Мінфін - Курси валют України

Встановити
jurius
jurius
Зарегистрирован:
21 січня 2019

Последний раз был на сайте:
13 березня 2023 о 21:34
Подписчики (37):
viktory2001
viktory2001
18 лет
bonv
bonv
Калуш
zzel
zzel
shtanc
shtanc
GRAFOLEG
GRAFOLEG
Херсон
romava
romava
09974915
Alexey Vertsinsky
Oger
Oger
Oksana77777
Oksana77777
45 лет
vista1
vista1
alexandrpl
alexandrpl
Banderlog
Banderlog
Чернівці
все подписчики
6 листопада 2020, 15:08

Про Конституційну кризу і не лише про неї...

«Уж сколько раз твердили миру (что судебная реформа важна); но только все не впрок…»

Більше тижня суспільний дискурс займають рефлексії, пов’язані з реакцією громадськості на сумнівне рішення КСУ, яке фактично заморожує антикорупційну реформу і провокує Конституційну кризу. Більш сміливі після місцевих виборів прихильники попереднього президента та поріділі ряди прихильників нинішнього ламають списи і критикують один одного у традиційному стилі… «сам дурень», забуваючи, що КСУ – це рушниця, яка рано чи пізно мусила вистрілити. Причому провину за це по факту повинні нести кожна за сторін, хоча і в різному масштабі та з різним ступенем відповідальності.


Прихильники президента Зеленського у своєму звичному амплуа не знаходять нічого кращого, ніж усі проблеми свого улюбленця списувати на таємне чи явне лобі Порошенка, який залишається головним злом і демоном, уособленням зла. Не стало виключенням і рішення КСУ. Хоча сам Зеленський проголосив, що – це змова проросійських сил і олігархів – таке змішування усіх «ворогів» до купи не повинно було від початку нікого вводити в оману. Де-факто, проквартальні політики та їх електорат навіть у депутатському поданні членів ОПЗЖ та прихильників Коломойського з «За Майбутнє» побачили інтригу Порошенка, який і тут призначений головним опудалом. Саме він продовжує бути головним «ворогом», який, якимось чином, впливає на рішення суддів. Такий собі марсіанин-рептилоїд, який не дає нормальним людям жити (десь ми це чули) Впливає на рішення суддів, рішення яких ще нещодавно були дуже вигідними В. Зеленському і сумнівні рішення яких він вперто не помічав. Таких дрібниць не помічав і його електорат. В цьому немає нічого дивного, бо прихильники теорії зради будуть бачити її всюди, навіть якщо треба спочатку подивитися в дзеркало і на руки своїх улюбленців. Але хто ж це буде робити?


Для прихильників Зеленського на цьому форумі, яких все таки тут ще трохи залишилося я хочу підкреслити лише декілька речей. Якось ними не помічено і залишено поза чертогами свідомості (може і на добре, бо інакше це би був повний розрив шаблонів), що з 15 нині діючих суддів КСУ – 4 проголосували проти скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. І з цих осіб – 3 були призначені особисто П. Порошенком за його квотою, а 1 – за квотою ВРУ попереднього скликання. Отже, по факту, треба визнати, що 3/4 суддів, які поповнили склад КСУ за квотою П. Порошенка були проти цього ганебного рішення. Також я бачу мало претензій прихильників Зеленського до фракції, яка майже у повному складі оформила депутатське звернення, що стало причиною нинішньої кризи. Я розумію, що критикувати Медведчука і компанію «нє кошерно», викликає больові почуття в проросійського електорату і є менш вигідним для В. Зеленського, але правило називати речі своїми іменами ще ніхто не відміняв. Крім того, у мене для прихильників Зеленського погані новини, які вони не хотіли чути під час президентських виборів. Відповідальність за популізм, брак ціннісних орієнтирів, відсутність стратегій і пов’язані з ними хаотичні дії все таки існують, тож підміна понять і подальше змішування реальних і віртуальних замовників Конституційної кризи до купи призведе лише до подальших репутаційних втрат «молодого дарованія», від якого з часом вам самим захочеться абстрагуватися (у бік іншої популістичної сили). Звичайна річ, власної відповідальності за обрання президентом людини без поглядів, з розмитими малоросійськими цінностями і браком політичного досвіду ніхто не побачить, але саме такий вибір рано чи пізно стане сумною історією поки що діючого президента.


Тож у мене до прихильників Зеленького прохання: забути про те що колись там Порошенко був президентом, забути і про те, що він зараз «строіт козні», а постійно тримати в голові, що 1) Зеленський 1,5 роки при владі, а більше року має «монобільшість», КОЖЕН З ДЕПУТАТІВ якої проходили через його власне схвалення «паручітєльство»; 2) що Зеленський весь цей час мав можливість продовжити судову реформу, а не розпочати руйнувати її. Останній рік є дуже показовим і яскраво демонструє лицемірство нової влади, яка з однієї сторони згортає судову реформу (прихильники тут навіть пару місяців назад мені апелювали «А Зеленський і не обіцяв ніякої судової реформи», що ти таке пишеш), з іншої – мовчить там, де треба було би проявити позицію (скандал, пов’язаний з ОАСК та П. Вовком і страусяча позиція Зеленського), а у випадках, коли вже треба діяти – умиває руки у стилі Понтія Пілата («а нам суди дісталися від Порошенка, тож які до нас претензії»). Від себе додам, що більше року тому колишній заступник голови АП Рябошапко все таки від імені президента В. Зеленського пообіцяв реалізацію судової реформи (див. https://www.president.gov.ua/news/sudova-reforma-ta-yiyi-rezultati-budut-revizovani-zayava-zas-55893 ), тож така обіцянка була, хоча прихильники Зе можуть контраргументувати, що особисто він нічого нікому не обіцяв. Але в такому випадку виявиться, що не дуже пестливі епітети супротивників В. Зеленського все-таки мають реальне підґрунтя, і нині діючий президент у нас дійсно ні за що не відповідає і тим більше за слова своїх підлеглих … бо є дешевим балаболом і популістом…


Хоча я і вважаю, що значно більшу відповідальність зараз за цю ситуацію мусить нести нова влада, бо 1,5 роки м’яч на її полі, 1,5 роки вона заплющувала на тліючу проблему, нічого не робила корисного для її розв’язання, спочатку зволікала і заплющувала очі на необхідність судової реформи, а потім почала атакувати які-неякі, кволі, половинчасті реформи попередньої влади і врешті решт вирішила що перетворення у міфічного китайського дракона це найкращий вихід, тож почала використовувати ручні суди в стилі всіх своїх попередників разом взятих.
Але прихильники Порошенка не повинні тішити себе думками, що «Ось зараз Зелений осоромиться і влада повернеться до наших рук». Насправді такі думки є такими самими деструктивними, як віртуальні акти екзорцизму прихильників Зеленського до адреси «всесильного Бариги». Так… нинішня криза є також відтермінованим наслідком не надто активного просування судової реформи у період екс-президента, його ілюзій про необхідність ручних судів, через які зараз проходить його наступник і завзятий критик. Кожне рішення або його відсутність мають наслідки: у випадку Порошенка, відбувалася профанація антикорупційної та судової реформи. Якісь половинчасті рішення, які дозволяли відбілити корупційну репутацію України перед зовнішніми партнерами проводилися, але без належного ентузіазму, із сильним зволіканням та протидією – як внутрішнього лобі судової системи і прокуратури, так політиків Блоку Порошенка і Народного фронту, а час від часу, чого гріха таїти – і самого ПОП. Президента, який так і не змінив своєї точки зору, що вольова судова реформа може загрожувати його владі і в разі програшу на виборах може призвести до проблем для його бізнесу у майбутньому. За іронією долі, нереформована судова система і стала однією з найбільших проблем екс-президента, а паралельно з цим для цілої країни. Пам'ять про цю помилку повинна стати важливою саморефлексією для умовних «порохоботів», які повинні постійно враховувати її як віддалену першопричину сьогоднішньої Конституційної кризи, і виховати новий колективний наратив: «НЕОБХІДНА ВОЛЬОВА СУДОВА РЕФОРМА ЯКА БИ ПРИЗВЕЛА ДО НЕЗВОРОТНОЇ ЕВОЛЮЦІЇ СУДОВОЇ ВЛАДИ ТА ЇЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ». Якщо, звичайно «порохоботи» вважають що мають моральне право критикувати подвійні стандарти своїх опонентів.


Насправді, думки про судову реформу повинні об’єднати всіх проєвропейські налаштованих громадян незалежно від поглядів. Її першочерговість прораховувалася задовго до нинішньої кризи і, навіть, Революції гідності. Врешті-решт, вона стала би запобіжником і для всіх інших проведених раніше і очікуваних у майбутньому реформ. Тож, необхідність перезавантаження судів повинна стати головним наративом і для громадян, і для проєвропейських політиків. Тільки прозорий, очищений зсередини і звільнений від корупційного лобі виконавчої влади суд стане найкращим гарантом що подібні кризи не повторяться у майбутньому. Тільки суд, який не стане слухняною маріонеткою кланів і нової радикальної влади, що бажає крові попередників, не буде афішувати надумані справи і штампувати надумані вироки, які, в тому числі, знищують реформаторські здобутки. І тільки такий суд, стане союзником нині діючої влади, якщо вона дійсно прагне реформ і їх втілення в життя. Тож ідея перезавантаження судової влади повинна зараз стати справжнім індикатором підтримки/не підтримки для нинішніх парламентських сил і повинна бути актуалізована громадянським суспільством без очікування, що це раніше повинний зробити Захід, а «ми вже якось потім долучимося». Судова реформа повинна бути ПЕРШОЮ для Зеленського, навіть якщо він цієї реформи не бажає. В свою чергу, ЄС повинна долучити свої голоси до її перезавантаження, навіть якщо кривди, заподіяні нинішнім президентом здаються нестерпними. Бо зараз йде не про любов-нелюбов до «президента-ворога», а майбутнє України, і, до речі, економічне зростання. І так, для «зеленофілів» це прикро чути, але перезавантаження реформи повинно розпочатися не так, як це бачить у черговому популістичному пориві емоцій молодий недосвідчений президент, а у відповідності до Конституції, Законів України, рішень Венеціанської Комісії та міжнародних угод, підписаних Україною.


Я сподіваюся, що нинішній скандал при всіх проблемах, які він створює для України, зможе актуалізувати для більшості суб’єктів української політики і громадянського суспільства (ОПЗЖ та партії-проекти Коломойського, а також їх електорат не беремо в розрахунок) формулу – немає майбутнього України без судової реформи. І я доживу до моменту, коли громадяни будуть збиратися на площі міст не лише напередодні загрози нечесних виборів, чи після побиття студентів і прямій загрозі диктатури, а за прикладом румунських громадян – для захисту реформ і незалежних антикорупційних органів влади…

Просмотров: 353, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 61

+
+15
Rebel
Rebel
6 листопада 2020, 16:41
#
п.3 найважчий (судова реформа): https://minfin.com.ua/blogs/rebel/102212/ — це я до того, що всі занадто багато хотіли від Порошенка, і занадто швидко
+
+15
jurius
jurius
7 листопада 2020, 16:03
#
І так і ні. Такі реформи не робляться занадто швидко - це правда. З іншого боку, є і інша правда - що Порошенко і контрольовані ним сили не проявляли надмірної рішучості для проведення цієї реформи, а до пори до часу її саботували. Важко забути наскільки багато часу Порошенко згаяв на зволікання, і непотрібне дискутування з міжнародними партнерами, щодо потреби антикорупційного суду (пам'ятаєте його бажання 3 роки тому підмінити створення незалежного антикорупційного суду аморфною антикорупційною палатою, яка би діяла при існуючих корупційних судах: див. https://www.eurointegration.com.ua/rus/news/2017/09/15/7071018/). Потім, його переконали, але він намагався протягнути проект антикорупційного суду, який порушував зобов'язання перед Заходом (див.: https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/01/15/7076085/ ). Врешті решт, за рок до поразки на виборах він намагався якщо не торпедувати, то максимально відтермінувати антикорупційну реформу (https://www.liga.net/politics/opinion/kak-poroshenko-uklonyaetsya-ot-sozdaniya-antikorruptsionnogo-suda). Такі речі треба постійно пам'ятати!!! Тим більше, що вони, в результаті, вилізли боком самому ПОП. І призвели, в тому числі до проблеми «вовчих судів» і Конституційної кризи
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 листопада 2020, 23:37
#
jurius
«Власне погуглив і знайшов інфу: Голова КСУ О. Тупицький «працює» у суді з 14 травня 2013 р., а став головою КСУ з (!!!) 17 вересня 2019 року.»


Смешно читать такие «перлы» от знатоков Минфина...

Янукович своим указом  № 256/2013 от 14.05.2013 назначил Тупицкого судьёй КСУ и этот факт не подлежит обсуждению. Судьи КСУ назначаются на 9 (девять) лет.

17 сентября 2019 г. Конституционный суд Украины на специальном пленарном заседании уволил председателя КС Наталью Шапталу с должности судьи этого суда, а также избрал нового председателя КС и зампредседателя, которыми стали судьи Александр Тупицкий и Сергей Головатый соответственно.

В переводе с юридического на бытовой - судьи КСУ на специальном пленарном заседании путём голосования избрали из своих рядов нового главу КСУ (Тупицкого) и нового заместителя главы КСУ (Головатого).

Каким боком вы приплели к этому голосованию пятого президента - мне не понятно.
Хотя приписать все беды страны исключительно пятому президенту Порошенко - это мейнстрим украинского политикума.
+
+15
jurius
jurius
7 листопада 2020, 2:03
#
Мы все люди и нам свойственно ошибаться.И я спокойно признаю, что термин полномочий судей КСУ был мной перепутан, что совсем не изменяет факта профанаций и затягивании судебной и антикоррупционной реформ экс-президентом,о чем я подробнее описал выше приводя достаточно фактов с ссылками.Кто захочет сделает нужные выводы,а кто руководствуется лишь установкой,что любой ценой нужно защитить некий воображаемый догмат непорочности придуманного кумира, то я пас.Тогда любые аргументы бемполезны, так как вокруг будет глухая стена непонимания.Именно такую стену демонстрируете вы.Если для вас самым главным ответом на мои аргументы, подтверждающие затягивание реформ ПАП является рефлексия: «...хотя приписать все беды страны исключительно пятому президенту Порошенко - это мейнстрим украинского политикума» то она заставляет сделать печальный вывод, что вы к сожалению любую информацию, которая разбавляет миф экспрезидента-реформатора и истинного западника правдой и полутонами, готовы встретить как собственное оскорбление.Такая рефлексия точно не является конструктивной.И это,к сожалению,проблема многих сторонников ПАП, которые загоняют себя в выгодный для них,но бесперспективный в итоге вакуум и не способны найти новые смыслы,выйти за границы своей скорлупы. К сожалению, я вижу лишь один результат такой установки:она будет служить лишь дальнейшей маргинализации сторонников ПАП в обществе.Вам хочу пожелать расслабиться и не создавать себе кумиров, как это делают сторонники Зеленского. С ув.
+
0
Rebel
Rebel
7 листопада 2020, 13:53
#
Ніхто себе нікуди на заганяє і не створює кумира.
Просто той, хто вміє порівнювати, зрозумів, що П - найкращий керівник України за останні 100+ років, а може й за 400.
І, відповідно, тримаються за нього, бо знають що являють собою 99.9% «альтернатив» пану П.
+
0
jurius
jurius
7 листопада 2020, 15:29
#
Я також вважаю, що на даний момент він найкращий. Але і найкращий президент робив дуже різні вчинки і я вважаю, що про них треба теж писати і розбирати їх. Хоча би для того, щоб не повторювати помилки в майбутньому. З помилками так є: якщо не усвідомлюєш їх існування то і не захочеться нічого переосмислювати і тим більше виправляти. Найлегше сказати: все він найкращий і зробити йому ореол святості і прийняти догмат непогрішимості. Але життя є складне. Навіть найкращі роблять такі помилки, які закладають підводні каміння у майбутньому. Так само зараз є з судовою реформою і антикорупційними діями попередньої влади. Детально писав вище, тому не буду повторюватися.
​​​​Неприємно критично писати про своїх... Але хто сказав що буття президентом звільняє від відповідальності.
+
0
Rebel
Rebel
7 листопада 2020, 15:42
#
Тут така справа.
Ви осмислено критикуєте П. Люмпен вас чує, але запам’ятовує лише вижимку: «П робить багато поганого».
Результат: на чергових виборах люмпен голосує за З.

Профіт? Нема. Суцільні збитки.
+
0
jurius
jurius
7 листопада 2020, 15:56
#
Але так, нажаль, влаштована демократія і з цим нічого не зробиш. Не можна заплющувати очі на погані вчинки і «своїх» і «чужих»
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
7 листопада 2020, 18:31
#
«Але так, нажаль, влаштована демократія і з цим нічого не зробиш»

Что мне нравиться в «демократии по-украински» имени «Г+Г» и других мозгопромывалок Коломойского, так это «честное и беспристрастное» освещение событий.

Например, о липецкой фабрике П. чего только не писали, дошло даже до фейков о том, что она выпускает шоколад для  ИРП армии РФ и бандформирований Донбасса, зато на том же «Г+Г» вы никогда не услышите ни о съёмках Зе фильмов в РФ за бюджетные средства РФ ни о его бизнесе в РФ ни об офшорах с выведенными деньгами из Привата. 

Поэтому демократия по-украински - это всего-лишь отражение всей той срани, которую населению круглосуточно вдалбливают в их головы через СМИ, телеканалы и прочие говнометательные устройства по оболваниванию местного населения...

Кстати, демократия - это не только право голосовать «за» или «против» -это и ответственность за свой выбор.

Все, кто так или иначе, но голосовал во втором туре президентских выборов за Зеленского должны нести за свой выбор хотя бы моральную ответственность, а не перекладывать её на других...

+
0
jurius
jurius
7 листопада 2020, 20:12
#
Я не перекладываю ответственность на других, я лишь напоминаю о ответственности первого и другого. Именно так устроена не украинская, а нормальная демократия, к которой на словах у нас стремится каждая власть и нужно чтоб стремилось гражданское общество, а не находилось в плену фаворитизма. Хотя сейчас Зеленский при власти и априори мяч на его поле, и спрос с него соответствующий (о чем я с начала этого года стараюсь намекать всегда), но и предшественникам не стоит находится в теплой ванне и тешить себя иллюзиями, что раз они в оппозиции то можно забыть об их упущениях и ошибках и вообще дать им индульгенцию, обнять и простить. Как раз именно этого делать нельзя ни в коем случае, чтоб наша неидеальная демократия имела какие-то шансы на эволюцию. Мой нынешний блог и о забывчивости бывших, и о ответственности нынешних, и инертности гражданского общества. Последнее даже особо важно. Поскольку наши активисты интересуется проблемами языка, внешней политики, военных действий на Донбассе, истории, но проявляет абсолютную пофигистичность, когда нужно защитить антикоррупционные органы и инициировать/поддержать нужнейшую для страны судебную реформу. Про суды наши активисты напрочь забыли, хотя коррупционные суды наибольший враг гражданского общества.
И влияние нынешних популистов, и нерешенные проблемы прошлых лет, и отсутствие интереса наших граждан (в прочих случаях очень активных) имеет в результате свое влияние и на печальное положение судов. И про это мой блог
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 листопада 2020, 20:45
#
«Про суды наши активисты напрочь забыли»

Может вы лично и забыли,  а под судом при рассмотрении дела об убийстве Шеремета всегда есть группа поддержки наших патриотов - Яны Дугарь, Юлии Кузьменко и Андрея Антоненко.

Повторюсь, не надо решение всех вопросов взваливать на плечи патриотов, их не так много в стране в процентном отношении...

Может есть смысл поднять жопы с диванов любителям попкорна и выйти подышать свежим воздухом к административным зданиям в своём городе и предъявить свои требования и не только в субботу и воскресенье, чтобы не заниматься домашним хозяйством, а и в будний день, когда есть выбор - либо идти на работу либо на акцию протеста...

Не все критики и интернет-воины готовы вместо работы в будний день  пойти под административное здание на акцию протеста.

+
0
jurius
jurius
7 листопада 2020, 22:22
#
Могу задать встречный вопрос: а вы, случайно, не относитесь к таким же любителям попкорна, как изволили выразится?Патриотов жаль, но к сожалению они боятся со следствием а не причиной.Они атакуют суды в целях помочь своим побратимам, но идея судреформы не популярна и среди них и среди большинства активных украинцев.
По поводу вашего побудительного поста, могу ответить в том же духе:в то время когда вы призывание меня мобилизировать массы на борьбу, можете с этим же успехом начать делать то же самое.Но если абстрагироваться от мало продуктивной риторики: кто из нас должен стать дон Кихотом и повести народ на баррикады, нужно сначало решить ту проблему, которая сейчас обречет любую нашу активность на неудачу. Ибо сидит не только в большинстве украинцах, но большинстве активных граждан Украины: идея судреформы чудовищно непопулярна, в ней нет героики и страданий, суд не часть нашего национального нарратива, который оспаривает внешний враг. Хотите, не хотите, но правда такая, что не только вы и я, а большинство активных людей и патриотов в этой стране и особенно большинство гражданских активистов должны принять мало популярную сейчас формулу:борьба за обновленный суд это такая же важная цель украинцев как достижение независимости от РФ и недопущение диктатуры.Если принимаете ее: начинайте агитировать,а я буду агитировать со своей стороны как умею.Но в таком случае вам придется привыкать к тому, что поощрять и замалчивать ошибки кумиров тоже нехорошо.В любом случае желаю вам удачи
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 листопада 2020, 11:21
#
Jurius
«Могу задать встречный вопрос:»

Любой мой ответ на ваш вопрос никак не изменит описанную мной реальную ситуацию в принципе...

Даже в своём пространном ответе вы предлагаете кому-то другому начинать первым, а сами может быть подтянетесь через некоторое время а может и нет, да ещё и предварительные условия выдвигаете...

С таким подходом вы многого добьётесь...

Так что продолжайте мобилизироваться по субботам и воскресеньям не вставая с дивана...
+
+15
jurius
jurius
8 листопада 2020, 14:00
#
Ну вы в данном случае точно не являетесь примером подражания, так что... )
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 листопада 2020, 21:35
#
И это меня очень радует… :-)

Даже своим врагам не пожелаю прожить мою жизнь,
и если бы сам вернулся к истокам — ничего бы принципиального не менял в своей жизни…

Пока в стране президентом Зеленский — я не планирую гробить остатки своего здоровья или умирать за него — предоставлю эту возможность его многочисленным избирателям.

Если же он добровольно сложит с себя президентские полномочия — тогда и буду принимать решение, но не раньше…
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
6 листопада 2020, 20:02
#
«Бо зараз йде не про любов-нелюбов до «президента-ворога», а майбутнє України, і, до речі, економічне зростання.»

Ну так и мобилизируйте на эту борьбу всех тех, кто голосовал за Зеленского - а это не много ни мало а 13,5 миллионов избирателей.

Сколько им можно сидеть по кухням та бухтеть на форумах - пусть выйдут на площади всех областных центров и не только в субботу и воскресенье, а на бессрочный и массовый протест и выскажутся во весь голос в поддержку политики Зеленского или наоборот, станут на защиту конституционного строя в Украине.
Для приведения Зеленского в чувство такого количества протестующих должно хватить.

Лично мне важнее добиться освобождения из СИЗО Андрея Антоненко (Riffmaster) да закрыть фейковое уголовное дело против невиновных в убийстве журналиста Шеремета граждан Украины - Дугарь, Кузьменко, Антоненко.
Уголовное дело против которых было «раскручено» с подачи Авакова
и освящено президентом Зеленским. 

Поймите правильно - нельзя «ездить» на одних и тех же патриотах десятилетиями, количество патриотов не бесконечно и постепенно уменьшается - кого-то убивают, кто-то скурвливается, дорвавшись до власти или финансовых потоков,  кто-то «выгорает» морально и опускает руки, кто-то «выгорает» физически и через четыре-пять лет постоянной нервотрёпки и жизни на пределе человеческих возможностей у них проявляются различные онкологические заболевания и люди просто «сгорают»...

Аморфное большинство способно только запастись попкорном...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 листопада 2020, 21:44
#
7 просмотров при 39  подписчиках - очень похоже, что тема конституционного кризиса никого из ваших читателей не волнует от слова ВООБЩЕ...
+
0
jurius
jurius
9 листопада 2020, 11:49
#
Это и есть своеобразный индикатор, насколько не только народу, но и экспертному сообществу наплевать на проблему судов. Лично я этому не сильно удивлен и уже выше писал что в этой проблеме нет героики, которая делала бы эту проблему интересной. Но про это все равно нужно писать
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
12 листопада 2020, 23:16
#
Если всё равно нужно писать — значит продолжим писать…

Вместо оперативного решения стоящих перед страной вопросов, Зеленский решил самоустраниться и заболел, закрывшись в Феофании. Ермак не будь дураком, тоже заболел и отсиживается в соседнем ВИП-боксе.

Чтобы не участвовать в антиконституционном голосовании, руководство ВРУ тоже решило «заболеть»:
— Разумков — болеет.
— Стефанчук — болеет.

В живых пока есть Кондратюк, но и она может оперативно «заболеть» если дело будет идти к уголовно наказуемому преступлению по статье «узурпация власти».

Судьи КСУ тоже решили перестраховаться, «заболеть» и уйти на самоизоляцию.
В такой ситуации их ни уволить ни даже повестку вручить — самоизоляцию нарушать нельзя…

По слухам, в КМУ тоже есть заболевшие, сидящие дома на самоизоляции.
Главе НБУ в МВФ денег даже не пообещали и что ему остаётся по приезде в Украину — правильно, тоже заболеть, самоустраниться и самоизолироваться.

И что за власть такая хилая пошла, как на подбор — только какой-то шухер в стране, так сразу косяками сваливают на больничный, подальше от персональной ответственности…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
13 листопада 2020, 0:10
#
Как писал ранее и не в этой теме — конституционный кризис в Укриане может без особого напряга свести на нет коронавирусная инфекция…

У кількох суддів Конституційного суду виявили коронавірус. Про це повідомила прес-секретар суду Мар'яна Гайовська, передають Патріоти України.
«Станом на сьогодні зафіксовані окремі попередні діагностування захворювання на COVID у декількох суддів», — сказала вона.
З метою попередження розповсюдження захворювання судді працюють дистанційно і проходять обстеження щодо уточнення діагнозу. «У суді не відбувалися засідання, в яких брали б участь судді з вказаним діагнозом чи його ознаками», — запевнила Гайовська.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ
засідань
Конституційного Суду України
9 листопада 2020 року, понеділок.
10 листопада 2020 року, вівторок.
12 листопада 2020 року, четвер.
Розгляд справ відкладено у зв'язку з відсутністю кворуму.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідань КСУ на 9-10, 12 листопада 2020 р. (проєкт)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
21 листопада 2020, 15:02
#
Министр образования и науки Эстонии Майлис Репс сообщила, что подает в отставку.
Утром в субботу, 21 ноября, президент Керсти Кальюлайд приняла заявление и освободила Репс от должности министра.


«Последняя неделя была самым тяжелым периодом в моей политической карьере. Я оказалась под сильным давлением в связи с тем, что совмещаю роли министра и матери. Я признаю, что совершала ошибки и приношу за это свои извинения», — сказала Репс.

А всё началось с несущественной мелочи, на которую
в Украине даже не обратили бы внимания…

Министр образования и науки Майлис Репс ненадлежащим образом использует имущество и рабочую силу министерства, позволяя министерскому водителю возить своих детей. Бывший водитель Министерства образования рассказал журналистам, что возил детей министра образования Майлис Репс больше, чем её саму.

Казалось бы — какая мелочь, сотрудник министерства, работающий водителем министра, на служебной машине отвозит в школу и забирает из школы детей министра ну и не забывает про различные кружки, куда их тоже надо отвезти и оттуда же забрать…
+
0
jurius
jurius
21 листопада 2020, 20:29
#
Тішуся за Естонію. Ніколи не сумнівався що це нормальна цивілізована країна
+
+15
Andrey M
Andrey M
24 листопада 2020, 9:46
#
«Але прихильники Порошенка не повинні тішити себе думками, що «Ось зараз Зелений осоромиться і влада повернеться до наших рук». Насправді такі думки є такими самими деструктивними, як віртуальні акти екзорцизму прихильників Зеленського до адреси «всесильного Бариги» - повністю погоджуюсь з цим твердженням.

А взагалі, нинішній Порошенко все більше мені стає схожим на вічну опозиціонерку Тимошенко - тот самий нещирий показний патріотизм, боротьба «за все добре проти всього поганого» і т.д.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
24 листопада 2020, 11:31
#
Как вариант, голосуйте за Шария, Медведчука, Бойко и их многочисленную компанию - ведь они самые искренние и последовательные в своей пророссийской политике.

Порошенко за время своей каденции на посту президента так и не продал липецкую фабрику - а такой проступок оболваненными избирателями не забывается никогда.

58 открытых уголовных дел плюс  минимум три уже закрытых за отсутствием состава преступления, да к тому же за полтора года ни одно так и не доведено до суда по причине отсутствия достаточной доказательной базы - такого «рекорда» ненависти действующей власти не было ни у одного оппозиционного политика за всё время существования независимой Украины.

И чем больше вы будете критиковать экс-президента Порошенко и демонстративно не замечать всего того дерьма, что ежедневно нагромождает действующая власть президента Зеленского - тем дольше из этой выгребной ямы будет выбираться вся страна и вы вместе с ней...

+
+15
Andrey M
Andrey M
24 листопада 2020, 15:59
#
Ну зрозуміло, що крім Порошенко більш нема проукраїнських сил, всі хто проти Порошенко - ті за москальських холуїв!
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
24 листопада 2020, 23:06
#
Andrey M
«Ну зрозуміло, що крім Порошенко більш нема проукраїнських сил»


Было бы интересно услышать в вашем исполнении перечень политических партий с однозначной проевропейской и проукраинской позицией,
например, представленных в парламенте последнего созыва.

Можете этот длинный список таких партий добавить ещё и партии, участвовавшие в местных выборах. 

+
+15
jurius
jurius
25 листопада 2020, 0:56
#
Однозначно проукраїнською і проєвропейською був і є Голос і дуже добре що ця сила зайшла до парламенту, перейнявши електорат Самопомочі. Батьківщина є лівопопулістичною, соціалістичною, але важко сумніватися вона проєвропейська. З регіональних політсил власне Самопоміч як на мене найбільш адекватна політична партія. Умовно проєвропейськими (бо з нотками неорадянської візантійщини як «ЄС») є УДАР, Стратегія Гройсмана, а також Пропозиція Філатова. Ця локальна партія в Дніпрі є анітрохи не менш проєвропейською ніж дніпровська ЄС. Напевно Голос до наступних виборів втратить, але я сподіваюся, з'явиться інша партія, яка акумулює електорат Самопомочі-Голосу, а також сучасного ЄС, який поступово і неминуче буде втрачати.
+
0
Andrey M
Andrey M
25 листопада 2020, 9:41
#
Я вже вам неодноразово називав такі політ сили та лідерів. Мене дуже нервують колеги коли вони щоразу задають одне і те ж питання хоча відповідь і розяснення ти їм вже неодноразово надавав.

В принципі, jurius вказав їх також. Ну ще б я сюди серед лідерів політ сил додав Гриценко, Кличко. Вони точно не гірші за цинічного баригу.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 листопада 2020, 14:34
#
Andrey M
«Я вже вам неодноразово називав такі політ сили та лідерів.»
«Ну ще б я сюди серед лідерів політ сил додав Гриценко, Кличко.»

Повторение — мать учения.
Не бойтесь повторять то, во что сами верите.

К Гриценко у меня есть список претензий за период,
когда он занимал пост министра обороны.
К Кличко тоже есть список претензий по дерибану киевских земель и корруции во властных коридорах, в том числе и в его администрации.

Но я не критикую их по простой причине — из многих объектов для своей критики я выбираю самые важные, на мой личный взгляд, направления — это пророссийская пятая колонна в Украине.

С точки зрения защиты суверенитета Украины и её территориальной целостности — критика пророссийской сил в стране и пятой колонны во властных украинских кабинетах — это одно из важнейших направлений борьбы за Украину.

Кличко, Гриценко, партия «Голос» — это всё «слёзы» во всеукраинском рейтинге евроинтеграционных устремлений украинцев и они однозначно имеют меньше поддержки, даже чем «барыга» Порошенко и его детище «ЕС».

К моему большому сожалению, новых патриотично настроенных лидеров не появилось от слова совсем…

Зато пророссийского дерьма в украинском политикуме развелось на все случаи жизни и на все вкусы неприхотливых избирателей.
+
0
Andrey M
Andrey M
27 листопада 2020, 11:08
#
«Кличко, Гриценко, партия «Голос» — это всё «слёзы» во всеукраинском рейтинге евроинтеграционных устремлений украинцев и они однозначно имеют меньше поддержки, даже чем «барыга» Порошенко и его детище «ЕС».» - останні місцеві вибори, коли ЕС не при владі, показали що ЕС такі ж самі сльози як і вказані політ сили. Але мною наведені не настільки заляпалися в лайні як Порошенко і ко. В чому заключається його «зашквар» я вказував нижче в іншому коментарі. І до Кличка з Гриценко, Садового та Вакарчуков разом у мене менше питань ніж до одного з засновників Партії Регіонів та члена уряду за часів Януковича.
+
+15
jurius
jurius
24 листопада 2020, 20:07
#
Та ніхто і не сперечається що справи проти Порошенка погано пахнуть. Але ви знову будь-яку навіть змісову критику на адресу ПОП зараховуєте ніби атаку проти себе. Вас звуть Петро Олексійович? Ви депутат від «ЄС»? Якщо ні- не приймайте все так близько до серця. Андрій має рацію. Я маю аналогічне відчуття, хоча й голосував за ПОП рік тому. На місцевих виборах я також підтримував ЄС, у фб-просторі полемізую з зеленофілами. Але дуже важко не помічати і замовчувати очевидне: агресивна,брудна,пафосна кампанія Пороха у Львові на користь Сінютки виклика відразу львів'ян, які, нагадаю є бастіоном ЄС. Частково з аналогічних міркувань київська та вінницька ЄС, незважаючи на непогані показники не буде у коаліції, тому що у різні  часи Порошенко відвернув від себе Кличко і Гройсмана. Порошенко загнав себе у патову ситуацію і з Садовим. Замість того щоб скинути з себе компрометуючі наслідки штучної сміттєвої кризи і нормально по людськи ввибачитися, Порошенко зробив все можливе, щоб зблизити Садового з «СН». Ну що казати, Порошенко мабуть зловив зірку з неба і вважає себе незамінним, але це не так. І, нажаль, це може коштувати проблем не лише для його гетьманських амбіцій, але й, що найгірше, для патріотів цієї країни. Вся ця пиха, неготовність визнавати помилки і йти на компроміси - є продовженням його старих помилок, над якими він не воліє вчитися, і які, як наслідок, будуть все більше його маргіналізувати. Раніше він мочив Самопоміч - зараз збирає плоди цієї безвідповідальної політики.
+
0
jurius
jurius
24 листопада 2020, 20:11
#
До речі, цей неовізантійський стиль діяльності ПОП не сильно пасує до цінностей ЄС, союзу, абревіаторою якого спекулює його партія. Це про подвійні стандарти, яких, нажаль, не позбавився і табір 25% і який вважає себе таким, що має право звинувачувати у подвійних стандартах інші
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
24 листопада 2020, 23:29
#
Мне не понятно одно — почему в нашей стране только Порошенко, который уже даже не президент, должен меняться в какую-то сторону и у кого-то просить прощения…
Предложите, с таким же успехом, Порнову попросить прощения за свою работу на посту замглавы администрации президента Януковича.

А я бы предложил действующему президенту Зеленскому попросить прощения у украинцев за полтора года его «работы» на посту президента а потом потребовать от него либо добровольного ухода либо кардинальных изменений в его мировоззрении и реальной политике.
Раз дорвался до руководства страной — будь добр становись лидером украинской нации и объединяй вокруг себя патриотов, но не видосиками, а чёткой и понятной национальной идеей, политической программой…
и личным примером...

Ну а пока на политическом горизонте я не вижу когорты молодых лидеров проевропейской и проукраинской ориентации — возможно на старости лет я стал подслеповат и не вижу положительных изменений в упор…

Кстати, личный пример — очень сильное и обоюдоострое оружие…
+
+15
jurius
jurius
25 листопада 2020, 0:46
#
Порошенко ніхто за язика не тягне, коли він заявляє про європейський вибір України. А, отже, це зобов'язує його діяти як європейський політик. Його депутатів-однопартійців також.

Ані Портнов, ані хто інший не позиціонують себе у якості проєвропейських, а свої політсили у якості єдиної правильної проєвропейської сили, а отже не потребують саморефлексій в такій мірі як голова партії з абревіатурою єдиної Європи.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 листопада 2020, 14:42
#

jurius
«Порошенко ніхто за язика не тягне»

Да и вас никто за язык не тянет критиковать только и иключительно Порошенко и в тоже самое время стыдливо молчать и не подвергать критике ежедневные деструктивные действия пророссийских сил в стране с названием Украина...

Кстати, критиковать Порошенко - модно, престижно, считается мейнстримом, поощряемо и конечно же не наказуемо.

Возможно и поэтому многие критики так зациклились на Порошенко, что не способны критическим взглядом посмотреть вокруг себя и понять - Порошенко уже как полтора года не президент страны.

Фамилия действующего президента - Зеленский...
+
+15
jurius
jurius
25 листопада 2020, 15:08
#
А вот этого не надо писать. Вы прекрасно знаете что критикую я не только его святейшество Порошенко ибо имеете глаза и умеете читать. Если читаете лишь между строк, то что вам выгодно - это ваши проблемы. Я не офтальмолог и не лечу близорукость. Если вы настолько зациклены на обожествлении персоналий и верите в примат непогрешимости - ваше право, но в таком случае считаю, что нам больше нечего обговаривать. Тот кто не способен признавать старые ошибки не имеет шансов идти к будущему. На этом предлагаю прекратить наше общение
+
+15
Rebel
Rebel
25 листопада 2020, 10:04
#
Ну зрозуміло, що крім Порошенко більш нема проукраїнських сил
Де вони, ці щирі патріоти?
Якщо вони є, то потрібно писати про те, які вони гарні й чесні, а не про те, який Порошенко поганий.
А поки (досі) є лише писанина про поганого Порошенка і нуль - про чесних щирих патріотів.

всі хто проти Порошенко - ті за москальських холуїв!
По-факту так і є. Бо в результаті постійної критики Порошенка московські холуї отримали можливість повернутись до України і навіть готуються взяти (чи вже взяли?) владу.

Порошенко мабуть зловив зірку з неба і вважає себе незамінним
А він і є незамінним. Був би «замінним», якби існувала адекватна досвічена заміна. А оскільки такої заміни нема ...

P.S. 1.5 роки тому вже обрали «нових і чесних» політиків, тепер їмо результати великою ложкою, і ще їсти і їсти.
+
0
Rebel
Rebel
25 листопада 2020, 10:19
#
Згадані вище Кличко і Гриценко.

Кличко вже проявив себе у якості мера, якщо він і державою так буде рулити, то можна й Зеленського залишати.

Гриценко - щирий патріот?
МО 2005-2007.
https://www.kommersant.ru/doc/707099
В минувшую пятницу на полигоне «Широкий лан» прошла заключительная фаза масштабных учений «Чистое небо-2006», которые с 19 по 22 сентября развернулись в Николаевской области на двух морских полигонах, в Крыму и даже на территории Российской Федерации. В частности, 20 сентября на российском полигоне «Телемба» в Читинской области сводный зенитно-ракетный полк воздушных сил ВСУ выполнил пуски ракет с комплексов С-200 и С-300. Стрельбы из зенитно-ракетных комплексов подобного класса состоялись впервые после событий 4 октября 2001 года, когда российский лайнер Ту-154 был случайно сбит над Черным морем.

А потім «дивувався», що Україну не взяли до НАТО. Гарно попрацював, молодець.
+
0
Andrey M
Andrey M
25 листопада 2020, 12:52
#
Всі «зашквари» які любителі шоколаду приписують Садовому, Кличко, Гриценко, Вакарчуку та іншим, це дрібниця порівняно з «зашкварами» Пороха. Такими як нові офшори під час Ілловайської трагедії, міністерське крісло за часів Януковича, договорняки з Ахметовим, корумповані друзі в оборонпромі, робота заводу на росії, менший синок в футболках з російськими символами, старший синок з брехливою службою в АТО під камери на кухні і т.д.
+
0
Rebel
Rebel
25 листопада 2020, 12:59
#
Звичайно дрібниці. Бо вони — дрібні гравці. Якби були сильними — зашкварилися б сильніше.

Вакарчук це взагалі дно: захотів прийшов, захотів пішов.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 листопада 2020, 14:14
#
Andrey M
«Всі «зашквари» які любителі шоколаду приписують Садовому, Кличко, Гриценко, Вакарчуку та іншим, це дрібниця порівняно з «зашкварами» Пороха.
»

Да переключитесь вы наконец с ежедневной критики Порошенко на такую же экспрессивную и ежедневную критику Шария, Медведчука и других пророссийски настроенных политиков в Украине.

Куда делись ваши ежедневные публикации в вашем же блоге о войне.
Ведь как всё начиналось у вас — Россия страна-агрессор и враг Украины.
А чем сейчас всё закончилось — времени писать о России и её агрессии против Украины у вас катастрофически не хватает, зато появилось время для публикаций о том, какой плохой Порошенко.

Я просто поражаюсь близорукости некоторых форумных экспертов, до мельчайших подробностей составивших перечень всех прегрешений экс-президента Порошенко — неужели вы не понимаете, что творите…

Да забудьте вы о существовании Порошенко хотя бы на пару лет…

Ваша ежедневная критика экс-президента Порошенко ежедневно
добавляет голосов всем пророссийским силам в Украине.

Вы хотите, чтобы следующим президентом после Зеленского был
Медведчук или его более молодая, но не менее пророссийская копия?

Ну так вы своего добьётесь, только добившись — не пишите о том,
что вас не предупреждали о последствиях.
+
0
Andrey M
Andrey M
25 листопада 2020, 14:20
#
Чим менше ви будете писати брехливі оди Порошенко - тим менше у мене буде необхідності писати правду про нього. 

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 листопада 2020, 15:00
#
Andrey M
«Чим менше ви будете писати брехливі оди Порошенко — тим менше у мене буде необхідності писати правду про нього. »


Предлагаю простое джентельменское пари:

Qwertу1999 перестаёт ежедневно защищать экс-президента Порошенко от нападок всевозможных троллей на форуме Минфина.

Andrey M возобновляет ежедневные публикации в своём блоге н форуме Минфина о российской агрессии против Украины.

Дополнительные условия:

Если Andrey M один день пропускает публикацию в своём блоге сообщения с антироссийской направленностью,

то Qwerty1999 получает право публикации комментариев в защиту экс-президента Порошенко.

И наоборот…

Если Qwerty1999 сдуру напишет комментарий в защиту экс-президента Порошенко,
то Andrey M получает право не публиковать в своём блоге сообщения с антироссийской направленностью.

Как по мне — вполне интересное предложение.
Можете предложить дополнительные условия или ограничения — готов к конструктивному диалогу в этом направлении.

Что скажете?!
+
+15
Andrey M
Andrey M
27 листопада 2020, 11:12
#
Скажу що фізично не маю можливості щодня писати дописи в Мінфіні, в т.ч. за російську агресію. 
Я вас не обмежую в жодних форматах коментарів і з свого боку я намагаюся писати про агресію росії та критикувати як москальских прихвостнів так і уркаїнських бариг.

Як чудово колись сказав С Петлюра «не так страшні москальскі воші як українські гниди.» Під гнидами я розумію Мертвечука, Шарікова та інших холуїв московії.
+
+30
Andrey M
Andrey M
27 листопада 2020, 11:51
#
Перший пішов:)
https://minfin.com.ua/blogs/andreym/159742/
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
27 листопада 2020, 15:38
#
Одобряю и плюсую...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 листопада 2020, 15:47
#
Пару слов об украинских барыгах…

Рядовой гражданин Украины, Игорь Коломойский 13 ноября 2020 года встречался с главой МВД Арсеном Аваковым на территории министерства.

«Я заехал, у Арсена Борисовича был, кофе выпил. Давно не виделись. Никаких дел», — прокомментировал этот визит Коломойский.

Похоже, что секретарь главы МВД Украины варит самый лучший кофе в Украине, если его можно продегустировать только по предварительной записи на приём да ещё исключительно в кабинете министра МВД.

Да и цена такой чашки кофе должна быть заоблачная…
+
0
Rebel
Rebel
25 листопада 2020, 10:23
#
Я допускаю, що ці щирі патріоти десь є. Але у списках на виборах їх нема. А якщо і є - у них нема ресурсів для розкрутки - і найближчим часом не буде.
Навіть «не зовсім щирі патріоти» (типу згаданих двох) не мають ресурсу для розкрутки.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
25 листопада 2020, 11:37
#
Хочу напомнить не такую уже и древнюю историю моих ежедневных баталий с моим уважаемым оппонентом semenvekselberg

По всем правилам ведения пропаганды semenvekselberg ежедневно публиковал различные негативные новости о США, ЕС и странах Европейского Союза критикуя западный образ и стиль жизни и в то же самое время ни словом ни пол-слова, никогда не писал о проблемах в СССР или России сегодняшнего дня.
В результате такой однобокой но действенной пропаганды у читателей форума
Минфина создавалось стойкое неприятие Запада, западного образа жизни и всего, что так или иначе связано с ЕС и европейскими странами.
В неокрепших умах читателей, к тому же никогда не выезжавших за пределы Украины создаётся устойчивое неприятие Запада и как следствие возникает закономерное протестное настроение, которое выливается в том числе и в протестное голосование, когда голосуют не «ЗА» а исключительно «ПРОТИВ».

Ну а по факту получается натуральное дерьмо, ведь голосование против проевропейских сил в Украине автоматически приводит к голосованию за пророссийский контингент в украинском политикуме…

Поэтому выражу личное мнение — хотите реально отстоять европейский выбор Украины — займитесь ежедневной и целенаправленной критикой пророссийских сил в украинском политикуме.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
25 листопада 2020, 11:39
#
Нельзя изменить прошлое, нам остаётся только идти навстречу своему будущему.
+
0
jurius
jurius
25 листопада 2020, 14:06
#
Взагалі хочу сором'язливо зауважити всім гостям, що в цьому блозі була дещо інша тема, а саме: про причини Конституційної кризи. Велике прохання всім коментуючим або перейти до теми обговорення, або створити інший майданчик для обговорення теми: «хто з патріотів найбільш патріотичний патріот» або «чому Порошенко незамінний».

Всім здоров'я. Не хворійте!
+
+15
Rebel
Rebel
25 листопада 2020, 14:36
#
Одна з причин нинішньої конституційної кризи — заміна незамінного на нікчему, викликана пошуком щирого патріота.
+
0
jurius
jurius
25 листопада 2020, 15:11
#
Не лише, у своєму тексті намагався максимально незаангажовано, наскільки це взагалі для мене можливо висвітлити різні відповідальні сторони цієї проблеми
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 листопада 2020, 15:13
#
jurius
«про причини Конституційної кризи»


Каждый гражданин Украины интерпретирует существующие факты по-своему…

Для кого-то конституционный кризис наступил только тогда,
когда об этом публично объявили в СМИ.

Для меня началом конституционного кризиса послужила инаугурационная речь кандидата в президенты Зеленского, в конце которой он объявил о своём желании распустить украинский парламент.
Продолжением конституционного кризиса стало выступление Зеленского перед судьями Конституционного суда — до этого ни один из президентов Украины не опускался.
Ну а апофеозом стало возбуждение двух десятков уголовных дел против экс-президента Порошенко по любому поводу и увольнение генерального прокурора Рябошапки за то, что не смог «закрыть» экс-президента Порошенко до конца 2019 года, как обещал ранее, будучи кандидатом на пост генерального прокурора.

Были и другие достаточно важные факты и события,
но не вижу смысла озвучивать весь известный мне список причин кризиса.

Надеюсь, перечисленные мною причины конституционного кризиса власти в Украине не вызывают у вас принципиального отторжения или опровержения,
как несуществующие в вашей версии действительности.
+
0
jurius
jurius
27 листопада 2020, 16:00
#
Не вызывают конечно. Зеленский действительно зашкварен до основания. Но будь у нас реформированный суд, популистам было бы сложнее его использовать. Наш суд как был ручным во время Порошенко, таким является и сейчас. Таким же был во времена Кучмы, Ющенко или Януковича. И таким был во времена Порошенко. В моем понимании чтобы этот порочный круг разорвался нужна сила воли чтоб произошли масштабные реформы. У Порошенко ее не было. Или было, но недостаточно. Профанация судебной реформы в его время тоже имеет влияние на сегодняшние проблемы, как и разрушительные действия зеленой власти.  Если силы воли нет, то нет и результата и суд будет использован против любого бывшего, в руках которого раньше был оружием. И это урок всем уходящим и приходящим президентам, над которым никто не желает учиться. Сейчас могилу будущих судебных исков копает себе Зеленский
+
0
Rebel
Rebel
27 листопада 2020, 16:21
#
будь у нас реформированный суд

Йому нема звідки взятись, оскільки мешканці, вперше за кілька десятиліть побачивши більш-менш велику кількість реформ, негайно проголосували за їх (реформ) згортання і відкат.
Після відкату і потрапляння до повної дупи вони знову оберуть когось адекватного. Але реформи знову починатимуться з нуля.
І, знову побачивши реформи, вони знову оберуть відкат.

А винними у всьому цьому дебільному процесі будуть призначені чергові умовні Порошенко і Зеленський.
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
27 листопада 2020, 16:40
#
«В моем понимании чтобы этот порочный круг разорвался нужна сила воли чтоб произошли масштабные реформы»

Извините, что пытаюсь оппонировать вам да ещё и в вашем личном блоге...

Но у меня дурацкий вопрос - у кого должна быть сила воли?
У народа или у выбранной народом власти?

Поймите правильно, коррупционерами не рождаются, ими становятся в результате естественного отбора с самого малолетства.
А этот естественный отбор начинается с устройства ребёнка в детский сад за взятку, затем в школе за небольшое вознаграждение слабому ученику «подтягивают» оценки до  проплаченного уровня.
Поступление в ВУЗ, особенно на юрфак, не всегда происходит совершенно бесплатно и без блата.
Да и в ВУЗе уже всё идёт по накатанной дорожке и по многим предметам студентам заранее известен «ценник».
Знакомые юристы в своё время  рассказывали о стоимости назначения нотариуса на конкретный нотариальный округ, да и судьям за назначение на должности частенько необходимо было приплачивать.

Вспомните хотя-бы уголовное дело «колядника» Зварыча.

И вы считаете, что после 20-30 лет ежедневного существования в коррумпированной среде большинство судей останутся с чистой и незапятнанной коррупцией совестью...

Почти невозможно взрослого человека, привыкшего в повседневной жизни давать и брать взятки в один момент отучить от этой порочной практики.
+
0
jurius
jurius
27 листопада 2020, 18:37
#
Плюсую!
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 листопада 2020, 17:33
#
Поднятый в данной теме вопрос - это вопрос коррупции...

Как писал ранее, коррупция прививается гражданам Украины с самого детства.
И если в детском садике дети ещё ничего не понимают, то в средней школе уже прекрасно понимают что к чему, даже если их родители умалчивают о факте материального вознаграждения учителям.

Как побороть массовую коррупцию в украинских школах - решение этого вопроса было предложено мною ещё надцать лет назад, в те времена, когда мои дети пошли в школу и на первом же школьном собрании классный руководитель озвучил «таксу» - сколько надо сдать денег на нужды класса и школы.
Я единственный, кто отказался сдавать на нужды класса и школы наличные деньги и попросил выписать счёт-фактуру на дополнительные образовательные услуги - я был готов оплатить все озвученные суммы, но исключительно по безналичному расчёту на банковский счёт школы.
В одной из школ директор посовещался с педколлективом и решил удовлетворить мою просьбу - раз в квартал мне через ребёнка передавали оформленную бухгалтером счёт-фактуру
и я со своего текущего счета платёжным поручением оплачивал дополнительные образовательные услуги.
Конечно моим детям было не легко учиться в этой школе, они были «белыми воронами», некоторые учителя при сомнениях в уровне знаний ребёнка не брезговали занизить оценку, но со школьных лет мои дети научились преодолевать повышенное сопротивление коррупционной системы исключительно в законный способ, что само по себе немаловажно...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 листопада 2020, 17:42
#
В продолжение темы о коррупции в школах…

У знакомых поинтересовался, как сейчас обстоят с этим дела в школах…

Оказалось, что в большинстве случаев всё как и надцать лет назад — сдача наличных денег при отсутствии надлежащего контроля за их расходованием и это в век интернет-технологий, массовый карточных платежей и облегчения доступа к банковским услугам.
У многих школ есть даже свои вэб-сайты, сделанные либо учителями, либо родителями или даже старшеклассниками, а вот своего банковского счёта для пожертвований или оплаты дополнительных образовательных услуг как не было так и нет до сих пор (все тексты касаются исключительно школы коммунальной формы собственности, частные школы — это совершенно другая история).

А ведь чего проще — откройте каждой школе отдельный счет (не казначейский) и пусть все родители платят свои «благотворительные взносы» исключительно по безналу на все школьные нужды, а совет школы, куда должны быть делегированы представители родительского коллектива уже будет распределять эти деньги по тем или иным направлениям — ведь можно не только что-то ремонтировать но и выделять матпомощь тем или иным учителям из этого школьного фонда, а отчёты публиковать на вэб-сайте школы.

Было бы желание бороться с коррупцией — уже бы давно придумали и внедрили такой механизм по всей стране…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
28 листопада 2020, 16:57
#
Лидеры фракций на совещании в субботу обсудили пути выхода из кризиса, однако так и не пришли к общему мнению, какой законопроект о Конституционном суде принимать.

Главы фракций Верховной Рады, премьер-министр и руководство Офиса президента в субботу, 28 ноября, обсудили законопроект о Конституционном суде Украины, однако, нардепы не пришли к окончательным договоренностям. Об этом сообщил глава фракции Слуга народа Давид Арахамия по итогам совещания.

Конституционный кризис продолжается…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися