Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
31 січня 2022, 10:16

Як отримати фінансову допомогу від держави, якщо не працюєш?

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю для осіб, які мають страховий стаж 6 або більше місяців станом на 1 грудня 2021 року становить 1800 грн.

Якщо страховий стаж протягом 12 місяців, які передують реєстрації особи як безробітної, менше ніж 6 місяців, тоді мінімальний розмір допомоги по безробіттю становить 650 грн. Максимальна сума допомоги по безробіттю не може перевищувати 4-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом) і станом на 1 грудня 2021 року вона становить 9924 грн.



Допомога по безробіттю: досвід співпраці з центром зайнятості

Щоб отримувати допомогу по безробіттю, потрібно стати на облік у центрі зайнятості незалежно від місця проживання. Для цього вам потрібно мати із собою:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • трудову книжку;
  • диплом (атестат, якщо диплому про освіту ви не маєте);
  • чоловікам також треба мати при собі військовий квиток чи приписне.

Окрім того, подати відповідну заяву можна онлайн на порталі «Дія». Для цього знадобиться електронний підпис.



Опис послуги у «Дія»

За допомогою порталу ви можете подати заяву про надання чи поновлення статусу безробітного та заяву про призначення чи поновлення допомоги по безробіттю.

  • Подання заяви: 10 хвилин
  • Вартість: безкоштовно
  • Строк надання послуги: 1 робочий день

Фінансова допомога для бізнесу для безробітних для запуску власного бізнесу

Із 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені громадяни можуть отримати фінансову допомогу для запуску власного бізнесу. Безвідсоткова фінансова допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (нині ця сума становить 97 500 грн) зможе використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.



Надається допомога одноразово у безготівковій формі коштом держбюджету незайнятій працездатній особі з-поміж членів малозабезпеченої сім’ї, яка зареєстрована як безробітна. Для отримання фінансової допомоги слід звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем реєстрації. Також необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності та бізнес-план майбутньої справи. Особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, розробляє бізнес-план самостійно або у процесі безкоштовного професійного навчання.

За результатами розгляду пакету документів комісія ухвалює рішення про надання фінансової допомоги або про відмову в її наданні. У разі позитивного рішення громадянину протягом 30 календарних днів з дати отримання повідомлення необхідно створити юридичну особу чи зареєструватися як фізична особа — підприємець.



Для надання фінансової допомоги між регіональним центром зайнятості, центром зайнятості та особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, укладається угода. Зареєструвавшись, особа здійснює підбір постачальників та укладає з ними договори на постачання матеріалів та обладнання. Отримані платіжні документи та договори подаються до центру зайнятості. КМЦЗ на підставі документів отриманих документів перераховує кошти постачальникам. Після цього особа отримує від постачальників необхідні матеріали та обладнання для ведення підприємницької діяльності.

Джерела: https://finance.ua/ua/saving/finansovaia-pomosh-ot-gosudarstva#headline_2, https://www.dcz.gov.ua/, https://diia.gov.ua/services/dopomoga-po-bezrobittyu, https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/3384245-bezrobitni-mozut-otrimati-findopomogu-dla-zapusku-vlasnogo-biznesu-sluzba-zajnatosti.html

Переглядів: 865, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися