Мінфін - Курси валют України

Встановити

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Dgetta
Dgetta
17 березня 2023, 15:12
Мені пише дівчина з Бердянська, просить допомогти грошима. На хабаря для виїзду. Меркулова Єлизавета 15 р. Каже, що гроші з картки її мами Укргазбанк 5355***3933 переводять комусь місцевому, а він дає їм рублі. Підтвердіть, чи не шахраї, будь ласка.
Укргазбанк
Відповідь банку
17 березня 2023, 16:26
Доброго дня! Зазначимо, що наведена Вами інформація врахована та передана відповідальному підрозділу для прийняття рішення в межах повноважень Банку та чинного законодавства.У випадку наявності підстав підозрювати іншу особу в скоєнні шахрайських дій рекомендуємо звернутись із заявою про вчинення кримінального правопорушення до відповідних правоохоронних органів, у компетенцію яких входить застосування належної правової процедури під час захисту Ваших законних прав та інтересів, а також проведення швидкого, повного та неупередженого розслідування. Зважаючи на режим надзвичайної ситуації в країні можна оформити звернення стосовно даного питання в електронному вигляді на сайті підрозділу Департаменту кіберполіції Національної поліції України за посиланням https://ticket.cyberpolice.gov.ua/. З метою збереження банківської таємниці інформація про клієнтів банку третім особам не розголошується.

Коментарі - 12

+
+2
Shchekotova
Shchekotova
12 травня 2023, 17:08
#
Теж саме, написала дівчинка Меркулова Єлізавета, скинула начебто свій паспорт, та паспорт Матері, просить гроші, каже що з Бердянська і збирає на виїзд. Впевнена, що це скам, бо рука, що сфотографувала обидва паспорти чоловіча. Паспорти чи викрали, чи це шахраї, що перейшли на російську сторону. Можливо і дійсно потребують допомоги. Прошу газбанк провести перевірку рахунку! Картка 535508**020013933
+
+1
Dgetta
Dgetta
15 травня 2023, 10:18
#
Так, напевне, це шахраї або вороги, які тримають цих людей в заручниках ((. Бо дівчинка на відео бліда, худа (. Я їм переслала 2 рази кошти, не збіднію на них, то таке. Але шкода дітей Мене також насторожило їх звернення до мене в телеграм, так діти не писатимуть. Після другої оплати, вони видалились з телеграм. І це точно Бердянськ, бо я запросила геолокацію для підтвердження.
+
0
lodal
lodal
8 червня 2023, 18:39
#
Сьогодні написали дуже схожа людина в телеграмі. Представилася як Меркулова Єлізавета.
Вона просить гроші на виїзд з Бердянська. Відправила фотографії:
сайт де вона знайшла білети до Грузії,
заявку на бронь,
фото паспорта
своє селфі з паспортом.
Каже що немає соц мереж крім телеграму.
Схоже знаходить людей через підписників телеграм канала Мадяр.

Запитав за номер карти та вийти на відео звязок з нею. Відпишу пізніше з результатами.
+
0
John Doe
John Doe
8 червня 2023, 20:28
#
Доброго дня! Мені теж сьогодні вона написала. Сказала, що знаходить людей через телеграм канал Стерненка. Отримав фото паспорту і коду. Є від Вас якісь новини?
+
0
lodal
lodal
11 червня 2023, 13:39
#
До сих пір перевіряю дані. Є скріншоти діалогу. Те що вияснив:
— Номер карти відправляє тей же самий. 535508**020013933
— Її немає в неї соц мережах крім телеграму
— Вона використовує російську карточку в телефоні її дали їй орки.
— Не може вийти на мобільний і відео-звязок, тому що її телефон типу контролюють орки що надали карточку. Відмовляється від звінка в телеграмі по тій же причині.
— На гугл мит вона теж не може підключитись чомусь
— Також попросив записати кодову фразу на листку паперу та сфотографуватися з нею. Фото надіслала, записала в телеграмі аудіо-повідомлення з фразою. Поки це єдине що більш менш підтверджує її особу.
— По геолокації, що надіслала в тг, вона знаходиться в Бердянську.

Поки незрозуміло до кінця її, досить пасивно відповідає. Але є записане кодове аудіо, фото, геолокація. Зазвичай шахраї так не запарюються.
+
+2
lodal
lodal
11 червня 2023, 21:46
#
Update:
— В грузію хоче бо там знайомі.
— На пропозицію звернутись на гарячу лінії допомоги з окупованих територій відмовилася. Не бачить в цьому сенс.
— Попросив зробити фото в повний ріст з кодовою фразою, теж відмовилася.
Закінчилось це тим що вона видалила чат, після того що я прислав фото з цього сайту і записати чи це про неї пишуть.
Якось так по дивному…
+
+3
SteDm
SteDm
18 червня 2023, 21:35
#
Всім доброго дня. Історія аналогічна що й в інших людей, що відписались вище. Крім тієї інформації, що надала дівчинка (фото паспортів, відео/селфі, скріншоти квитків і тд і тп) я з колегами спробував отримати трохи більше інформації по цій сім«ї. Всю інформацію яку ми отримали і співставили — все, відвовідає тому що розповідала дівчинка. Єдине що непокоїло, це те що я не міг їй зателефонувати. Причини ті ж що й в інших — вона боялась за свою та мамину безпеку (хоча я цього не розумів, так як відео записати та надіслати вона могла). Коштами ми допомогли. Але на скільки я зрозумів, вони не могли поїхати лишивши чи то бабусю чи то сусідку і що потрібно ще трохи дозбирати коштів на квиток. Одним словом — я з нею не спілкувався голосом/онлайн і тому написав, що в даному випадку їм і так пощастило, оскільки зазвичай допомагаємо в першу чергу військовим і тільки тим, кого знаємо або довіряємо. Можна сказати, що декілька раз я ще запитував як у них справи але відповідь була, що вони ще намагаються дозбирати кошти. Деякий час тому, я звернув увагу, що вся переписка з Лізою зникла і типу вона вже давно не з»являється в мережі. Подумав, що можливо таки виїхали. Але вирішив перевірити ще раз цей тред (на момент, коли ми їй допомагали — тут був тільки перший коментар від
Dgetta). Побачивши що тут з«явилось декілька додаткових коментарів, вирішив таки написати мамі цієї дівчинки (номер телефону мами, адресу і тд і тп я отримав на етапі збору інформації по ції сім»ї).
+
0
lodal
lodal
18 червня 2023, 21:50
#
Для цілісної картини, варто уточнити, що у вас все відбувалося приблизно в другій половині квітня.
А коли вона мені вперше написала, початок червня, дослівно «їжі дуже мало.» та «збираємо на білети 570$».
Мені поки здається, що це реальна людина, але заробляє собі в такий спосіб, по суті шахрайством.
Будуть новини, пишіть сюди краще
+
+3
SteDm
SteDm
18 червня 2023, 22:08
#
Я маю трохи більше інформації ніж тут написав але не думаю, що варто все озвучувати на загал саме зараз. З приводу того, що ми з колегами допомогли коштами — так, це було на початку травня. Мало того, я просив скріншот виписки по надходженням коштів. По виписці я бачив що там заходили кошти від 50 до 300 грн максимум і то доволі рідко. Потім бачив всі кошти які зайшли від нас. В результаті від мене та моїх колег зайшло 26 тис. Тобто на квитки ми таки їм назбирали. Сьогодні після спілкування з мамою зрозумів, чому вони такі вирішили лишитись — про причину я написав в пості нижче
+
+3
SteDm
SteDm
18 червня 2023, 21:54
#
Продовження…
Мамі раніше не писав (навіть не знаю чому). Але сьогодні такі написав, так як сумніви не давали спокою. В решті решт вона мені сама зателефонувала. Ми поговорили. Деяку інформацію яку вона розповіла я знав наперед (це те що помер її батько восени). Короче кажучи, вони вирішили залишитись і нікуди не їхати, оскільки дуже хвора її мама (бабуся дівчинки) і залишити її тут вони не можуть. Роботи немає, доходів теж, ціни космічні, тому кошти йдуть тільки на нейобхідніше. Вони дуже вдячні за будь яку допомогу і вони раді, що тим хто не в окупації не байдужа доля тих хто в окупації. Для себе я зробив висновок — цій сімї дійсно потрібна була допомога і мала молодець за свою кмітливість.
П.С. знаю, що зараз дуже багато розвелось шахраїв, але в даному випадку все ж схиляюсь до лумки що все правда.
+
+3
SteDm
SteDm
19 червня 2023, 8:12
#
ВАЖЛИВО!!!

В результаті переписки з мамою дівчинки, скинув їй посилання на ці коментарі.
Як виявилось, дівчинку та її маму використав шахрай. По перше це не її номер картки (в неї немає рахунків та карток в Укргазбанку)! По друге вони ніколи не бачили таких надходжень про які я написав в коментарі. По третє шахрай використав дану сім"ю і від її імені збирав кошти та періодично скидував на картку мами Лізи по 100−300 грн. за що просив дівчинку записувати відео чи то з подякою чи то з з датою якоюсь. Звичайно нічого не підозрюючи, дівчинка ці відео записувала.
Виходить що спілкувались ми не з Лізою, а шахраєм. Тому і подзвонити не могли. Сім"ї Лізи він писав, що сам виїхав з Бердянська до Києва і зараз допомагає землякам зі збором коштів для виїзду і що якщо вона не проти то від її імені буде збирати кошти для неї з мамою!

Прошу звернути увагу співробітників банку, так як для шахрайської схеми використовувалась картка саме Вашого банку.

+
0
lodal
lodal
19 червня 2023, 14:29
#
Дуже прикро що все-таки шахрай. Але добре, що вийшло вийти на реальну дівчинку і мати!
Від Себе також прошу банк звернути на це увагу і вжити відповідних дій.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Укргазбанку на сьогодні

Валюта Купівля Продаж
USD 39.350 39.850
EUR 42.350 42.850
PLN 9.000 10.000
Всі курси банку

Курс валют в Укргазбанку на сьогодні

Валюта Купівля Продаж
USD 39.350 39.850
EUR 42.350 42.850
PLN 9.000 10.000
Всі курси банку