Мінфін - Курси валют України

Встановити
SerhiyTron
Сергій Тронь Сергій Тронь
Зареєстрований:
14 березня 2023

Останній раз був на сайті:
23 квітня 2024 о 16:42
Сергій Тронь — Сергій Тронь
5 січня 2024, 10:27

Чисельність власників криптовалют може сягнути 1 млрд осіб після затвердження біткоїн-ETF - плани та прогнози на 2024 рік

Популярність криптовалют зростає в усьому світі, і 2023 рік у цій частині показав високий результат. Кількість власників монет щомісяця збільшувалася в середньому на 2,8%, а за весь рік – на 33%. З 432 млн до 575 млн осіб. Значна динаміка і вражаюче охоплення.

Це підрахунки цифрової платформи Bitfinex, яка провела ґрунтовне дослідження, і вони серйозно мотивують на подальшу роботу. Незважаючи на страшилки скептиків, які люблять говорити про мильну бульбашку на цьому ринку.

Біткоїн існує понад 10 років, з кожним роком у нього інвестують дедалі більше й більше, незважаючи або навіть всупереч негативним оцінкам. Його алгоритм і алгоритм блокчейнапобудований таким чином, щоб він не міг ніким контролюватися, і ця децентралізація викликає дедалі більше довіри в інвесторів. Стає тільки більше тих, хто використовує криптовалюти для боротьби з інфляцією (на тлі девальвації американського долара і багатьох інших валют), грошових переказів, накопичень і для вільних вкладень. Свобода – одна з ключових функцій і призначень крипти, сподіваюся, вона не буде втрачена в майбутньому.

Мій White Rock Management продовжить і надалі розвивати свій бізнес на крипторинку, планую протягом кількох років увійти до трійки найбільших майнерів світу за обсягами виробництва та підтримки глобальної мережі хешрейту біткоїна, складність якого продовжує активно зростати. Продовжу робити ставку на поновлювані джерела енергії: вже реалізуємо проєкти в Канаді та Південній Америці.

У 2024 році планую нарощувати бізнес за рахунок органічного зростання, злиттів/поглинань із великими компаніями. Є компанії, схожі на нашу, які опинилися в стресі через криптозиму або позикове фінансування. Тут наша перевага – ми не брали кредитів на розвиток, і працюємо за рахунок власного капіталу, і це усвідомлена політика. Такий підхід дає змогу продовжувати інвестувати/реінвестувати навіть у непрості часи для ринку.

Більш глобальний план, навіть сказав би, моя мрія – провести в Україні глобальну крипто-конференцію за прикладом заходу в США на Маямі-Біч у Флориді (Miami Bitcoin) після перемоги у війні. Щоб увесь світ більше дізнався про наші технології, можливості, потенціал.

Я сам – українець, і 70% моєї команди теж, хоча живуть у різних куточках планети. Але ми розуміємо, що саме наша країна є дуже перспективною з точки зору енергетичного потенціалу після повної деокупації. Наші дата-центри можуть якісно збалансувати мережу. Тому хочемо вийти в Україні як великий споживач електроенергії і готові відтворювати енергетичну інфраструктуру під час післявоєнного відновлення. Готові розглядати класичні проєкти зі злиттів/поглинань з енергокомпаніями або будівництво незалежних джерел – можемо стати в Україні значущим гравцем у цьому сегменті.

Упевнений у подальшому активному розвитку світового криптовалютного ринку, і готовий зробити свій внесок у його майбутнє. Особливо широкі перспективи відкриваються за умови схвалення Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) біткоїн-ETF, яке, як очікується, може відбутися на початку 2024 року. ЗМІ вже не раз повідомляли, що великі інвестфонди тісно співпрацюють з американською владою для цього, і про прогрес у переговорах між сторонами. Йшлося про великі зрушення за заявкою BlackRock, але в черзі на біткоїн-ETF стоїть і безліч інших інвестфондів: Invesco, ARK Investments, Valkyrie, Fidelity Investments та ін.

Можна не сумніватися, що узгодження біткоїн-ETF з SEC і халвінг зададуть позитивну динамку BTC, і ми побачимо нове зростання його курсу. Що мотивуватиме інвесторів до нарощування покупок і рухатиме ринок уперед. Той самий Bitfinexвирахував, що темпи щомісячного зростання чисельності власників криптовалют у світі 2024-го можуть піднятися з 2,8% до 3,8-4,4%. Завдяки чому за підсумками року армія інвесторів може подвоїтися і досягти 1 млрд осіб. Якщо відштовхуватися від того, що населення Землі за різними оцінками вже досягло 8 млрд осіб, то наступного року кожен восьмий землянин може отримати криптодосвід.

Бажаю всім, щоб він був позитивним і максимально корисним. Завдяки цьому крипта ставатиме тільки популярнішою і поступово замінить класичні фіатні валюти.

Переглядів: 241, сегодня — 2
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися