Європейське туристичне страхування

Відгук про Європейське туристичне страхування

Самі сплатите лікування, доставку документів і все одно залишитеся винними

Виталий2026-09-04 14:46:36
Рекомендую обходити цю недокомпанію стороною

Був у Таїланді, їхав пасажиром на байку місцевого таксі, яких там повно, просто рукою зупиняєш і тебе везуть куди треба. Водій різко повернув, я не втримався та впав. Отримав невеликі травми — збив коліно, лікоть, та забив ногу. Крові було багато, але нічого страшного.

Спробував зателефонувати у страхову — дзвінок не проходить. Пішов у найближчу лікарню, сказав, що є страхова, мене обстежили, дали ліків та зробили перев'язку. Видали сертифікат лікарні, чеки, висновок, все з голограмами та печатками. Призначили приймати ліки та щоденні перев'язки у лікарні.

Написав листа у страхову з запитанням, що далі робити, чи ходити у цю лікарню, чи потрібні ще якісь документи, окрім тих, що мені надали. Отримав стандартну відписку, питання проігнорували. Тому я сходив ще раз на перев'язку, знов заплатив та вирішив далі лікуватись самотужки, бо ситуація зі страховою незрозуміла, а платити щодня за перев'язку по $30 трохи боляче.

Коли повернувся в Європу, знов спробував зателефонувати, але так само виклик не проходить, хоча дзвоню у Норвегію, Іспанію, в Україну, перебуваючи в Іспанії. Але з іспанського номера чомусь додзвонився з першого разу. Проте після ідентифікації отримав питання — чого я їм дзвоню? Я кажу — що мені робити далі? У відповідь — ми взагалі інша компанія, просто приймаємо дзвінки, а вам потрібно звертатись у страхову напряму, і надіслали мені їхню поштову адресу і телефон та стандартний список документів.

Страхова у 2026 році ще й досі лише працює з паперовими документами, тому довелось ще витратити €25 на доставку всіх документів до України. Коли за трекінгом документи вони отримали, я подзвонив з питанням, чи все є, чи все гаразд. У відповідь почув — чекайте 20 календарних днів. Почекав…

І почалось, то надайте нам висновок лікаря, хоча я їм його надіслав в оригіналі та добре, що зробив собі скани всіх документів. То надайте нам квиток пасажира, якого не було і не могло бути, то надайте нам ім'я та телефон водія (перепрошую, що я не познайомився з ним, бо не знаю тайської), то надайте контакти посадової особи, яка засвідчить, що все так було — так, там же мер особисто був присутній. А тепер ще кажуть, що потрібні докази, що я не був п'яний чи під впливом наркотиків, хоча напевно то було б у результатах огляду лікаря?

І це все вже через півтора місяця після випадку та мого повернення з Таїланду. Звісно, що тепер я не можу нічого надати, бо не полечу назад в Таїланд 12 годин, щоб знайти того самого тайця, який був у шоломі, та й без шолома я його від інших не відрізнив би.

В результаті я купив поліс, сам собі оплатив лікування, оплатив доставку документів, і тепер марную час на докази, що я того всього не вигадав, і все це через якісь $100-150. І чомусь я певен, що якби я у лікарні не сказав, що мені потрібні документи для страхової, то лікування було б набагато дешевше.

І добре, що у мене дрібний випадок. А якби я потрапив у лікарню у тяжкому стані, потрібна була б термінова операція, а грошей із собою стільки нема, і зі страховою не можу зв'язатись, що тоді?
А якби я там помер, то вони б сказали, що я маю воскреснути та особисто привезти їм довідку про свою смерть, інакше тіло не заберуть?

Компанія повністю ігнорує свої зобов'язання і не підходить для реальних екстрених ситуацій.

Коментарі до відгуку - 0

Відгук успішно відредаговано