Мінфін - Курси валют України

Встановити
vitpobeda
vitpobeda
28 лютого 2014, 2:01
Виталий, Киев
Олександр! Ось Ваші слова

А тепер подумайте, як би українці не поміняли долари на гривню, у нас ЗВР стали 115 млрд. долл Усі наші зовнішні борги близько 25 млрд. долл. Ми могли би усі борги погасити і не брати нові.

Звичайно, що Ви праві. Але з іншого боку, де гарантія що ці гроші пішли б в ЗВР. У януковича по оцінкам західних спеціалістів 22 мільярди доларів (правильна ця оцінка чи ні не так так і важливо). Ну стало б у нього наприклад 52 чи 72. А ще є багато інших при владі людей. При глобальній корупції ніякі теоретичні викладки не будуть правильними…
Ответ эксперта
okhrimenko
Александр Охрименко
28 лютого 2014, 6:02
А чому би ні. От дивіться. Населення міняє долари на гривнію в обміниках. Банки продають уже безготівкову валюту на міжбакну. НБУ скуповує валюту і направляє на формування ЗВР, але при цьому робить емісію гривні і тим самим у банків проявляється гривня, щоб і далі міняти і міняти долари на гривню. Все просто.
Тоді дійсно в Україні буде багато гривні, але не буде доларів. Долари буду в ЗВР… При цьому гривню можна буде розмісти на депозит в банку і у банків будуть лише гривневі депозити, але при цьому ставки по ним будуть 2-3% і кредити будуть 5%. А частину гривні можна буде використати на купівлю акцій українських компаній. А це прямі інвестиції в бізнес і розвиток економіки.
Відносно мільярдів Януковича це теж саме що і мільярді Юлі. Це просто піар політиків.
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися