Мінфін - Курси валют України

Встановити
oyhomegmailcom
oyhomegmailcom
20 вересня 2013, 14:55
Олег, Киев
Здравствуйте! Обязателен ли отчет об оценке (акт оценки) для оформления наследства первой очереди? Если да, то для чего, ведь ставка налога 0%. Спасибо!
Ответ эксперта
OlesyaK
Олеся Клименко
20 вересня 2013, 15:23
Доброго дня!

Згідно з пп.1.20 п.2 гл. 2 розділу ІІ Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України,- вчинення нотаріальної дії за участю фізичної особи, предметом якої є об’єкт нерухомого та рухомого майна, здійснюється нотаріусом за наявності оціночної вартості такого майна, проведеної в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2013 року № 231 «Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства».»;

Таким чином, наявність звіту про експертну оцінку є обов«язковим навіть якщо ваш ПДФЛ становить 0%, всі інші обовязкові платежі сплачуються з експертної оцінки та подаютсья відомості до Податкової.
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 2

+
0
oyhomegmailcom
oyhomegmailcom
20 вересня 2013, 15:52
#
Дякую за відповідь! Стосовно Податкової — мається на увазі включення відомостей до податкової декларації, вірно? А які ще обов«язкові платежі залежать від суми оцінки? Дякую.
+
0
Олеся Клименко
Олеся Клименко
20 вересня 2013, 16:16
#
Держ. мито (1%) сплачується з експертної оцінки.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися