Мінфін - Курси валют України

Встановити
vitpobeda
vitpobeda
5 серпня 2014, 17:10
Виталий, Киев
Олександр! Ось прочитав таке:

Сьогодні НБУ ухвалив рішення вийти на міжбанківський ринок з двосторонніми котируваннями на рівні 11,93/12,26 за долар. Про це йдеться у Фейсбуці регулятора, передає Еспресо.TV. «НБУ рішуче налаштований на реалізацію гнучкого курсоутворення і перехід до інфляційного таргетування. Водночас, будучи регулятором, має право на згладжування сплесків обмінного курсу гривні при надлишковій волатильності ринку», — йдеться в повідомленні. Також Нацбанк планує поповнити резерви до кінця поточного року за рахунок купівлі валюти. Її джерелами зокрема стануть надходження від експорту продукції АПК та коштів іноземних інвесторів, зацікавлених в купівлі ПДВ облігацій.

Це означає, що курс і далі буде рости?

Ответ эксперта
okhrimenko
Александр Охрименко
6 серпня 2014, 21:16
Я тоже об этом написал. Но немного по другому. В действительности Тут ЗВР это вторично. Сейчас просто ошибка НБУ. Не нужно было скупать валюту. Это спроцировало девальвацию. И теперь приходится делать интервенции.
На счет АПК валюта, есть, но ее экспортеры не продают, так ждут курса 15 грн. О том что нерезиденты будут скупать ОВГЗ НДС не слышал. И думаю вряд ли это будет. Сейчас нерезиденты не очень любят наши ОВГЗ. Мы их постоянно только пугаем
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися