Мінфін - Курси валют України

Встановити
Schlaraffia
Schlaraffia
11 лютого 2019, 13:41
Ferdinand, Schlaraffia
Сьогодні виникла цікава ситуація. Прийшов у податкову, щоб перевірили правильність заповнення декларації і зіштовхнувся з тим, що ніхто зі співробітників не чув про НПФ і про податкову знижку, передбачену для учасників цих фондів. При чому це — обласний центр і люди працюють не один рік. Для них це щось зовсім нове, сказали, що я перший звертаюся з приводу цього. Про НПФ ніхто нічого не чув, і це при тому, що вони функціонують добрий десяток літ. Отож, показав усі папери і адіть: повідомлення про відкриття пенсійного рахунку від АЦПО не містить фіксованої суми (у ньому просто прогалина, там де сума платіжу) та мокрої печатки. У працівників великі очі, бо таке бачать вперше. Власне, лише з минулого року нові клієнти стають учасниками ВПФ «ОТП Пенсія» на основі заяви про приєднання, яка, до речі, йде теж без печатки, і публічної оферти з сайту Фонду. Коли я лишень заключив договір, мене це теж насторожило, що нема ніяких печаток, тому вирішив, піти в ОТП Банк, де заключав договір, і, на всякий випадок, попросити поставити печатку і підпис на Заяві про приєднання до Фонду. Там також казали, що цього не треба, але печатку і підпис поставили. Пізніше вирішив написати в АЦПО. Там пояснили, що в податкову справді потрібно подати лише копії квитанцій і копію повідомлення про відкриття рахунку. Я так і зробив, і сьогодні, зустрівся з такою реакцією. Я тут же телефоную до АЦПО і пояснюю, що, мовляв, так і так, ніхто нічого не знає. Працівниця відповідає, що це лише з 2018 почало діяти, тому новизна для податківців. Сказала, що у разі відмови, просити дати офіційну відмову на папері, далі надіслати її до АЦПО, і вони подадуть вже від себе клопотання. Ось так от! За податкову знижку треба буде ще поборотися.
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
11 лютого 2019, 22:07
Варто переглянути Умови пенсійного контракту. а саме, Електронно-цифровий підпис умов пенсійного контракту: https://acpo.com.ua/images/stories/PDF/Public_contract_OTP/%D0%A3%D0%9C%D0%9E%D0%92%D0%98_%D0%9F%D0%95%D0%9D%D0%A1%D0%86%D0%99%D0%9D%D0%9E%D0%93%D0%9E_%D0%9A%D0%9E%D0%9D%D0%A2%D0%A0%D0%90%D0%9A%D0%A2%D0%A3_%D0%9E%D0%A2%D0%9F_.pdf
Потім треба роздрукувати ці 7 сторінок і долучити до своїх документів для податкової. Питання у вас, звичайно, знайдуться, тож ми їх разом і переглянемо. Ставте, — але не все гамузом, а послідовно.
Взагалі, дівчата з банківських відділень не мають повноважень на створення контрактів, — наприклад, відповідну довіреність маю я, моя помічниця і інші офіційні представники з розділу КОНТПКТИ сайту АЦПО. На всю систему ОТП Банку є, мабуть, одна така особа з печаткою і правом підпису у головному офісі Києва, а всі інші лише «загонщики».
На вашому примірнику, дійсно, не потрібні ні підпис, ні печатка АЦПО, але, тим не менш, я рекомендую створювати пенсійні контракти звичним чином, як було раніше, а новинка с публічним контрактом ще не прижилась
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
11 лютого 2019, 21:51
#
Это норма.
Клиентов НПФ не так много, и далеко не все обращаются за налоговой скидкой.
Бывают и более интересные казусы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися