Мінфін - Курси валют України

Встановити
mihalt
mihalt
2 грудня 2014, 10:35
Сергей, Мелитополь
Здравствуйте, Александр. Прокоментируйте условия данного договора в части размера процентов по депозиту — 25%, и ежемесячной выплаты данных процентов.
«Образец договора «Найкращий від Миколая»» взят со страницы Дельта Банка. Выдержки из договора:
1.4. Процентна ставка на суму Вкладу відповідно до валюти Вкладу становить 13,0 (тринадцять) процентів річних для вкладів у гривні 5,5 (п’ять цілих п’ять десятих) процентів річних для вкладів у доларах США, 4,5 (чотири цілих п’ять десятих) процентів річних для вкладів у євро.
1.4.1. У разі, якщо даний Договір є діючим на кінець кожного календарного місяця строку залучення Вкладу, зазначеного в п.1.3. цього Договору, а також на дату закінчення строку залучення Вкладу, то розмір процентної ставки, зазначений в п.1.4. цього Договору, збільшується за фактичну кількість днів кожного календарного місяця відповідно до валюти Вкладу
— на 12,0 (дванадцять) процентів річних для вкладів у гривні,
— на 5,5 (п’ять цілих п’ять десятих) процентів річних для вкладів у доларах США,
— на 5,5 (п’ять цілих п’ять десятих) процентів річних для вкладів у євро, починаючи з моменту зарахування Вкладу на рахунок, вказаний в п.1.6. даного Договору. При цьому, Банк здійснює перерахунок всіх нарахованих процентів за процентною ставкою, вказаною в цьому пункті Договору, в день закінчення кожного календарного місяця строку залучення Вкладу, вказаного в п.1.3. цього Договору, та в день закінчення строку залучення Вкладу.
1.5. Нарахування та виплата процентів за Вкладом здійснюється згідно умов зазначених в Правилах та цьому Договору.
1.9. Нараховані проценти за Вкладом виплачуються щомісячно, починаючи з першого робочого дня місяця, що слідує за місяцем, в якому проценти нараховані відповідно до умов цього Договору, а також у день повернення Вкладу в кінці строку дії цього Договору або в інший термін дострокового припинення дії цього Договору у випадках, передбачених цим Договором…
Ответ эксперта
okhrimenko
Александр Охрименко
2 грудня 2014, 21:49
Если заберет депозит досрочно, то получите только базовые проценты 13% или 5,5%. Если в конце срока то получите 25%. Фактически они так хитро придумали Вам заниженную ставку при досточном расторжении договора
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 6

+
0
makmal
makmal
2 грудня 2014, 13:28
#
Платят нормально. Проверено. 25,5% гривна и 11.5% доллар и налог 15% вычитают.
+
0
alla57
alla57
2 грудня 2014, 14:19
#
А зачем в договоре такое накрутили? Я думала, что ежемесячно будут начисляться по ставке 13%, а в конце срока доплатят до 25%. Вы уже получили в этом месяце?
+
0
makmal
makmal
3 грудня 2014, 11:41
#
Да первые % оплачены по повышенной ставке. Дальше будет так же, если конечно не введут ВА, а если введут то со слов Охрименко Александра и в Ощадбанке тоже будет ВА.
+
0
Arhipov
Arhipov
2 грудня 2014, 14:57
#
«Платят нормально» — Вы сделали такой вывод заключив договор в период с 21 ноября по сегодняшний день?
Я лично вижу, такой подводный камень — если будет ВА, а такой вариант исключать нельзя, т.к. Дельта не выплачивает в полном обьеме гривневые вклады, и абсолютно не выплачивает валютные. то с момента начала депозита до дня введения ВА вам посчитают по базовой 13 или 5,5 или 4,5
+
0
makmal
makmal
3 грудня 2014, 11:40
#
Есть такое дело. Но пока платят нормально по договору.
ВАБ перед «кончиной» понизил ставки по депо до минимума (ниже даже ощада).
+
0
Exmersi
Exmersi
2 грудня 2014, 21:00
#
А смысл в том, что вы будете получать весь срок вклада 25,5%, но если хотя бы за один день до окончания введут ВА, то вклад вернут по ставке 13%.То есть полученные % вычтут и получите меньше, чем клали + инфляция + курс $.И оно вам надо?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися