Мінфін - Курси валют України

Встановити
ViktorMe
ViktorMe
9 січня 2020, 22:23
Виктор, Киев
Чи можна скористатись податковою знижкою, якщо я ФОП 3 групи та сплачую внески ЄСВ?
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
14 січня 2020, 18:29
Радіймо, Вікторе.
Деколи бував і я у вашому положенні, і тех не користувався податковою знижкою, бо весь її сенс (принаймні. з точки зори законодавців) у тому, що надається він тим найманцям (як більш незахищених у державі), що сплачують саме ПДФО (з нього ж і повертають їм частину у вигляді знижки), і аж ніяк не ЄСВ.
Тож вам, Вікторе. залишається лише тішитись тим, що ви середній клас, що і так непогано заробляє. Або ж, паралельно організуйте собі невеличку роботу за наймом, навіть з мінімальною оплатою (навряд ви стільки вносите в НПФ, вкупі з СКЖ і Вишами).
Чи справдливий, на мій погляд. такий розподіл? Ні, не рівний, але в принципі, справедливий, бо кому дано більше можливостей, у того більше обмежень.
Що ще можна зробити? Хай за вас офіційно роблять пенсійні внески ваші рідні — платники ПДФО (хоч половину, тобто, 9% отримують), а гроші на внески заробляйте ви. Задля цього потрібні додаткові пенсійні контракти, де ви учасник, а рідні (кожний окремо) — вкладники.
Якщо ж, альтернативну пенсію захочуть і вони, то зробіть навпаки: і учасником, і вкладником буде, наприклад, ваша дружина, вона і отримує податкову знижку, а гроші на внески давайте ви. Це ще один вияв справедливості у сім'ї.
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 5

+
0
mary27
mary27
10 січня 2020, 12:27
#
Нет, не сможете.
Скидка предоставляется наемным работникам-платильщикам НДФЛ, а ФОП-3 со своей деятельности НДФЛ не платит.

Конечно, ФОП-3 может платить НДФЛ например, со вкладов, но наше законодательство этого не учло.
Это касается не только НПФ, а вообще весь налоговый вычет в Украине.
+
0
finance787
finance787
10 січня 2020, 19:33
#
Можно подробнее на предмет НДФЛ,который был удержан банком с частного лица в виде налога на депозиты.По какой причине его нельзя использовать для получения вычета?
+
0
mary27
mary27
10 січня 2020, 20:50
#
Налоговая считает только НДФЛ с з/п. Причину точно не знаю, но 100% нельзя.
+
0
uainvestor
uainvestor
14 січня 2020, 18:48
#
Це було б логічно, а чи захочемо ми самі  «світити» податковій адміністрації свої банківсткі здобуткі? Особисто я на це пішов би. але є і інші заперечення: адміністрування виявиться задорогім, клопіт створення ще одного закону про зміни у старому теж вартує
+
0
mary27
mary27
14 січня 2020, 18:51
#
Хах, мы с 2014 светим свои банковские достижения и платим НДФЛ.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися