Мінфін - Курси валют України

Встановити

допоможіть розібратися

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
AndyBotenko 25 лютого 2015, 0:54
Влип як і всі тут з банком… бахматюка. Депозит не віддають, перекинули на картку, і ходжу жебраю 1к грн в банкомат. Вклад з нинішнім курсом знецінився вже вдвічі чи втричі. Вирішив перевкласти частину, щоб хоч якісь відсотки отримати, бо всю суму з такими лімітами рік знімати. От тільки насторожує мене новий договір, якийсь нестандартний: депозит типу на 3 місяці під 20 з гаком % плюс четвертий місяць під 5%. На менший термін… не погоджуються. На питання, що то за четвертий місяць під 5% відповідають, що то так має бути… От і гризусь тепер чи часом такий договір не є якимось «особливим», який не гарантується ФГВ.

Ще й на сайті ФГВ на подібне запитання відповідь неоднозначна якась, тому хто «шарить» підкажіть дарма хвилююся чи ні…

ФГВ Faq:

Якщо вклади були розміщені в банку на умовах акційної програми або програми лояльності банку, чи означає це, що вкладник отримує від банку проценти на більш сприятливих умовах і тому кошти за такими вкладами не відшкодовуються?

Відповідно до пункту 7 частини четвертої статті 26 Закону Фонд не відшкодовує кошти розміщені на вклад особою, яка на індивідуальній основі отримує від банку проценти за вкладом на більш сприятливих договірних умовах, ніж звичайні, або має інші фінансові привілеї від банку.

У визначенні пункту 51 частини першої статті 2 Закону кошти, розміщені на вклад особою, яка на індивідуальній основі отримує від банку проценти за вкладом на більш сприятливих договірних умовах, ніж звичайні, — це кошти, розміщені фізичною особою на вклад:

-       що не відповідає умовам публічного договору;

-       на більш сприятливих договірних умовах за рішенням окремих посадових осіб банку та/або органів управління банку, не наділених повноваженнями на встановлення таких індивідуальних умов договору.

Таким чином, якщо кошти розміщені на вклад, що не відповідає вищезазначеним ознакам, такий вклад гарантуватиметься Фондом в межах 200 тисяч гривень.

Коментарі - 6

+
+4
shvitaly
shvitaly
25 лютого 2015, 9:18
#
Да ви, пане, збоченець!) Шанувальник ходіння по граблях. Ви що і досі не зрозуміли, що одиниця не може подолати систему злодійську? цей бахматюк вже три місяці, як не в Україні і (у поганому варіанті) просаджує наші гроші десь на Канарах, або (у кращому випадку) вже годує риб, або хробаків.
+
0
Vladaaa
Vladaaa
25 лютого 2015, 9:49
#
Сходи к юристу на консультацию дешевле будет если это ловушка
+
0
AndyBotenko
AndyBotenko
25 лютого 2015, 12:03
#
Юрист тут не варіант — вклад замалий щоб з юристами зв'язуватися.
Проте буде шкода якщо виявиться, що умови ці «особливі» і такий вклад не відшкодовується… Хоча «більш сприятливими» я б їх не назвав. Тому якщо хто точно знає — підкажіть, щоб хоч цим не перейматися.
+
0
Вкладчик ФИ
Вкладчик ФИ
25 лютого 2015, 21:04
#
В каждом отделении есть условия открытия депозитов, утвержденные Тарифным комитетом. Так вот «шаг влево от них или вправо» будет считаться индивидуальными условиями. Акционные условия и программа лояльности также утверждается протоколом Тарифного комитета и действует для всех вкладчиков одинаково, а значит такие вклады попадают под действие гарантии фонда. Так вот условия описанные Вами выше (20% на три месяца, потом 5%) в данный момент в банке не существуют, значит Вам что-то индивидуальное пытались впихнуть
+
0
candidat
candidat
28 лютого 2015, 0:26
#
В заглавном сообщении было 20 с гаком. Если автор ошибся с четвертым месяцем (не 5, а 3%), тогда это депозит Цікавий: 90 дней — 23,5%, еще 30 дней — 3%. Самый что ни на есть стандартный депозит.
+
0
AndyBotenko
AndyBotenko
1 березня 2015, 14:50
#
Дякую всім за відповіді. Передивився договір, — відсоток на четвертий місяць 3%, депозит називається Цікавий. Тобто здається «особливого» дійсно нічого нема в тих умовах. Нехай тоді лежить, поки він закінчиться, думаю віддавати вклад вже буде ФГВ… Так може буде і краще — все і одразу, а не ходити жебрати по тисячі в банкомат кожен день.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися