Мінфін - Курси валют України

Встановити
taya77
taya77
26 жовтня 2018, 17:02
Киев
В держгеокадастрі замовила витяг про нормативну грошову оцінку. Коли отримала, з’ясувалося, що у витягу неправильно вказана площа земельної ділянки (у мене згідно державного акту – 0,1500 кв.м., у витягу – 0,1502 кв.м.) і цільове призначення земельної ділянки (у мене згідно державного акту – присадибна ділянка, у витягу зазначено – сільськогосподарське призначення). У ЦНАПі повідомили, що я повинна замовити в землевпорядній організації обмінний файл XML(400 грн.) і сплатити квитанцію на 226 гривень, щоб виправити похибки. Все оплатила, замовила файл, були внесені зміни. Отримала нову нормативну грошову оцінку, в якій цільове призначення земельної ділянки було виправлено, а площа – ні. На моє питання, чому не виправили площу земельної ділянки, відповіли що в обмінним файлом це неможна зробити. Треба викликати геодезистів і переміряти ділянку… А це знову додаткові витрати і час.

Я – пенсіонерка і хотіла оформити пільгу на сплату земельного податку. Моя земельна ділянка знаходиться в селище, а згідно закону звільнення від сплати за земельні ділянки поширюється на земельні ділянки в селищах, якщо вони не більше як 0,15 гектара. А тепер згідно даних, внесених в кадастр, моя земельна ділянка стала більша на 2 кв. м. від цієї норми.
Дайте, будь ласка, відповідь, чи мали право в держгеокадастрі і в землевпорядній організації відмовляти мені у виправлені площі земельної ділянки згідно мого державного акту?
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися