Мінфін - Курси валют України

Встановити
Aussie
Aussie
31 березня 2014, 15:43
Людмила, Житомир
Доброго дня, Олеся
Мій батько побудував будинок в сільському населеному пункті в 1968 році. Батько помер 1995 року. З документів на будинок є Свідоцтво на забудову садиби(1967р.) та «Технический паспорт на жилой дом»(1988р.). Обидва документи оформлені на ім’я батька. Моя матір живе й постійно жила в цьому будинку. Крім матері в будинку ніхто не прописаний. Після смерті батька ніяких дій, щодо прав на будинок, не було здійснено.
Будинок ніхто не намагається відібрати у нас, але порадьте, що потрібно зробити, щоб в майбутньому не виникало проблем з правом на будинок. Які кроки потрібно зробити щоб переоформити будинок на матір чи на мене(разом з братом та сестрою).
Дякую
Ответ эксперта
OlesyaK
Олеся Клименко
1 квітня 2014, 13:18
Дорого дня, Людмила!

При наявності правовстановлюючого документу на будинок (напр. свідоцтво про право власності на будинок, тощо) Вам потрібно прийняти спадщину та переоформити будинок на спадкоємця. Так, спадкоємці (мати, діти), які мають бажання оформити спадкове майно повинні звернутись до нотаріуса за останнім місцепроживанням померлого. При цьому, якщо мати проживала з батьком на момент його смерті, вважається що вона автоматично прийняла спадщину. Тому їй необхідно звернутись до нотаріуса за отриманням свідоцтва про прав на спадщину. Якщо ж спадкоємці не проживали з померлим, тоді потрібно на підставі відмови нотаріуса у оформленні спадщини, звернутись до суду за поновленням пропущеного строку для прийняття спадщини.
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 1

+
0
Aussie
Aussie
1 квітня 2014, 20:16
#
Дякую!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися