку із введенням спецмита на постачання палива трубопровідним транспортом з Росії, оскільки наша країна істотно наростила поставки з інших напрямків.
Фото: ukrinform.ua

Що це значить

«Ми бачимо, що в серпні буде навіть певний профіцит. У нас буде повністю збалансований ринок навіть без роботи трубопроводом», — сказав Герус. «Ніякого дефіциту не бачу. Бачу зміну структури ринку. Частка поставок з Росії знизиться з 45% до 15-25% в серпні-вересні, а постачання з інших джерел зростуть», — додав Герус.

Читайте також: Мита на нафтопродукти з РФ посилять монополію групи Приват (аналіз)

За його словами, Україна збільшила поставки морем в 3-4 рази, з Білорусії — на 25%, а з ЄС — в 2 рази. Також очікується збільшення виробництва українськими нафтопереробними заводами. Він зазначив, що Росія з 1 серпня повністю зупинила постачання палива трубопровідним транспортом, а частина обсягів перекинута на залізничний транспорт.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, який теж був присутній на конференції, повідомив, що потужності терміналів у морських портах України дозволяють багаторазово збільшити обсяги постачання нафтопродуктів, а держкомпанія «Укрзалізниця» має можливість забезпечити достатню кількість рухомого складу для перевезень нафтопродуктів.

Також Омелян повідомив, що сьогодні було прийнято рішення сформувати в Україні оперативний штаб, який буде моніторити ситуацію на ринку нафтопродуктів.

Нагадаємо, з 1 серпня Кабмін ввів у дію спеціальні мита на товари з Росії, які будуть стягуватися незалежно від інших зборів.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
6 серпня 2019, 17:19
#
Підстав немає? Будуть піднімати як завжди - без підстав.. Або валюта має подорожчати:)))
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
6 серпня 2019, 17:40
#
Сейчас есть основания понижать ценник на топливо.
Брент уже под 60 дол за бочку
+
0
squeez
squeez
6 серпня 2019, 23:06
#
Доллар висел приличное время на 25-26 - на ВОГЕ, ОККО и СОКАРе ценники никто не менял, да и у других тоже все на месте стояло и стоит, и будет стоять, а осенью перед весенне полевыми работами как обычно, еще и подорожает, и я не капли не удивлюсь, хотя контрактовались все когда был бакс и сейчас на хорошем уровне
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися