Мінфін - Курси валют України

Встановити
ujheyjdf
Татьяна Бабенко
3 березня 2014, 11:07
Татьяна, Днепропетровск
Добрый день! В 2008 году взяли доллоровый кредит на квартиру, все было нормально до октября 2008г., доллар поднялся, осталась без работы, были просрочки, банк давал кредитные каникулы, кредит переоформили на аутентный платеж, добавили сроки погашения.Сейчас подходит время платить кредит, но вот опять доллар поднялся, и сколько еще будет нарастаний неизвестно.В 2012 году наш банк выкупил другой банк, но я никаких документов с новым банком не подписывала.Вопрос: Какие меры взыскания может предпринять банк если не платить кредит? Что в данной ситуации посоветуете, потому что по такому курсу как сейчас платить просто нечем.
Ответ эксперта
OlesyaK
Олеся Клименко
3 березня 2014, 17:46
Здравствуйте, Татьяна!

Згідно ЗУ «Про іпотеку»:
ст. 33 "… У разі невиконання або неналежного виконання боржником основного зобов'язання іпотекодержатель вправі задовольнити свої
вимоги за основним зобов'язанням шляхом звернення стягнення на предмет іпотеки…
Звернення стягнення на предмет іпотеки здійснюється на підставі рішення суду, виконавчого напису нотаріуса або згідно з договором про задоволення вимог іпотекодержателя..".
ст. 36 встановлено:.
… Договір про задоволення вимог іпотекодержателя або відповідне застереження в іпотечному договорі, яке прирівнюється до такого договору за своїми правовими наслідками, може передбачати:
передачу іпотекодержателю права власності на предмет іпотеки в рахунок виконання основного зобов'язання у порядку, встановленому статтею 37 цього Закону;
право іпотекодержателя від свого імені продати предмет іпотеки будь-якій особі на підставі договору купівлі-продажу у порядку, встановленому статтею 38 цього Закону..".
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися