Мінфін - Курси валют України

Встановити
AnyKey1
AnyKey1
31 січня 2020, 14:13
Здравствуйте. Хотелось бы получит комментарий на счёт нфп freeflight и его валютной стратегии для уменьшения риска от девальвации? За ранее спасибо)
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
2 лютого 2020, 22:22
Радіймо, AnyKey1, я радий будь-якому питанню, але справки — то не моє. Як учасник НПФ, можу разом з вами розмірковувати. але не більше.
Я не учасник НПФ ВПФ «ФріФлайт» і не збираюсь ним стати. На мою думку, — це рекламний хід у розрахунку на неврівноважену частину населення, що обожнює інвалюту і зневажає власну. Нічого надзвичайного у валютній стратегії я не вбачаю, — рівно ті самі мождивості має кожна КУА, більш того, вона не обмежена надуманими деклараціями, до того ж, їй ніхто не заважає долати ситуаційну девальвацію за допомогою повного арсеналу і гривнєвих, і валютних активів.
Таким чином, на мій погляд, так звана «валютна стратегія» — штучна і не має будь-якої переваги над іншими цілком природними стратегіями решти НПФ. У разі ж ревальвації, така стратегія стає заручником власних нерозумних зобов'язань, що наочно і демонструє той самий ФріФлайт.
У разі, коли Рада НПФ «ФріФлайт» таки виробила особливу «революційну» валютну стратегію. то у неї варто і спитати, а у мене такого бажання досі не виникало.
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 5

+
0
mary27
mary27
1 лютого 2020, 12:39
#
Добрый день. Валютная стратегия требует очень специфичного использования - когда курс более-менее стабилен - такой НПФ показывает околонулевую доходность. При заметной девальвации - быстро выходит в прибыль. По сути, он интересен перед и во время кризисов. При сезонных колебаниях курса в такой НПФ надо делать взносы на курсовом минимуме, например летом. Или, как недавно было, зимой, при курсе 23,2. Могу предположить такую стратегию использования - иметь 2 контракта, с ''гривневым'' НПФ, и с ''Фри-флайт''. Большую часть времени держать осн.часть денег в первом НПФе, а в кризис переводить во второй. И снова в ''гривневый''.
+
0
AnyKey1
AnyKey1
2 лютого 2020, 11:46
#
Спасибо!  А есть возможность частично переводить средства между НПФами? Администраторы у них могут быть разные?
+
0
mary27
mary27
2 лютого 2020, 12:28
#
В законодательстве не видела нормы, которая ограничивала, сколько средств переводить. Но на всякий случай, переспросите в АПФ. Да, АПФ могут быть разными.
+
0
AnyKey1
AnyKey1
2 лютого 2020, 22:46
#
Ещё раз спасибо)
+
0
mary27
mary27
22 квітня 2020, 12:38
#
А вот пример, для чего нужен ''валютный'' НПФ:
https://www.vseapf.com.ua/ua/news/304.html

Да, я там не работаю)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися