Мінфін - Курси валют України

Встановити
88601012
Владимир Яськов
1 жовтня 2019, 3:49
Владимир
Здравствуйте, Сергей. Как расценивать позицию нового министра соцполитики: https://delo.ua/econonomyandpoliticsinukraine/nakopitelnaja-pensija-v-blizhajshem-buduschem-v-358513/
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
1 жовтня 2019, 19:42
Добрий день, Володимире.
В позиції міністра є розумні речі і сумнівні, як на мене. Оцінювати можна довго і нудно, але хай цим займаються політики і економісти. Мене, як пересічного майбутнього пенсіонера, мало цікавлять суперечки щодо другого рівня пенсійної системи Україні, бо мені достатньо третього рівня на базі НПФ.
Взагалі, я розраховую на кілька недержавних пенсій, котрі створюю самотужки:
1. Перша буде з кількох НПФ (наразі, шести НПФ мені достатньо), куди я продовжую надсилати пенсійні внески (так само робить і мій роботодавець).
2. Друга пенсія буде від страхових програм. Сьогодні їх дві, але крім пенсійних накопичень (котрі теж збільшу), я планую посилити захист здоров'я. Розумію, що для будь-якого (і не тільки) пенсіонера, це дуже важливо.
3. Третя пенсія буде від орендної нерухомості. Заради отримання відповідного досвіду і придбання таких активів, я почав працювати ріелтором.
Ще одну з куплених квартир, я збираюсь обміняти на пожиттєве забезпечення за угодою з однією з профильних компаній (одну вже знаю, я коли спитають, розповім).
І ще одну пенсію я готовий створити в банках після того, як з'явиться закон про пенсійні депозитні вклади (можливо, до цього ще далеко).

Думаю, за такі і подібні пенсійні проекти варто замислюватись і вам, Володитире, і іншім нашим вітчизникам (Міністр говорить те ж саме). За це я готовий охоче писати і обговорювати будь-де і будь-коли.
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися