Мінфін - Курси валют України

Встановити
Vasilevich73
Vasilevich73
18 жовтня 2018, 12:18
Андрій, Київ
Доброго дня, Сергію!
Хочу поділитись своїм досвідом оформлення податкової знижки.
На початку року я отримав від АЦПО виписку, в якій було зазначено сумму коштів, що буди перераховані мною в НПФ.
Звернувшись в податкову інспекцію з заповненою декларацією, договором з НПФ, випискою та довідкою про доходи мені було відмовлено в прийнятті документів. Основною причиною було те, що виписка згідно податкового кодексу не являється підтверджуючим документом, тому необхідні квитанції про перерахування коштів.
От з квитанціями в мене й виникла проблема.
Перерахування коштів відбувалось за допомогою посилання «Внески он-лайн» на сайті АЦПО -www.acpo.com.ua. В посиланні зазначено, що перерахування коштів відбувається через Приватбанк, з комісією 2,75%.
Тут і починається саме цікаве. Звернувшись в Приватбанк я отримав квитанцію про списання коштів в розмірі (для прикладу) 100 грн та інформацію про те, що комісія з мене не утримувалась. Але на рахунок надійшло лише 97,25 грн (100 грн — 2,75%).
Розбираючись далі виявилась наступна схема роботи — Приватбанк списує з мене кошти без комісії й перераховує їх на свою систему он-лайн платежів LiqPay й лише потім кошти попадають в НПФ. Я звернувся на liqpay.ua з щодо квитанцій на мої платежі. Вони їх видали, але без урахування комісії (знову на 100 грн), пояснюючи це тим, що згідно їх правил комісія не вказується.
Це і було проблемою, так як сума в квитанціях була більшою за суму фактичного надходження. Я звернувся за допомогою до АЦПО. ВЕЛИКА ПОДЯКА менеджеру Тамілі Лях, яка займалась вирішенням моєї проблеми. LiqPay їй також відмовила, як вихід я отримав квитанції про зарахування коштів від Укрсиббанку, в якому розміщений рахунок НПФ.
Й лише тоді в мене прийняли документи в податковій.
Як висновок з викладеного вище — я не рекомендую не використовувати посилання«Внески он-лайн» на сайті АЦПО -www.acpo.com.ua до того часу,
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
18 жовтня 2018, 20:10
Добридень, Андрію.

Ви все правильно вчинили, а ваш перший шлях виявився хибним. Я так розумію, що свого часу, АЦПО не порозумівся з ПБ, — сподіваюсь, буде наука і для нього.
Я теж поділюся своїм досвідом:
1. Внески до НПФ «Соціальний стандарт» роблю через банк-зберігач «Піреус», а до НПФ «ОТП Пенсія», — через ОТП банк, з тієї ж фінансової групи, що і КУА «ОТП Капітал». Хоча банк-зберігач зовсім інший (УкрСибБанк), але з ним вирішив всі питання хтось з НПФ «ОТП Пенсія». Він виявився більш спритним, — дякуємо йому.
2. Внески до інших ОТП, що обслуговуються АПФ «АЦПО», роблю он-лайн з Приват-24. Комісія банку у всіх питаннях, практично, на будь-яку суму (принаймні. До 2 000 гривень) складає 3 гривні. Вважаю її сприйнятною.
3. Крім того, будь-які внески безоплатно робить банк «Монобанк», але він доступний лише власникам Смартфонів.

Передивляючи пенсійні внески своїх друзів, я теж звернув увагу на дивні (не круглі) суми. Ще раз хочу публічно попередити не лише власних друзів, а всіх вкладників наших фондів, щоби більше не використовували цей сумнівний сервіс.

А вам, Андію, за пильність, — подяка від всіх вкладників НПФ.
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 3

+
0
mary27
mary27
18 жовтня 2018, 23:14
#
Интересная история — опытным путем подтвердилось мое предположение.
Что квитанцию об уплате взноса в НПФ надо брать именно в банке-хранителе.
Иначе налоговая не примет.
А ''взносы онлайн'' через сайт АЦПО подтверждают факт списания клиентских денег с карты, но не перевод на пенсионный счет.

Потому всем потенциальным вкладчикам НПФ рекомендую при выборе найти поблизости удобно расположенное отделение такого банка.
Или находить время для визита в единственное отделение — как Сергей с ''Пиреусом'' и ''Социальным стандартом''.
И, если те расчитывают получить налоговую скидку — сохранять все квитанции.
+
+13
Vasilevich73
Vasilevich73
19 жовтня 2018, 9:59
#
Я для того й розмістим свою історію, щоб попередити вкладників НПФ не використовувати посилання «Внески он-лайн» на сайті АЦПО з метою уникнення проблем при оформленні податкової знижки, а також дати додатковий поштовх керівництву АЦПО для усунення «прокладки» LiqPay шляхом переговорів з Приватбанком.
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
27 жовтня 2018, 18:10
#
Спасибо за информацию. Главное, что почти вовремя.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися