Мінфін - Курси валют України

Встановити

ПИСЬМО В НБУ

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
client5802 10 травня 2014, 17:36
Чем больше писем тем лучше!!!
ЛИСТ
Зміни у Податковому Кодексі України, що призвели до того, що з 01.07.2014 року буде введений податок на відсотки по депозиту, вкрай негативно сприймається вкладниками усіх банків, незалежно від їхнього соціального статусу. Передусім, це пов’язано з обов’язковим декларування у податковій інспекції процентів і їх підрахунок. Модель 5% з 01.01.15 року з автоматичною оплатою податку Банком під час нарахування відсотків набагато краще і ефективніша, а запропонована система гірша через декілька причин:
1) Багато вкладів (Майже 50%), за якими сплачуються відсотки у кінці строку, і оформлені на рік або більше — за новою системою, фізична особа повинна заплатити податок наприклад, у лютому-березні, а відсотки отримає у липні (якщо договір у нього закінчується у липні). Відтак якщо сума податку утримувалася Банком, то Банк сам би виплатив податок, а так фізичній особі потрібно буде платити податок на ті відсотки, котрі людина ще не отримала.
2) 15% достатньо великий відсоток враховуючи нестабільність курсів валют плюс зростання цін на комунальні послуги і на деякі товари, а також на фоні прогнозованої інфляції.
3) Із-за обов’язкового подання декларацій багато людей буде відмовлятися від депозитів, і буде вивід грошей з банківського сектору! Тим більш треба зауважити, що будуть виводитися великі депозити, а на маленьких депозитах Банки не проживуть.
4) У 2013 р. було зростання депозитів ФО, а відтак зростання довіри до Банків, не підривайте довіру до Державного Апарату Управління. Захищайте навпаки інтереси вкладників, а не робіть так, щоб вкладники всіляко тікали або приховувалися від Банків.
5) Ряд банків є проблемними у наші дні. Відтак чимало хто, постраждав від того, що у банках є чи були Тимчасові адміністрації (ТА), і деякі Банки знаходяться на стадії банкрутства. Людина, котра мала депозити в таких банках, і у наприклад, «робочому банку» повинна мати якусь компенсацію з боку податкової, адже фактично гроші у «проблемних банках» під час ТА до виплат Фондом гарантування вкладів Фізичних Осіб знаходилися 3-4 місяці на рахунку, проте відсотки реальні Фізична особа не отримала, і «потенційно» втратила частку грошей (можливих відсотків, якби дані кошті були розміщені в інших банках). Тому встановлювати податок у розмірі 15% на відсотки від «робочого депозиту», теж для даної особи недоречно (а таких осіб не мало).
6) Закон діє і на вкладі, відкриті раніш (до 01.04.14/01.07.14 ) з дня набрання чинності, проте згідно з Податковим кодексом, податок не може встановлюватися усередині бюджетного року, а також слід зауважити, що багато хто, якби знав, що буде такий податок не відкривали б великий депозит раніше, тобто правила помінені під час гри. А Банк, якщо розірвати наприклад депозитний договір наприкінці червня, мотивуючи розторгнення угоди новим Законом, перерахує згідно з Договором відсотки! Проте коли Договір укладався, про 15% мова не йшлася, а було лише задекларовано 5% з 01.01.15 р. і кожен вкладник про це віддавав собі звіт.
…../можете ще привести причини самі/
Внаслідок вище переліченого, для розвитку Банківської системи в Україні, і з огляду на дефіцит бюджету в Україні, треба погодитися на 5% податок за відсотками на депозити, проте на будь-які депозити (щоб була рівність, і люди не жадали оформлювати на друзів, родичів і т.і. свої депозити), а також для облегшення процедури і виходячи з економічного сенсу, дане відрахування у Податкову інспекцію повинно відбуватися самим Банком під час нарахування Банком відсотків за вкладом.
Відтак, задля стабільності Банківської системи і заохочування вкладників треба негайно повернути стару редакцію Податкового кодексу у частині відсотків за вкладами (депозитами) і сертифікатами.
Вкладник з Харькова /вказати місто/ /П.І.Б/ Дата
Трошки може кожний змінити на своє бачення дане письмо, + додати шапку звертання і слова шановний і т.п. /це черновик орієнтовний варіант/
Правда я не знаю яким чином відправляти, як краще? листом просто чи є якісь інші більш швидкі/дієві механізми доставки, хто підкаже
vitalikss86
Повідомлення: 53
З нами з: 01.04.14
Подякував: 12 раз.
Подякували: 18 раз.
Профіль
2Відповісти

Коментарі - 7

+
0
ladyche
ladyche
13 травня 2014, 10:30
#
15 % будут начисляться на ту сумму процентов с депозитов, которая превышает 20 тыс. грн. Если у вас суммарная прибыль по депозитам 25 тыс грн, то 15 %налогом облагается только 5 тыс грн.
но! если закон будет действовать с 1 июля, то не понятно, считать или нет те проценты, которые были в 1 пол. года
+
0
tata10
tata10
13 травня 2014, 10:38
#
Я что-то нигде не нашла информации что налогом будут облагать только то что свыше 20 тыс.
И налоги оплачивают за календарный год, т.е. за весь 2013 год. Однако НК ст.4.1.9 не предусмотрено, введение новых налогов посреди года.
+
0
ladyche
ladyche
13 травня 2014, 11:32
#
4.1.9. стабільність — зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки. Податки та збори, їх ставки, а також податкові пільги не можуть змінюватися протягом бюджетного року;
все правильно. 1 июля — пол года до 2015
+
0
 Мария Нефедова
Мария Нефедова
13 травня 2014, 10:49
#
Облагаться, скорее всего, будет вся сумма процентов, а не та, что свыше 20 тыс. Во-первых нигде такой оговорки не нашла, а во-вторых по примеру оплаты за газ — до 2.5 тыс кубов по одной цене, а если потребление в год более этой цифры, то цена на весь потребленный газ более высокая.
+
0
ladyche
ladyche
13 травня 2014, 11:25
#
Почти все статьи в интернете о том, что облагаются налогом та сумма, которая больше 17 прожиточных минимумов.
+
0
ladyche
ladyche
13 травня 2014, 11:27
#
kp.ua/economics/446475-raziasnenye-po-nalohu-s-depozytov-kto-y-skolko-zaplatyt

— С 1 июля по-новому начнут облагаться подоходным налогом процентные доходы по депозитам в сумме более 17 прожиточных минимумов работоспособного гражданина в год, — поясняет финансовый аналитик Эрик Найман. — Прожиточный минимум, установленный на 1 января 2014 года – 1218 грн. в месяц.То есть под налог попадут процентные доходы по депозитам свыше 20’706 грн. в год.
+
0
tata10
tata10
13 травня 2014, 15:10
#
taxoptima.com.ua/content/2930
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися