Мінфін - Курси валют України

Встановити
SerhiyTron
Сергій Тронь Сергій Тронь
Зареєстрований:
14 березня 2023

Останній раз був на сайті:
23 квітня 2024 о 16:42
Сергій Тронь — Сергій Тронь
21 лютого 2024, 15:13

Чому Bitcoin Magazine відкрили саме у Швейцарії та що запропонуємо читачам

Зовсім недавно, у січні 2024-го, біткоїну виповнилося 15 років. Говорити і писати про нього стали не одразу, і спочатку сприймали по-різному –як експеримент, як хобі, справжнє розуміння суті інструменту і його можливостей прийшло з часом. Завдяки роз'ясненням, великій роботі не тільки з громадською думкою, а й людьми, які ухвалюють регуляторні та інвестиційні рішення. Роль ЗМІ була ще тоді дуже важливою для BTC і всього ринку криптовалют, і залишається такою зараз. Тому вважаю, що потрібно продовжувати підтримувати криптоспільноту не тільки прямими інвестиціями, а й інформаційним супроводом. Що робитиму особисто, разом зі своїм White Rock Management.

Медіа – були і залишаться тим фундаментом, на якому будується крипторинок, і завдяки якому розширюється. З кожним днем у світі стає все менше людей, які про нього нічого не чули, але, як і раніше, багато хто знає мало або недостатньо. Тож просвітницька функція залишається актуальною як ніколи.

З розумінням усіх цих реалій запускаємо з WhiteRock Management і партнерами журнал BitcoinMagazine у Швейцарії, а саме, у місті Лугано.

Здавалося б, зовсім нещодавно, у листопаді 2021 року, відкривав франшизу цього авторитетного американського видання в Україні, Східній Європі та Азії, а тепер заходимо в мальовничий швейцарський кантон Тічіно. На першому етапі там розпочне роботу вебсайт, а потім з'явиться ще й друковане видання. На старті виходитимемо німецькою мовою, але потім ще французькою та італійською – ставка на розширення аудиторії.

Bitcoin Magazine почав виходити ще в далекому 2012 році, ставши дуже авторитетним в усьому світі, і біткоїн-ентузіастам не потрібно про нього розповідати. Щороку його читають, слухають, дивляться 12 млн людей. Однак ми раді, що кожного дня до нашої аудиторії приєднуються нові люди. Видання дає максимум інформації в найрізноманітніших жанрах – від оперативних та ексклюзивних новин до аналітичних статей та особистого досвіду інвесторів, розробників нових продуктів/технологій. Тут можна знайти цікаві сторіс, слухати подкасти, дивитися відео, почерпнути новий досвід і підвищити свій освітній рівень. А ще можна відвідувати міжнародні конференції, які регулярно організовуємо, вони нікого не залишать байдужими. Це важлива відмінність крипти/блокчейну від класичних фінансів – нескінченний розвиток, захопливий і безмежний.

Ми відкриваємо крипторинок світу, і даємо світу розкрити своє ставлення до цієї технології.

Швейцарію обрали не випадково, не тільки тому що це серце Європи. Враховувався також досвід і розвиток цієї країни. Перші експерименти швейцарської влади з прийомом біткоїн-платежів почалися ще у вересні 2016 року – в Цузі, і спочатку такі оплати лімітувалися (до 200 швейцарських франків), але інтерес до ВТС планомірно збільшувався. Через п'ять років у приватних швейцарських банках відкрито говорили, що великі клієнти запитують переведення у крипту великих вкладів (тоді опитування проводив Vontobel), а влада опрацьовувала під цифрові активи нормативну базу. Завдяки чому іспанська BBVA (Banco BilbaoVizcaya Argentaria) 2021 року змогла запустити для швейцарських клієнтів сервіс для торгівлі та зберігання криптовалют. А ще трохи пізніше в цій країні в крипті почали приймати податкові та муніципальні платежі. Зараз там із криптовалютами та блокчейном працює понад тисяча компаній.

Лугано – не найбільше місто, 9-те у Швейцарії за чисельністю населення (після Цюріха, Женеви, Базеля тощо), але одне з найпрогресивніших щодо цифрових активів. Усі місцеві рахунки-фактури (незалежно від характеру послуги) тут можна оплачувати біткоїном, достатньо відсканувати з платіжки QR-код. Також у ВТС влада приймає податкові платежі, так само, до речі, як і ушвейцарському кантоні Цуг, де цю можливість відкрили 2021 року, а в середині 2023-го підняли ліміт за податковими платежами в цифрі в 15 разів – зі 100 тис. до 1,5 млн швейцарських франків (партнером влади стала Bitcoin Suisse).

Ще Лугано здобув славу біткоїн-міста після того, як у 2022-2023 роках там двічі провели велику конференцію під назвою «Plan ₿», на яку з'їжджалися не тільки передові майнери й експерти, а й представники влади, що підтримують просування цифрової валюти у Швейцарії та інших країнах світу.

Упевнений, що ми побачимо ще безліч цікавих заходів і захопливих дискусій у Швейцарії та інших європейських містах. У якихось Bitcoin Magazineвиступить організатором/співорганізатором, у якихось – в якості учасника. Його журналісти завжди зможуть зібрати читачам кориснуінформацію і цікаво викласти все для аудиторії. У нас уже кілька редакцій, які вміють координуватися і забезпечувати публіку ексклюзивним контентом.

Дуже продуктивно Bitcoin Magazine працює в Україні, де ми відкрилися 2021 року. Незважаючи на страшну війну та інші труднощі, реалізуються цікаві проєкти, ми бачимо захопливі розслідування та рейтинги – наприклад, про власників біткоїна в нашій країні, який мав великий резонанс і обговорювався не тільки професійною спільнотою, а й суспільством загалом. Це був перший такий рейтинг у країні. Позитивний відгук отримували й інші матеріали видання, аудиторія українського Bitcoin Magazine постійно розширюється.

Рухаємося у правильний бік: влада дедалі сприйнятливіша до криптоінструментів і галузі, профучасники відкривають ринку нові можливості для роботи, і інвестори на них відгукуються. WhiteRock Management за допомогою Bitcoin Magazineдоноситиме інформацію про все нашим читачам, армія криптоентузіастів ставатиме ширшою, підвищуючи свій освітній рівень. Упевнений, що у нас все вийде.

Переглядів: 240, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися