Мінфін - Курси валют України

Встановити
Panas07
Panas07
12 жовтня 2021, 15:10
Сергій
Вітаю усіх присутніх! Хочу поділитися своїм невиликим опитом учасника НПФ.
       Настав час звернутися до місцевого центру державної податкової служби для отримання податкової знижки для учасника недержавного пенсійного фонду. Все було добре поки не дійшло до квітанцій. Як виявилося квітанції від електронної системи платежів  Portmone.com — недійсні, оскільки в них відсутня інформація стосовно платника (ПІБ платника внесків). Мені було відмовлено у прийнятті документів. Дзвоник на технічну підтримку Portmone .com з проханням пояснити, чи зможу я отримати квітанції зі вказанними ПІБ платника, відповідь:

«Очікуйте, ми вам передзвонимо впродовж 10 хвилин.»   Ніхто не поредзвонював.

     Дзвінок на банк де розміщений картковий рахунок, відповідь:  «Переказ був здійснений не через наш банк, а через сторонню електронну систему, тому ми вам не зможемо допомогти».

Майте на увазі  якшо розраховуєте на податкові пільги — краще робити перекази без посередників.
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
29 жовтня 2021, 13:05
Радіймо, Панасе.

Я роблю внески через Приват-24. Комісія 2 грн. від будь-якої суми. А квітанцію беру з терміналу.
Також раджу робити внески не міфічні 100-200 грн., а 1000-2940 грн. на місяць. Тож і розмір пенсії буде відповідний.
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 4

+
0
Panas07
Panas07
29 жовтня 2021, 18:49
#
Роблю внески не заради пенсії, накопичення з метою організації навчання дитини у майбутньому. Внески роблю у розмірі 500 грн. Але розмова не про те, до речі, квітанції від «Ощадбанку» теж не містять ПІБ платника, одже не придатні для отримання податкової знижки.
+
0
Val79
Val79
19 грудня 2021, 6:03
#
Шановний Експерте!
По-перше, можливості у кожного різні, тому кожен робить внески саме виходячи з цього та тієї суми, на яку він потім очікую
По-друге, сам факт того, що люди беруть участь у системі недержавного пенсійного забезпечення, треба вітати, а не тикати, яку суму треба платити щомісяця, тим паче, Panas07 про суми нічого не згадував, тому міг сплачувати скільки завгодно
По-третє: якраз я сплачував через приват24, і в квитанції підтягнувся невірний номер пенсійного договору, в ПриватБанку зарадити цьому не змогли, бо «виправити нічого не можемо», і це після офіційних запитів і декількох місяців вияснень. Податкова у виплаті відмовила.
Тому висновок і порада має бути одна:
звертати увагу на призначення платежу і дані власника пенсійного рахунку, вказання НПФ і номера пенсійного контракту/рахунку (як у договорі з НПФ)
+
0
glebbest
glebbest
6 травня 2024, 10:48
#
Не дуже зрозуміло, нащо платіжки, якщо повинно бути достатньо виписки від НПФ щодо стану вашого рахунку з сумою сплачених внесків за рік. Я так подаюсь вже 5+ роки (прикладаю pdf-файл виписки, отриманий з сайту НПФ, який містить суму сплачених внесків та печатку + факсіміле підпису керівника АНПФ). І останні 2 рази мені справно нараховували суму знижки. Інше питання, що податкова взагалі не дуже любить виплачувати такі кошти. Тому вся сума знижки в мене «висить» в кабінеті платника податків і вони не перераховують її мені на рахунок без «пєндаля» (мабуть — особистого звернення в податкову).
+
0
Panas07
Panas07
6 травня 2024, 15:12
#
Платіжки потрібні для підтвердження, що саме ви, а не хто інший робив внескі. Якщо цю операцію робила інша особа, то і сума знижки нараховується на іншу особу.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися