Мінфін - Курси валют України

Встановити
Seaman1990
Роман Павлюк
16 січня 2015, 15:26
Руслан, Белая Церковь
Здравствуйте Сергей. Мне предложили сделать накопительную страховку на ребенка на 16 лет и на меня с женой на 20 лет, сума ежегодного взноса 5000 грн на каждого, в конце сроков обещают от 15% минимум доход и + страховые выплаты по болезням и различным несчастными и производственными травмами и.т.д.
Предлагают три варианта страховых компаний Юпитер, Классик и Аэгон. Я уже потерял деньги вложенные в банк, и теперь опасаюсь любых вложений.
Подскажите как правильно поступить? Стоит страховаться или нет?
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
16 січня 2015, 20:37
Повну відповідь можна прочитати у блозі «Пенсійний капітал»: pensioneriya.blogspot.com/2015/01/13.html, а нижче — її заключна частина.

Запропоноване вам, Руслане, накопичувальне страхування життя – це легальний, надійний і достатньо прибутковий фінансовий інструмент. Але застосовувати його у відриві від інших, не зажди доцільно і ефективно. Уявімо, що на столі хірурга перед початком операції, лежить один скальпель. Або – одна голка з ниткою. Або один пінцет. Чи зможе він досягти мети операції з таким спорядженням? Не поспішаймо з відповіддю, бо вона залежить від багатьох, поки що невідомих нам чинників: виду операції, умов її проведення, стану хворого, фаху помічників та іншого. В одному випадку, треба розрізати, в іншому – зашити, ще в іншому – вилучити.
Проблема страхових агентів в тому, що вони поспіхом беруться за вирішення будь-яких фінансових проблем клієнта, маючи на озброєнні усього один фінансовий інструмент (хотя і кількох різновидів). Іноді вони можуть вгадати, іноді на їхньому боці везіння, іноді вони, як не допоможуть, так принаймні не нашкодять. В інших випадках бувають втрати грошей та нервів, а ще гірше – розчарування в інвестиційних програмах і фінансовій діяльності взагалі.

Ваш випадок треба розбирати окремо, але деякі підозрілі риси впадають у очі відразу. Чому треба страхувати одночасно всю сім’ю? Чому обіцяють 15% доходу (за законом – не більше 4%)? Чому страхові внески для всіх однакові? Чому пропонують вибір між компаніями, а не між конкретними страховими програмами?
Якщо розбиратись не хочете, якщо не впевнені в існуванні такої потреби, якщо мало знаєте про цей інструмент, — не поспішайте. У всякому разі, не починайте з того, що не зможете змінити на протязі 20 років. Є більш прості накопичувальні програми і є більш гнучкі варіанти захисту. Дізнайтесь про них більше.

Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися