Мінфін - Курси валют України

Встановити
inxs
inxs
1 квітня 2015, 11:40
Виктор, Киев
В связи с известной ситуацией в стране, а так же уже пошедшим пятым десятком, стал задумываться об обеспечении своей старости, рассматривая варианты вне этой страны.
Есть ли смысл связываться с зарубежными НПФ? Необходима ли для этого персональная лицензия НБУ?
Если ли у НПФ преимущества перед обычными депозитными счетами? Как я понимаю после выходы на пенсию нет свободного управления своими накоплениями, в то время как депозитные программы можно найти со свободным доступом. Каким образом распределяются средства при выплате в НПФ? Отводится пенсионеру 15-20 лет на «доживание» и выплачивается равными частями?
Не получится ли с НПФ, что вначале копишь на пенсию, а потом копишь уже с пенсии? К примеру в марте мне понадобилось 2 тыс грн. в апреле 5 тыс. но пенсия 2500. В итоге прийдется еще пару месяцев «копить» уже накопленную пенсию для того что бы ей воспользоваться.
Какие вообще у НПФ есть преимущества перед обычными накопительными или депозитными счетами?
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
3 квітня 2015, 23:26
Відповідь по суті можна почитати в «Пенсійному капіталі»: pensioneriya.blogspot.com/2015/04/22.html, а тут спробую відповісти по формі.

Особисто я, з багатьох причин, не сприймаю інвестування за кордон, вважаю це шляхом до втрат, і не тільки грошей. Може, колись і написав би на цю тему окремо, якби вважав її актуальною.

Так, у НПФ є особливочті: податкові пільги, охват більшості фінансових ринків, вільний порядок внесків, гнучкість, прозорість ібагато інших нюансі, бвльшість з яких вде описані на «Пенсійному капіталі». Там є і недоліки, і порівняння з банками та страховими компаніями життя (СКЖ).

НПФ створює грошовий потіу, а банк створює капітал. Управління ними дещо відрізняється. питання — в наших цілях і приорітетах.

Пишучи заяву на отримання пенсійних виплат, учасник НПФ визначає строк їх отримання (від 10 років і більше). Кожного місяця, сума накопичень ділиться на кількість місяців, що залишилась. При 10-літніх виплатах, спочатку на 120, потім на 119, потім на 118 і так далі. Перша виплата найменша, остання — найбільша. В процесі, воплати можна призупиняти, а строк ростягувати, або скорочувати. Також, можна перевести гроші в СКЖ для формування довічної пенсії.

Взагалі, пенсія призначена для задоволення поточних потреб. Хто хоче на них економити, може це робити так само, як і з зарплатнею.

Взагалі, починати розмову краще з цілей і задач, що стоять перед людиною, а не з можливостей конкретного інструменту. Мождивості гнучкі і можут бути пристосовані до різного, важливо наперед значи до чого саме.
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися