Мінфін - Курси валют України

Встановити
Інтергал-Буд
Меню
Питання забудовнику

Вопрос застройщика

StrumokLviv
StrumokLviv
2 квітня 2020, 19:43
Житель ЖК Струмок, Львів, Львів
Доброго дня! Просимо посприяти власникам квартир ЖК Струмок, вул. Струмок, 8 у вирішенні проблем, насамперед з підключенням газу.
З 2019 року ми проживаємо без газу ( псуття ремонтів та меблів від плісняви), неможливість готувати їжу та відсутнє опалення.
Відключили ліфти та зняли охорону з 02.04.2020р.
Натякають на відключення водопостачання та електроенергії.
Здача будинку запізнилася на рік.
Вимога — компанія не підключить газ, це зробить Осбб. Мешканці не могли створити ОСББ, оскільки не було свідоцтв на права власності на квартири.
ОСББ вданий момент в процесі створення, але в час карантину ЦНАП гальмує виготовлення документів.
Чи може бути позитивне вирішення даного питання?

Ответ забудовника
Інтергал-Буд
3 квітня 2020, 17:40
Вітаємо!

Перш за все, мусимо зазначити, що затримка із здачею ЖК «Струмок» сталася через дії виконавчих органів Львівської міської ради. Однак попри усі перепони, будинок був введений в експлуатацію 29 жовтня 2019 року, в тому числі, завдяки позиції та допомозі майбутніх власників квартир.

В листопаді 2019 року пройшли загальні збори інвесторів, на яких співробітники компанії повідомили, що підключення будинку до комунікацій за законодавством може відбутися виключно після створення ОСББ, або передачі ЖК на обслуговування Управляючій компанії.

Була надана інформація про всі ризики, пов’язані з відсутністю газу, опалення, водопостачання та ін. Компанія запропоновала допомогу у створенні ОСББ, що дозволило б підключити ЖК «Струмок» до комунальних мереж ще до 1 січня 2020 року. Варто зазначити, що при укладенні договорів з Управляючою компанією, підключення могло відбутися набагато швидше.

Нажаль, учасники загальних зборів двічі відмовились від пропозиції забудовника та вирішили самі реєструвати ОСББ після оформлення мешканцями права власності на 50% квартир у будинку, що відбулося до 1 лютого 2020 року.

Ініціативна група подала до ЦНАПУ документи на реєстрацію ОСББ, але отримала відмову через помилки при оформленні документів.

Що стосується ліфтів, охорони, електро- та водопостачання – ці послуги надає або ОСББ, або Управляюча компанія. За законодавством України забудовник може це робити лише тимчасово як для будівельного майданчика, а не житлового комплексу, і з обмеженнями (наприклад, відсутність газопостачання). На даний момент будівництво повністю завершено, ми не маємо більше правових підстав утримувати будинок.

Для того, щоб вирішити питання підключення до комунальних мереж, рекомендуємо мешканцям будинку знову подати документи на реєстрацію ОСББ. Зі свого боку ми, як і завжди пропонуємо свою допомогу.
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
Головна / Всі забудовники / Інтергал-Буд / Питання до забудовника