Поехали???
Шановні друзі, колеги!
Гарна новина по Діамантбанку.
Щойно Фондом гарантування вкладів прийнято рішення про приймаючий банк на базі активів Діамантбанку. Приймаючий банком визначено ТАС.
Обсяг активів, який передається, дозволить в повному обсязі компенсувати всю сумму вкладників до 200 тис грн. На момент введення адміністраціі ця сума становила 1240 млн грн. Мабуть вперше в історії країни з виведення великих банків з ринку, кошти держбюджету України не будуть використані для цієї мети (до речі, є в когось статистика скільки використано коштів держбюджету, тобто наших з вами податків, на виведення банків з ринку та підтримку-докапіталізацію Ощадбанку, Ексімбанку, Укргазбанку та Привату? Думаю мільярдів 300).
Великий обсяг тиску та небажання цього робити відчувалось в діях Фонду та Національного банку в питанні створення перехідного банку. Нікого в цій країні не цікавить можливість та бажання інвестора витратити на новий банк 500 млн грн в якості поповнення статутного фонду та створення здорової нової банківської установи. «Не для цього ми зачищаємо ринок».
Оцінщиком Фонду на достатньо високому рівні оцінено активи Діамантбанку. Це, з одного боку, тішить і показує високу вартість активів, а значить, і великий обсяг компенсації пасивів клієнтів, з іншого боку — не дало можливості включити вже в заявку на перехідний/приймаючий банк дуже великого обсягу активів, що дало б змогу оперативно та швидко компенсувати гроші вкладників вже в перехідному/приймаючому банку.
Але найголовніша новина для ВКЛАДНИКІВ З СУМОЮ БІЛЬШЕ 200 тис грн полягає в тому, що Фонд залишив собі в повному обсязі всю суму кешу, яка знаходилась на рахунках та в касі банку! ВСЮ! На момент введення адміністрації це було майже 600 млн грн.!!!
Навіть якщо Фонд в ліквідації «витратить» на різні цілі не пов'язані з компенсаціями вкладникам до 150 млн грн. Але й цієї суми вистачить на компенсацію половини обсягу вкладів понад 200 т