Мінфін - Курси валют України

Встановити
KrisNik
KrisNik
28 травня 2023, 19:31
KrisNik
Доброго дня. Вирішили з чоловіком почати відкладати гроші у НПФ, ми у цьому зовсім новачки. Працюємо як ФОП на спрощеній системі. З коментарів інших учасникиів зрозуміла що зижку у 18% ми отримувати не будемо на податки, і бачила у коментарях що писали що основна частина вигоди НПФ це якраз ця знижка. І тому постає питання чи є сенс таким як ми починати відкладати так гроші собі на пенсію чи краще шукати якісь інші шляхи накопичувати на старість?
Дякую
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 1

+
0
glebbest
glebbest
6 травня 2024, 9:57
#
Основна частина вигоди НПФ — це не податкова знижка, а неможливість спонтанної витрати коштів та складний відсоток, який перетворює ваші гроші за 30−40 років відкладань в зовсім не копійчану суму.

Податкова ж знижка — смачненький пиріжок, який отримати майже неможливо (податкова вигадує будь-які зачепки та казуістику, аби не виплачувати вам повернення надміру сплаченого ПДФО, навіть якщо ви працюєте на роботодавця і перекази на пенсійний рахунок — від роботодавця бухгалтером робляться. Найдрібніші неточності в податковій декларації, яку ви повинні вчасно здати — привід відмови у виплаті якимось актом/рішенням, текст якого вам тільки очно на руки видадуть після третього походу в податкову очно, а судитися за ту 1−2-3 тисячі ви з податковою не будете).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися