Мінфін - Курси валют України

Встановити
Atlas86
Atlas86
6 липня 2020, 9:07
Александр, Киев
Доброго дня.
Декілька тижнів назад оформлював податкову знижку. Надав все необхідне, копію договору(QR), довідку з роботи про нарахування за звітний рік, надав податкову декларацію, чеки та копії паспорта.
Прийшов лист від ГУ ДПС про відмову, де вкінці листа вказано:
«За результатами камеральної перевірки податкової декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік встановлено, що у гр. „мене“ відсутні законодавчі підстави для включення до податкової знижки суми витрат, сплачених за навчання на користь вітчизняних закладів освіти, оскільки, відповідно до наданих квитанцій фактичні витрати не підтверджено пенсійним контрактом серії „мій контракт ОТП“.
Що я не так зробив?
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
6 липня 2020, 12:32
Радіймо, Олександре, дякую за питання.

Я ще раз порядів, що не податковий адвокат, а простий учасник НПФ. Ви можете найняти адвоката і засудити те ГУ ДПС, але крові з вас поп'ють.
Як на мене, то вам запустили «дурника» як у Аркадія Райкіна «Насоси і колеса»: https://www.youtube.com/watch?v=ei_dztACr14.
А ваш пенсійний контракт і не повинен відповідати квітанціям, бо в ньому вірогідно написано, що (п.3.1. а) ) розмір пенсійних внесків визнаається Вкладником самостійно на підставі власних розрахунків, а (п. 3.1. пп. б)) пенсійні внески здійснюються з переодічністю, що самостійно визначаються Вкладником.
Звичайно, завчасно ви могли попрохати АПФ записати в контракті конкретну суму і конкретні терміни пенсійних внесків, але цього майже ніхто не робить.
Я розумію ДПА (у нього план визискування громадян) і недолугу Владу (у нього ідея ліквідувати розумних людей), а вам, Олександре, співчуваю і пропоную найскоріше об'єднуватись з подібними вам і законно (!) забирати ту владу у власні руки.
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 2

+
0
Atlas86
Atlas86
8 липня 2020, 9:21
#
Дякую за відповідь.
Подзвонив ревізору в ДПА який створював цей лист відмови. Отримав відповідь, що не надав копію договору Поговорив з адміністратором, виявилось що QRкод приєднання до договору їх не влаштовує. Адміністратор надав приєднання до договору без QR з печаткою :) побачу що з того вийде.
Але все мені всерівно не зрозуміла їхня відповідь з закладами освіти і навчання.... Могли б нормально написать що не влаштовує копія договору.
+
0
uainvestor
uainvestor
16 липня 2020, 15:27
#
Розмова за QR код вже була раніше, - наразі краще працює традицйна форма пенсійного контракту з печаткою. Тож, можна його відновити, а новинку закрити.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися