Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
8 лютого 2022, 16:24

5 порад, які допоможуть підвищити зарплату

Зарплата — слово, яке гріє душу та підіймає настрій. Добре, коли вона росте. Ще краще — коли вона росте згідно з вашими очікуваннями. Як просити підвищення зарплати? Що сказати, щоб виглядати переконливо? Не знаєте? Тоді, можливо, вам допоможуть наші поради. Без цих помилок у спілкуванні з керівництвом, ваші шанси на успіх збільшаться.

Чому ми боїмося просити про підвищення?

  • «Я не заслуговую на підвищення». Це славнозвісний синдром самозванця, коли нам здається, що всі навколо кращі за нас. А хороші результати, яких ми досягли, — це випадковість або не мають нічого видатного.
  • «Мені відмовлять». Ніхто не любить чути «ні» у відповідь на своє прохання. Тому іноді всі ми зупиняємось, не наважуючись озвучити свої думки.
  • «Я можу втратити роботу». Такий варіант також можливий, але, зазвичай, цінні співробітники все ж отримують бажане підвищення, а не звільнення.

Правила, які допоможуть отримати підвищення зарплати

Підготуйтеся

Коли ви прийдете просити підвищення зарплати, керівник точно запитає про ваші успіхи та досягнення. Якщо ви не зможете чітко з прикладами пояснити, чому вам повинні більше платити, то шанси отримати вищу зарплату малі. Підготуйте чітку відповідь. Розкажіть, що та скільки ви зробили за певний період, яких результатів досягли, наскільки перевиконали план, які ідеї запропонували, що реалізували. Все, чим можете похвалитися, використовуйте як аргумент. Немає сенсу просити збільшення оплати праці, якщо ви не зробили нічого видатного або якщо немає інших вагомих підстав (інфляція, підвищення мінімальної зарплатні).

Уникайте ультиматумів та шантажу

Це великі помилки, які не можна робити, якщо ви хочете отримати підвищення. У жодному разі не вдавайтеся до стратегії «Або ви мені підвищуєте зарплату, або я йду». Така позиція від початку програшна, оскільки, швидше за все, керівник обере другий варіант, адже маніпуляції не сприяють здоровій робочій атмосфері.

Проаналізуйте ринок праці

Порівнюйте яблука з яблуками — тобто свою зарплату із зарплатою колег на відповідних посадах. В цьому вам допоможуть пошукові сайти, колеги з інших індустрій, рекрутингові агенції або загальнодоступні аналітичні ресурси. Звичайно, всі дані будуть відносні, але це все ж дає можливість зорієнтуватись на ринку праці.

Оберіть вдалий момент

Аналізуйте ситуацію. Якщо ви нещодавно припустилися серйозної помилки, компанія готується до глобальних змін або ваш керівник завантажений важливими питаннями, радимо почекати з обговоренням заробітної платні. Дочекайтеся сприятливого моменту та спокійно обговоріть всі питання.

Будьте реалістом

За звичай, зарплату підвищуються на 10-15%. Окрім того, співробітник має працювати на своїй посаді в одній компанії понад 4 місяці. З цього виходить, що вашу зарплату навряд чи збільшать відразу у два рази після двох місяців стажування.

Переглядів: 627, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися