Мінфін - Курси валют України

Встановити
pvb
pvb
7 жовтня 2013, 14:09
Петро, Київ
Пане Олександр.
Останнім часом досить актуальною стала тема, в якій йдеться ще про один спосіб експропріації у населення кровних валютних заощаджень.
Це — спроба знизити до 75% суму відшкодування Фондом гарантуванян вкладів. (Наприклад, «Банкиры предлагают гарантировать только 75% суммы депозита» — minfin.com.ua/2013/10/07/818687/)
Заместитель председателя правления «Сбербанка России» Ирина Князева считает, что такой подход будет способствовать постепенному повышению финансовой грамотности вкладчиков и сдерживанию от сомнительных операций тех банковских клиентов, которые ради большей среднерыночной доходности по вкладам сознательно идут на сотрудничество с ненадежными банками."

Пані Князєва просто поражає своєю ЦИНІЧНСТЮ (як і інші «банкіри», які підтримують таку ідею-фікс). Як по мені — таких «банкірів-фінансистів» треба ВІШАТИ на першому ж суку!

ЯК вкладник, коли несе свої гроші у банк, на даний час знає — чи НАДІЙНИЙ, чи НЕНАДІЙНИЙ цей банк? Забули, коли ще недавно банк «Надра» був надійним (який ще надійніший був?), а згодом пан Гілєвський із «всім баблом» звалив в Росію (а то і в Австралію — як дехто говорить)- і все — вкладник залишився ні з чим. Добре, що пізнішеФонд гарантування відшкодував щось.
Можливо, нехай НБУ як регулятор, який видає банкам ліцензію на проведення операцій із вкладами, нехай він і несе відповідальність за те, що банк, який зараз «надійний», куди вкладник вклав свої заощадження — а завтра цей банк став «ненадійним» і все — вкладнику можна повертати не більше 75% його вкладу. Причому тут вкладник із його «фінансовою неграмотністю»? Можливо, НБУ ы повинен запобыгати тому, щоб таких реверансів в бік «ненадійності» банк не здійснював?
Яка Ваша думка з цього приводу?
Дякую

Ответ эксперта
okhrimenko
Александр Охрименко
7 жовтня 2013, 15:09
Ира так не главная, там главный «Возможно, не стоит гарантировать полную сумму вклада, а, условно говоря, 75% суммы», — отметил член наблюдательного совета Украинского кредитно-банковского союза (УКБС) Ярослав Колесник, пишет Зеркало недели.
Теперь внимательно посмотрите, какую он партию финансирует и кого он будет финансировать на выборах в президенты.
При чем Ярослав Колесник, очень умный человек и знает, что это ПРОВОКАЦИЯ. Он очень хочет чтобы его человек стал президентом и для этого он согласен и дальше занимать провокациями и сеять панику, чтобы по трупам прийти к власти.
К слову в 2014 году ФГВ повысит размер гарантированного вклада. Сейчас спорят или 250 или 300 тыс. грн
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 6

+
0
avmaks
avmaks
7 жовтня 2013, 14:52
#
Хватит верить во всякий бред.
В данный момент и ближайшие лет 10 не то что не будет такого, ставки ниже 10% по доллару не снизятся.
+
0
pvb
pvb
7 жовтня 2013, 15:10
#
Для avmaks:
ТАКУ «мислю» в партії регіонів Вам вложили чи із хомутинником знайомі?
+
0
Александр  Охрименко
Александр Охрименко
7 жовтня 2013, 15:40
#
Только не ругайте. Вы же поняли какую партию финансирует Ярослав Колесник????
+
0
pvb
pvb
7 жовтня 2013, 16:05
#
Думаю, що ПР (судячи із фотофізіономії в Інтернеті)!
Колись персонаж Анатолія Папанова сказав: «Да за ТАКОЕ убивать надо!».
Це я до того, що по великому рахунку мені, як простому вкладнику, поФФФФіг, ЯКУ партійну БАНДУ він фінансує — дістали, чесно кажучи, ВСІ — як голубі, так і червоні і їм подібні.
Дякую.
+
0
Александр  Охрименко
Александр Охрименко
7 жовтня 2013, 16:51
#
Нет это как раз другая партия, которая очень хочет к власти. Поэтому и пугает людей страшилками. Чтобы Вы испугались
+
0
avmaks
avmaks
7 жовтня 2013, 17:16
#
Мне подсказывает здравый смысл, а не телевизионная пропаганда.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися